We Love Born2be

Готичний стиль в сучасній моді – ретро повертається в моду

Сьогодні ми очаруємо тебе карколомними образами в готичному стилі. Це стиль, з якого сучасна мода черпає багато натхнення – всюдисущі мережива і заклепки – це лише один з прикладів! Тобі не обов’язково належати до субкультури готів, щоб включити декілька «похмурих» і ретро елементів в свій гардероб. У нас є для тебе образи, які з задоволенням носили б і готи, і сучасні модниці!

Що таке готика?

Коли готика стала справжнім хітом? Все почалося на рубежі божевільних 70-х і 80-х, коли пост-панк рух розвинувся в кращу сторону. З тих пір готика багато почерпнула з панку, але, тим не менш, створила свій унікальний стиль, який сьогодні важко сплутати з будь-яким іншим. Як дізнатися, що саме це готичний стиль? Перший і найважливіший елемент в готичному вбранні – це, безсумнівно, перевага чорного кольору. Домінуючий чорний або чорний монолук повинен був виражати індивідуальність і протиставлення яскравій, швидко минаючій моді. Чорні наряди символізували індивідуальність і в той же час таємничість, що найбільше цінується в готичній субкультурі. Готичний стиль також був натхненний модою дев’ятнадцятого століття – довгі сукні, жабо, мережива і, найголовніше, вузькі корсети і раніше залишаються одним з основних елементів готичної естетики. Як бачиш, готика не є одноманітною і очевидною, тому вільно можеш включати її в повсякденні і навіть вечірні образи.

Готика в жіночій моді

Одяг в готичному стилі для жінок – справжній скарб! Найкраще те, що сучасні модниці люблять змішувати старе з новим, тому сміливо можеш грати з готичними аксесуарами і створювати модні ретро образи для тематичної вечірки або іншого особливого випадку. Почнемо з елегантних стилізацій. Уже кілька сезонів в моді переважають ретро-сукні. У такій моделі обов’язково повинно бути закрите декольте, але злегка прозоре, наприклад, завершене мереживним коміром-стійкою. Талія повинна бути чітко позначена, а низ сукні найкраще впишеться в готичну атмосферу, якщо він буде виконаний з тонкого тюлю, зібраного кількома шарами. Думаєш, чи потрібно зупинити свій вибір на чорній сукні в готичному стилі? Не обов’язково! Не менш привабливо виглядають моделі в відтінках бордового, червоного, бузкового і навіть бежевого. Замість сукні ти також можеш вибрати спідницю-максі з тюлю або з плісированим низом і поєднати її з сорочкою, зав’язаною на декольте, або з корсетом і жакетом. Доповни вечірній готичний наряд характерними аксесуарами – довгим намистом або чокером з велюру, елегантними рукавичками, маленькою сумочкою і лакованими туфлями на високих підборах. Любиш ретро-стиль? Познайомся з жіночою модою вікторіанської епохи!

Готичний стиль – теж відмінна ідея для осені – шкіряне взуття і чорний одяг відмінно впишуться в меланхолічну ауру цього сезону. Дівчата, натхненні готикою в повсякденному житті, дуже часто роблять акцент на підкресленні талії. Їм допомагають корсети, а також штани та спідниці із завищеною талією. Обов’язково включи в свій осінній готичний гардероб мереживні сорочки, а також блузки з об’ємними рукавами, жакети з ретро-гудзиками, оверсайзові ажурні светри, а також чорні сорочки і сітчасті лонгсліви. Що стосується штанів, зверни увагу на чорні джинси slim fit, прекрасним вибором стануть також вузькі джинси з дірками і потертостями. Готичний одяг – це також шкіряні вироби: штани, спідниці, сукні та косухи, безумовно, стануть в нагоді для багатьох випадків! Осінній верхній одяг в готичному стилі – це, перш за все, довгий чорний плащ з ременем в тон. Поєднуй його з модними в цьому сезоні оксфордами, а також з зжатими ботфортами або воркерами на платформі. Не забувай і про виразний макіяж – димчасті очі і сильно підкреслені губи – це суть готичного макіяжу.

Чоловічі наряди в готичному стилі

Готика може бути використана і чоловіками, і ми гарантуємо, що тут не буде місця нудьзі. У чоловічому готичному гардеробі переважає чорний одяг, але також і інші приглушені кольори, такі як позачасовий білий, темно-синій, сірий і бордовий. Хочеш створювати стилі, натхненні готичною субкультурою? Тобі знадобиться сорочка з широкими рукавами, приталені штани (вони можуть бути шкіряними або джинсовими) і важкі воркери зі шнурівкою на тонких лямках. Додай сюди шкіряну куртку – модний лук готовий! Для повсякденного образу вибери чорну футболку, косуху і рвані джинси. Пам’ятай, що чорний колір повинен відігравати головну роль в готичному вбранні, але ти можеш пронести в нього червоні або фіолетові аксесуари, наприклад, шарф або жилет з блискучою вишивкою. Для шанувальників ретро-класики у нас також є чоловічий одяг, натхненний вікторіанським стилем. Перевір це!

Нові дописи