We Love Born2be

Як правильно підібрати босоніжки

Коли сонце нагріває все сильніше, а температура швидко піднімається, прийшов час змінити гардероб. Заховай куртку і теплі черевики далеко в гардеробі і взувай босоніжки! Тільки, як правильно підібрати босоніжки, щоб вони ідеально лежали на нозі і забезпечили комфорт протягом усього дня? Зараз ми у всьому розберемося!

 

Правильно допасуй босоніжки! Про це потрібно пам’ятати!

Модні босоніжки дозволять створити образ будь-якого характеру, особливо, якщо добре підібрати аксесуари. Це ще не все. Крім ефектного зовнішнього вигляду, велеке значення має зручність! Адже правильно підібране взуття –  це ключ до твого комфорту, особливо, якщо ведеш активний спосіб життя. Довгі літні походи, часті подорожі або робота, що вимагає багато руху, можуть стати проблемою для твоїх ніг. Вибір босоніжок вплине на те, як ти будеш ходити, від чого, в свою чергу, залежить постава. Тривала ходьба в неправильно підібраному взутті може призвести до деформації стопи. Тому подбай не тільки про ефектний зовнішній вигляд нової пари босоніжок, але і про її переваги та недоліки. Зручне взуття позитивно вплине на твій настрій і дозволить безперешкодно впоратися з викликами щоденного життя.

 

 

Як підібрати розмір босоніжок?

Розпізнати взуття непідходящого розміру досить легко. Тобі незручно ходити в таких босоніжках, а вже через декілька годин носіння твої ноги надзвичайно втомлені, навіть якщо це не була активна діяльність. Сигналом попередження є також будь-які натертості, почервоніння і натоптиші, які ускладнюють кожен крок. Рани утворюються в основному на п’ятці та кінчиках пальців – тому після робочого дня обов’язково зверни увагу, чи відчуваєш ти в цих місцях біль та дискомфорт. Однак, не варто панікувати, якщо нещодавно придбані босоніжки злегка натирають. Різниця близько половини сантиметра може виправитись в ході експлуатації, особливо у випадку деяких матеріалів. Наприклад, шкіра (як натуральна, так і екологічна) має тенденцію розтягуватися. Шкіряне взуття підлаштовується до стопи і через деякий час відчуєш, ніби його пошили спеціально для тебе! Часто у твоєму житті є важливі події. Уяви собі, що ти купила стильні спортивні босоніжжки, в яких через декілька днів підеш в похід, а вони виявилися занадто маленькими. Або ж весілля подруги, а твої вишукані босоніжки на підборах призводять до надзвичайного дискомфорту. Що робити? У взуттєвих магазинах можна знайти спеціальні засоби для пом’якшення взуття у вигляді пінки, спрею або спеціальних невеликих пристроїв.

Що робити, коли босоніжки замалі: домашні методи

Іноді варто обрати прості методи. Вистачить того, що ти покладеш пакетики з водою в босоніжки і помістиш їх до морозильної камери. Коли вода перетвориться на лід і збільшить свій об’єм, вона буде давити на внутрішню частину взуття і, таким чином, розтягувати його. Хорошим рішенням є також водяна пара. Направ потік гарячої пари всередину босоніжок і потримай хвилинку. Матеріал під впливом вологи і гарячої температури стає більш гнучким. Тоді варто взути босоніжки і постаратися їх розносити.

Якщо тісне взуття можна злегка розтягнути або розносити під час ходьби, то занадто великі босоніжки – це вже більша проблема. Та все ж є вирішення! Один з найпростіших методів – це купівля додаткової устілки, яка легко підніме внутрішню частину взуття і, таким чином, дещо його зменшить. Як і в звичайних магазинах, так і в інтернеті легко знайдеш устілки-наліпки, виготовлені з різних матеріалів: гелеві, бавовняні або зі спеціальною поверхнею, яка набуде форми твоєї ноги. Найчастіше устілки мають спеціальне покриття для запобігання надмірного потовиділення. Завдяки цьому, вони забезпечать тобі комфорт навіть під час найспекотніших днів. Пам’ятай, що дуже важливо при цьому забезпечити відповідний догляд. Обов’язково прочитай, як почистити босоніжки, щоб насолодитися їх виглядом в будь-який час!

 

 

Як правильно підібрати розмір босоніжок

Занадто тісні босоніжки одна з найпоширеніших проблем, з якими можеш зіткнутися при покупці нової моделі. Багато факторів впливають на те, що ти несвідомо можеш вибрати невідповідну модель. Іноді розмір, зазначений виробником, не зовсім співпадає зі стандартними розмірами. Тому, якщо ти невпевнена в розмірі або купуєш взуття невідомої компанії, обов’язково зверни увагу на устілку. В інтернет-магазині, зазвичай, можна знайти інформацію з розмірами внутрішньої частини взуття – у вигляді опису та таблиці, розташованої поруч з фото. Порівняй ці характеристики з перевіреним взуттям, наприклад, кросівками чи кедами, в яких відчуваєш себе комфортно. Достатньо витягнути з них устілку і виміряти, скільки сантиметрів вона має по довжині – від носка до п’ятки. Завдяки цьому ти точно будеш знати, чи розмір вибраної моделі є стандартними чи ні. Цей спосіб особливо важливий при виборі босоніжок на широку ногу.

Покупки в звичайному магазині полегшують завдання. Тут можеш приміряти вибране взуття і подивитися, як воно лежить на нозі. Важливо те, як і коли приміряти босоніжки. Врахуй той факт, що носити ти їх будеш в спекотні дні. Тому, якщо ти збираєшся в магазин в кедах, зручних снікерсах або чобітках, під час примірки зніми шкарпетки. В іншому випадку босоніжки, які, здавалося б лежать ідеально, виявляться занадто вільними, коли одягнеш їх на босу ногу.

В яких босоніжках нога виглядатиме худішою

Якщо ти задумуєшся над тим, як підібрати босоніжки, щоб вони візуально не додали лишнього об’єму – не варто переживати, це зовсім не складно! Якщо ти не можеш похвалитися ідеально стрункими ногами – варто зробити ставку на підбори. Тут підійде і танкетка, і платформа, і шпилька. Таке взуття подовжить твої ніжки і візуально їх витягне. Підбори завжди додають образу жіночності, особливо, в поєднанні з сукнею, добре підібраною під тип твоєї фігури. Підбори в будь-якому поєднанні виглядають шикарно, тому, якщо тобі потрібні елегантні босоніжки для офісу, ця пропозиція саме для тебе! Незалежно від того любиш ти коктейльні сукні, спідниці чи завужені джинси, босоніжки на високих каблуках відмінно справляться зі своєю роллю! Вони додадуть тобі кілька сантиметрів і візуально зроблять фігуру стрункішою. Величезною популярністю сьогодні користуються моделі кольору нюд, який є незамінним супутником весняно-літніх стилізацій. Додай трішки жіночої винахідливості і легко створиш гламурну стилізацію на будь-який випадок! 

 

 

Чоловічі босоніжки – тренд чи помилка?

Погляди на це питання розділяються, хоча прихильників такого виду взуття серед чоловіків стає все більше. Адже чоловічі босоніжки – це не тільки комфорт, але й стиль! Досить знайти відповідну модель, щоб насолодитися повноцінною стилізацією. Ідеальні сандалі – це такі, в яких зручність поєднується з естетичним виглядом. Уникай яскравих кольорів і візерунків. Варто зробити акцент на простоті – саме в ній вся ховається елегантність!

Як підібрати босоніжки для чоловіка? Все залежить від мети. Якщо він любить міський стиль і шукає зручного взуття, в якому можна проходити без проблем увесь день, варто віддати перевагу спортивним сандалям. Вони відмінно підходять для поїздок з друзями за місто та сімейних пікніків. Потрібно щось більш елегантне і класичне? Краще поставити на натуральні матеріали та універсальні кольори. Ідеальним вибором стануть чорні сандалі з шкіри чи замші. 

Тепер ти знаєш як підібрати босоніжки і для себе, і для чоловіка. Отож, запам’ятай: якщо босоніжки то без шкарпеток! Це відомо, напевно, усім, але і досі на вулицях можна зустріти такі поєднання. Хоча такий дует відомий всім, як символ цей безсмертний дует вже є символом моди faux pas, на вулицях досі зустрічається таке поєднання. Уникай його, як вогню!

Нові дописи