We Love Born2be

ЯК ОЧИСТИТИ ЕСПАДРИЛЬЇ, ЩОБ ЇХ НЕ ЗІПСУВАТИ

ЯК ОЧИСТИТИ ЕСПАДРИЛЬЇ? Напевно ви задаєте собі це питання кожен сезон. Зрештою, еспадрильї  не мають собі рівних, коли справа доходить до вибору літнього взуття. Ми любимо їх за характерне плетіння з джуту, зручність і різноманітність. Вони ідеально доповнять як повсякденний, так і більш елегантний вигляд. Ключовим, однак, є відповідне зберігання. Перевірте, як мити еспадрильї, щоб вони залишалися свіжими протягом усього сезону!

ЧИ МОЖНА ПРАТИ ЕСПАДРИЛЬЇ?

Ні, ні, ні! Пральна машина і еспадрильї  – це вибухонебезпечна суміш, яка не принесе нічого хорошого. Деякі види взуття можна кидати в пральну машину (найкраще, помістити їх попередньо в мішок, вийнявши шнурки). Еспадрильї  мають інші закони. Плетена підошва, яка кожного літа заново підкорює наші серця, є дуже ніжною. Найчастіше її роблять з натуральної, висушеної пряжі-джуту, льону або інших рослин. Такі матеріали погано переносять воду. Волога може зробити так, що окремі витки почнуть слабшати. Плетиво, що втратило свою затягнуту структуру, потім піддається руйнуванню. Особливо при контакті з енергійно обертовим барабаном пральної машини. Отже, якщо попрати еспадрильї в пральній машині, ймовірно, що взуття буде потріскане, яке більше не буде придатним до використання. Ще гірше, якщо попрати еспадрильї, прикрашені різними додатками. Мушлі, квіткові вставки, дорогоцінні камені або стрази не мають шансів вижити в такій пригоді! Так що ж робити? Читайте, як чистити еспадрильї!

ЯК ОСВІЖИТИ ЕСПАДРИЛЬЇ

У зручних, добре підібраних еспадрильях ходите весь день. Якщо вести інтенсивний спосіб життя, часто переміщуючись з місця на місце або під час довгих прогулянок, обов’язково потрібно подбати про догляд за взуттям! Пам’ятайте, що будь-які забруднення краще видаляти відразу. Плями можуть постійно проникати в волокна твого взуття і очищення еспадрильї стане проблемою. Отже, що робити, коли помітили дефект? Знаєте, що механічне прання не працює. Тому зосередьтеся на простих рішеннях, які не змінять ніжну структуру підошви.

Передню частину і верх взуття можна успішно зволожити водою. Будьте обережні на косичку! Волога шкодить природним волокнам. Тому миття еспадрильї найкраще обмежити очищенням частини із тканини. Як це зробити? Просто потрібна маленька губка або м’яка щетинна щітка. Замочити її і додати трохи розбавленого миючого засобу – уникати, при цьому, сильних миючих засобів! Краще підійде ніжний гель для душу або шампунь для взуття. Як очистити еспадрильї цим методом? Круглими, тонкими рухами видалити забруднення. Пам’ятайте, що агресивне тертя плям може змусити їх проникнути ще глибше в структуру взуття. Так само уважно слідувати, коли ви очищуєте інші тендітні взуття, наприклад, босоніжки із замші.

ЯК ВИСУШИТИ ЕСПАДРИЛЬЇ?

Вимити еспадрильї – це лише половина успіху. Вдалося позбутися від усіх забруднень, а ваше взуття не здається бездоганним? Не зупиняйтеся на досягнутому! Важливо також належним чином їх висушити, уникаючи прямих сонячних променів. Перспектива швидкого випаровування вологи в такий спосіб, здається привабливим, але таке рішення може тільки нашкодити. Інтенсивні сонячні промені спричиняють втрату не лише кольору, але й оригінальної форми вашого взуття. Як результат, на них утворюються виразні, непривабливі деформації. Також звертайте увагу на радіатори та обігрівачі. Тепло миттєво висушить еспадрильї, але в той же час, як і сонце, змінить їх форму. Тому найкраще, якщо ви покладете взуття в сухе, затемнене місце після очищення. Ідеально підійде, наприклад, кут кімнати, куди не досягає сонячне світло. Якщо взуття ще мокре, покладіть під них рушник. В середину, на носок варто покласти шматок згорнутого матеріалу, щоб зберегти первісну форму. Не намагайтеся прискорити цей процес – нехай еспадрильї самі позбудуться зайвої вологи. Таким чином, Ви забезпечите їм кращий догляд. Якщо збираєтесь на важливий вихід, обов’язково подбайте про миття еспадрильї за день – залиште їх на ніч сушитися, а вранці Ви будете насолоджуватися чудовим взуттям. Свіжа і ароматна пара буде прекрасним доповненням до сукні або спідниці максі.

 

 

ЯК ЧИСТИТИ БІЛІ ТА ЗАМШЕВІ ЕСПАДРИЛЬЇ?

Важливий не тільки тип взуття, але також їх колір і матеріал, з якого вони виготовлені. Тому в догляді за таким типом взуття, як еспадрильї,  варто звернути на них увагу. Очищення білих еспадрільїв в першу чергу вимагає делікатності – використовуйте перевірені засоби. Пінка і миючі засоби – надійний спосіб на позбавлення від домішок, проте вони можуть залишити сліди на поверхні вашого взуття. Довіряйте в такому випадку перевіреним брендам або продуктам, які ви добре знаєте. Однак, якщо хочете очистити еспадрильї  новим засобом, спочатку спробуйте його на шматку білого матеріалу – наприклад, рушник або на інших черевиках такого ж кольору. Якщо через деякий час ви не помітите знебарвлення, сміливо використовуйте продукт для білих эспадрильїв.

Коли ви вибираєте засіб для чищення замші еспадрильїв, найкраще використовувати саме той, який призначений для конкретного типу шкіри. Це гарантує, що цей продукт створений для ваших черевиків. Якщо у вас є які-небудь сумніви, чи піна або спрей залишили знебарвлення, обов’язково зробіть тест заздалегідь! Засохлі забруднення найкраще видалити спеціальною щіткою для замші. Де дістати і як чистити еспадрильї  цією щіткою? Її Ви знайдете в будь-якому взуттєвому магазині – звичайному або інтернет-магазині. Вона характеризується різним типом щетини, які дозволять вам точно позбутися від залишків землі або ворсинок. Крім нього, по боках часто зустрічаються наконечники, призначені для очищення країв підошви – дістануть до важко доступних місць вашого взуття, завдяки чому ретельно очистити свої еспандрильї. Якщо ви віддаєте перевагу домашнім засобам, цей інструмент замініть зубною щіткою. Замшеві еспадрильї ви також можете очистити тим, що маєте під рукою. Змішайте 1 чайну ложку кухонної очищеної соди і 1 склянку води і молока. Такий розчин  – це простий і ефективний спосіб догляду за замшевим взуттям на літо.

ОНОВІТЬ СВОЇ ЕСПАДРИЛЬЇ!

Щоденні прогулянки призводять до того, що взуття потребує оновлення. Звертайте увагу на те, що ви вдягаєте на ноги. Хорошим рішенням є легкі, бавовняні шкарпетки. Натуральний матеріал поглине неприємні запахи і тим самим захистить внутрішню частину еспадрильїв. Крім того, подарує вам комфорт – стопи позбудуться зайвої вологи і залишатимуться сухими навіть під кінець дня. Шкіра зможе дихати! Однак, що робити, якщо еспадрильї  вимагають оновлення? Крім професійних засобів (дезодорантів, спреїв) існує безліч інших способів. Підійде, наприклад, нова устілка, що містить волокна з активованого вугілля. Універсальним способом, який буде надійним в оновленні еспадрильїв – це харчова сода. Вистачить всипати велику кількість соди всередину взуття і залишити на ніч. Гранулки прекрасно вбирають неприємні запахи!

Правильний і систематичний догляд за еспадрильями – це ключ до того, щоб насолоджуватися взуттям, як можна довше. Обов’язково перевірте також, як чистити сандалі зі шкіри та замші!

Нові дописи