We Love Born2be

Як ефективно просочити взуття? Ключові принципи

У тебе є нова пара взуття, яку ти просто обожнюєш? Хочеш, щоб вона виглядала феноменально навіть з плином часу? А може бути, ти плануєш багатоденну поїздку і хочеш підготувати взуття до багатогодинних виходів? Правильне просочення взуття може творити чудеса. Сьогодні ми крок за кроком підкажемо тобі, як правильно просочити шкіряне і замшеве взуття. Ти впевнена, що знаєш, як це зробити? Перевір, які методи працюють краще за все і яке просочення взуття стане кращим вибором!

Чим просочувати взуття?

Почнемо з самого початку. Тобі потрібно просочити нове взуття? Напевно ти не раз задавала собі це питання, повернувшись з успішного походу по магазинах. Нова пара шпильок, човників або ультрамодних черевик спокушає своїм дизайном, але з часом цей ефектний блиск і чарівність зникають. Можливо, ти навіть не підозрюєш, скільки чинників повільно псують твоє взуття не тільки під час сильних морозів. Дорожня сіль, сніг, бруд, жир, мікроорганізми і волога проникають в структуру матеріалу – він стає схильним до деформації, колір втрачає свою інтенсивність, а порушена структура може привести до проникнення води всередину взуття. Звучить знайомо? Як цього уникнути? Насправді, при гідрозахисті шкіряного або тканинного взуття вирішальне значення має момент покупки. Тому, якщо є сумніви, стверджуємо: так, нове взуття слід просочувати, особливо спортивні і водонепроникні моделі. Найкраще, якщо ти зробиш це відразу після того, як повернешся додому, перш ніж йти куди-небудь в нових снікерсах або черевиках. Тоді взуття є чистим, а на поверхні немає частинок пилу або бруду. Це ідеальні умови для покриття його захисним шаром.

Чим просочувати взуття перший раз? У тебе є багато варіантів – виробники пропонують величезний вибір спеціальних засобів для просочення різних матеріалів. Найпопулярнішими є аерозолі, які слід розпорошити на поверхню взуття (обов’язково зовні, щоб не вдихати пари) і дозволити висохнути. Також популярні лосьйони з доданою губкою, пінки, масла, захисні креми, воски та пасти. В окрему категорію також входять дезодоранти для взуття, найчастіше з іонами срібла – їх використовують зазвичай для спортивного взуття або черевиків. Вони вбирають вологу і допомагають позбутися від неприємних запахів. Ці заходи ідеально підходять для літніх прогулянок, занять спортом або фітнесом. Ти також можеш ефективно просочити шкіряні туфлі домашніми методами – але про це трохи пізніше.

Чим просочити замшеве взуття?

Замша – надзвичайно складний матеріал. Шикарний і ефектний, але і вимогливий. Найважливіше правило – ретельно очистити замшеве взуття перед його просоченням (ти можеш пропустити цей крок, якщо у тебе нова пара взуття). Щоб якісно видалити бруд зі своїх туфель, балеток або черевик, використовуй щітку для замші. Ти можеш знайти її в більшості магазинів взуттєвих аксесуарів. Цей невеликий і недорогий аксесуар впорається як з засохлими плямами бруду, так і з дрібними частинками піску. Як виглядає просочення замшевого взуття? Спочатку акуратно очисти поверхню взуття, потім обробив шви і обов’язково підошву. Переконайся в тому, що твоє взуття сухе. Після очищення, використай спрей для просочення замші. Вийди на балкон або на вулицю і обприскай взуття з відстані приблизно 20-30 см. Будь обережна, щоб не вдихнути газ, і після цього ретельно вимий руки. Залиш взуття сохнути, і все готово! Якісне просочення замшевого взуття надовго захистить його від пилу, бруду і води.

Чим просочити шкіряне взуття?

Шкіряне взуття зазвичай вибирається для випадків, коли потрібен відповідний дрес-код. Саме тому так важливо, щоб воно виглядало акуратно і естетично. Крім ретельного полірування, важливо попередньо просочити шкіру, що здається зробити легше, ніж у випадку з замшею. Почни з ретельного очищення взуття – роби це м’якою губкою, серветкою з мікрофібри або лляною тканиною. Уникай матеріалів з шорсткою поверхнею, які можуть подряпати ніжну поверхню твоїх черевиків, туфель на високих підборах або лоферів. Коли твоє взуття стане блискучим, нанеси спеціальне просочення для шкіри. Натуральна шкіра має потребу в регулярному просоченні, щоб добре виглядати! Найчастіше шкіряне взуття натирають бджолиним воском (натуральним), який ефективно зволожує і при цьому не закриває пори. Шкіра стає м’якою і просочується природним чином, запобігаючи розтріскування. Можеш нанести віск тієї ж тканиною, якою ти чистила взуття або руками. Тепло рук швидко зігріє віск, який краще вбереться в структуру взуття. Виконай те ж саме з маслом для натуральної шкіри. Однак якщо на черевиках багато швів, западин або ти вирішила вибрати модель з ультрамодним тисненням під зміїну шкіру, вибери спрей для гідрозахисту взуття. Стиснене повітря дійде до найменших куточків улюбленого взуття, і ти зможеш довго насолоджуватися його бездоганним зовнішнім виглядом.

Як просочити взуття в домашніх умовах? Це просто!

У нас не завжди під рукою є професійні засоби по догляду за взуттям. Що робити, якщо тобі потрібно забезпечити взуття домашніми методами? У любителів натуральної косметики обов’язково є в косметичці бджолиний віск – він відмінно підійде в якості мастила для шкіряного взуття! Заміною також може стати косметичний вазелін або розтоплений віск від свічки. Однак будь обережна з останнім методом – просочення білих шкіряних черевиків рожевим воском навряд чи буде гарною ідеєю. Інші продукти з жирною консистенцією, такі як оливкова або касторова олію, також відмінно підійдуть.

Як часто потрібно просочувати взуття?

Піклуйся про шкіру на своєму взутті, як про свою – регулярно і систематично! Якщо до цих пір ти думала, що одного шару спрея або взуттєвого масла вистачить на вічність, ти помилялася. Захист повинен бути регулярним, просочення через якийсь час втрачає свої властивості і не так ефективне. Як часто потрібно просочувати взуття? Це складне питання, все залежить від того, як часто ти ходиш в даній парі. Якщо знаєш, що будеш носити нові черевики або туфлі тільки зрідка, просто роби це перед кожним використанням (включаючи перше). Якщо ти часто носиш шкіряні балетки або сандалі, просочуй їх кожні 4-8 тижнів. Також перевір, чи не починає матеріал збирати пил або вбирати вологу – якщо помітиш, що краплі води починають проникати глибоко в взуття, просочення обов’язкове. Зроби це якомога швидше, інакше взуття може намокнути і його структуру вже не можна буде відновити. УВАГА: шкіряне взуття також слід просочувати після закінчення сезону. Так що, якщо весна швидко наближається, і ти хочеш, щоб твої зимові ковбойські чоботи зберегли форму і протягом наступного сезону, просочи їх, перш ніж покласти в гардероб.

Нові дописи