We Love Born2be

Як врятувати светр після усадки? Перевірені поради по оновленню свого светра!

Светр раптом сів після прання? Не панікуй! У нас є перевірені поради про те, як його зберегти, щоб ти могла насолоджуватися ним протягом багатьох сезонів. Що означає, що светр сів? Ми пояснимо!

Що означає, що светр сів? Давай розберемося…

Іноді, після прання светр стає меншим на кілька розмірів, це найчастіше відноситься до тих моделей, які зроблені з вовни, кашеміру або ангори. Пам’ятай, що не потрібно відразу ж прощатися з маленьким светром і кидати в сміттєве відро. Є кілька перевірених домашніх методів для відновлення початкового розміру і привабливого зовнішнього вигляду светра. І ти зможеш заново створювати з ним наймодніші образи. Прочитай також, з чим носити чоловічий светр.

Чи можна відновити сівший светр? Давай уважніше у всьому розберемося

Перш за все, потрібно запитати, що потрібно зробити, щоб светр не зменшувався при пранні, і як цьому запобігти. Треба знати перевірені методи, за допомогою яких ти збережеш його первісний зовнішній вигляд. Так в чому ж причина зменшення одягу після прання? Дуже часто температура води дуже висока. Друга причина – велика різниця в температурі води – це можливо при ручному пранні, тому, не забувай прати і обполіскувати светр при аналогічних температурних умовах. Але що робити, коли це вже сталося? Слідуй нашим інструкціям і ти дізнаєшся, як розтягнути занадто маленький вовняний або кашеміровий светр після усадки.

Новий светр сів – що робити? Перевірені способи вирішення цієї проблеми

Як відновити светр після усадки? Як розтягнути його, щоб він повернувся до попереднього розміру? Є багато методів, спробуй проаналізувати їх і обрати кращий для себе. Кожен з цих методів спрацює, якщо після висихання дана модель не втратила своєї еластичності. В іншому випадку, у нас немає хороших новин – зберегти жорсткий светр практично неможливо.

Заморожування светра – це працює?

Використання морозильної камери є одним з найбільш простих і популярних методів. Як це зробити, щоб ефективно відновити светр? Можна вибрати більш простий спосіб, тобто покласти светр в плівку і залишити в морозильній камері на кілька годин. Інший, більш трудомісткий варіант – випрати светр ще раз і обережно викрутити. Потім скласти його, обернути алюмінієвою фольгою і залишити в морозильній камері на кілька годин. У процесі можна витягнути його і спробувати надіти. Заморожування светра з вовни також зазвичай використовується для його пом’якшення, щоб волокна не лоскотали під час використання.

Прасування паром

Парова праска також є перевіреним і ефективним способом відновлення светра. Гладити потрібно з внутрішньої сторони і час від часу розтягувати тканину. Краще всього почати з рукавів і подивитися, чи підходить цей метод для даного светра. Недоліком цього способу може бути втрата м’якості матеріалу.

Гліцерин – старий, простий і, головне, ефективний метод

Гліцерин – це перевірений спосіб відновлення светра чи кофти після усадки, крім того, він легко доступний. Як відновити светр з допомогою гліцерину? Приготуй розчин в співвідношенні 4:0,1, тобто, чотири літри води на 100 мл гліцерину. Обполіскуй светр в цьому розчині близько 25 хвилин, потім акуратно відіжми. Висуши його в горизонтальному положенні, при цьому час від часу розтягуй волокна тканини.

Шампунь і молоко – поживна ванна для твого одягу

Багато жінок хвалять цей метод, як найбільш ефективний серед всіх домашніх засобів. Як відновити малий светр з шампунем і молоком? Візьми ромашковий або дитячий шампунь. Замочи светр на 35-40 хвилин, потім поклади його безпосередньо в розчин води та молока і залиш на 3 години. Треба використовувати молоко і воду в співвідношенні 1:1. Після закінчення відведеного часу, ретельно ополощи светр, викрути і висуши в горизонтальному положенні.

Кондиціонер для волосся

Можна також використати кондиціонер для волосся! Розбав його в теплій воді, потім додай прохолодну воду, щоб, нарешті, отримати кімнатну температуру. Поклади светр в розчин і почекай 30 хвилин. Після закінчення цього часу, сполосни светр, злий воду і просуши його, розтягуючи тканину.

Метод з харчовим аміаком

Розчини пакетик з цим засобом у мисці з теплою водою. Тримай светр в цьому розчині протягом близько 20-30 хвилин, потім змий у воді при аналогічній температурі. Викрути і висуши, не забуваючи розтягувати час від часу матеріал.

Ванна з квасолею

Квасолева ванна досить складний метод, але також охоче рекомендується. З чого він складається? Приготуй близько половини склянки білої квасолі і замочи її на всю ніч. Потім, звари її в тій же воді і проціди. Дай воді охолонути, після чого занур у неї светр на 4 години, час від часу розминаючи тканину, щоб вода повністю вбралася в волокна. Після цього сполосни светр, додавши 1 столову ложку гліцерину на кожен літр води. Висуши одяг так само, як і в попередніх випадках.

Те, чи повернеться светр до колишнього розміру, залежить, головним чином, від того, наскільки еластичні волокна тканини. Якщо вибраний тобою метод не спрацював так, як хотілося б, вибери інший і дій знову!

Нові дописи