We Love Born2be

Класичний стиль – мода, яка актуальна завжди. Відкрий для себе список позачасових перлин

Мінімалізм, простота і тенденції, які були з нами протягом поколінь – ось суть класичного стилю в жіночій моді. Він додає клас, впевненість в собі і професіоналізм. Однак він спрацює не тільки в діловій стилізації – його також можна вибрати при створенні напівофіційних або повсякденних наборів. Що відрізняє класичний стиль? Які елементи представляють таку естетику? Ми пояснимо, що це таке, і представимо найважливіші класичні перлини, які, безумовно, неможливо пропустити в своєму гардеробі. Переконайся, що з класичним одягом можна створювати феноменальні образи!

Класична жіноча мода – що вона собою являє?

Чи пов’язана класика в жіночій моді виключно з мінімалізмом і стриманими, однотонними кольорами? Ти дуже помиляєшся. Класика дає прекрасні можливості виразити себе і акуратно використовувати те, що завжди є актуальним. Одяг, взуття та аксесуари в такій естетиці допоможуть тобі створювати як вишукані та стильні комплекти, так і базові повсякденні образи. Які основні правила? Класика в жіночій моді – це натуральні тканини, простий крій і делікатні прикраси. Набір відтінків зазвичай обмежується базовими кольорами, які ідеально підходять до більшості стилів. Любительки позачасових предметів гардеробу обожнюють чорний, білий, темно-синій, бежевий і бордовий відтінки. Однорідні кольори нічого не нав’язують, тому їх легко комбінувати в будь-якому поєднанні. У візерунках переважають непідвладні часу мотиви, такі як клітинка або квіти. Ці принти були в каноні класичної моди протягом багатьох десятиліть, і немає ніяких ознак того, що вони його залишать. Тому, якщо ти вибираєш не тільки монохромні стилізації, обов’язково включи в свій гардероб одяг, прикрашений квітами і картатим принтом.

Як щодо матеріалів? Тут на чолі дихаючі тканини, які прослужать довго і забезпечать твоїй шкірі комфорт з ранку до вечора. Чорне жіноче шкіряне взуття – це класика, яка не потребує представлення. І хоча раніше використовувалася тільки натуральна шкіра, сьогодні запанували моделі з екологічної шкіри – вона виглядає не менш ефектно. Влітку вибирай одяг з натуральних матеріалів або целюлозних волокон. У повсякденній і трохи більш офіційній стилістиці льон – переможець. Лляні бежеві штани із середньою талією і лляний комбінезон однотонного відтінку – безумовний must-have в літній колекції кожної модниці. Як і елегантна бавовняна блузка, яку можна носити як з брюками, так і зі спідницею.

Класичні стилізації – ці скарби не повинні бути відсутніми в твоєму гардеробі

Ти вже знаєш, як розпізнати класичний стиль в моді і чому він залишається з нами на протязі багатьох поколінь. І хоча могло здатися, що одяг, який носили наші мами і бабусі, тепер впишеться в ретро-стиль, це не так. Класичний одяг випромінює елегантність і шик, нагадує про основні ікони стилю, які сформували сучасну моду. Прийшов час скласти список безсмертних фасонів, стилів і відтінків, які ніколи тебе не підведуть. Ці моделі – основа успішного гардеробу не тільки любительок елегантності, але і жінок, що вибирають модні варіації в повсякденному житті. Переконайся, що вони теж є в твоєму гардеробі!

Класичний стиль – одяг

  • Маленька чорна сукня – ми повинні були поставити цю модель на перше місце. Напевно, жоден інший предмет гардеробу так сильно не асоціюється з класичним стилем одягу. Практична, універсальна, пронизана чуттєвістю і загадковістю – ти легко можеш змінити характер маленької чорної сукні за допомогою аксесуарів. У кого з нас її немає в гардеробі?
  • Елегантна біла сорочка – синонім стилю і вишуканого ділового дрес-коду. Ти можеш носити її в дуеті з брюками або спідницею, а влітку ще й з шортами класичного фасону. Вона повинна бути однотонною і добре лягати на тіло. Вибирай моделі з більш щільної тканини, щоб матеріал не просвічувався. Якщо вирішиш надіти білу сорочку, зверни увагу на бюстгальтер – вибери модель тілесного кольору без мереживної обробки. Така сорочка чудово виглядатиме як в діловому комплекті з жіночим костюмом в головній ролі, так і в елегантному повсякденному варіанті.
  • Тренч – цей крій прийшов до нас прямо з класичної чоловічої моди і назавжди увійшов в жіночий гардероб – і в жіночі серця. Бежевий двобортний тренч з поясом на талії відмінно підкреслить жіночні форми і підійде до будь-якого типу фігури. Приглушений колір ні до чого не нав’язує, а класичний крій акуратно гармонує як з брюками, так і з комбінезоном, сукнею або спідницею. Чого ще можна хотіти?
  • Спідниця-олівець – ще одна перлина, яку не можна пропустити в нашому списку. Висока талія і звужений донизу крій дозволяють феноменально підкреслити жіночні форми і оптично подовжити ноги. Вибери чорну модель і поєднуй її з сорочкою пастельного пудрово-рожевого або блакитного відтінку – доповни комплект класичними шпильками і прикрасами з білого золота, щоб створити чуттєвий класичний образ. Міні-версію спідниці-олівець можна носити в повсякденних випадках, але для роботи зроби ставку на моделі, що досягають середини ікри.
  • Піджак – стандартне доповнення стилізації на різні випадки життя. Вибирай моделі з мінімалістичним декором, без додаткових складок і прострочки. Якщо у тебе широка лінія плечей, уникай подушок і погон, які можуть візуально збільшити верх фігури. Чорний піджак обов’язково повинен бути в твоєму класичному гардеробі – сміливо додавай його в свої офіційні комплекти. Піджак тілесного, бежевого або сіро-коричневого відтінку відмінно підійде для весільного або весняного образу.
  • Штани-сигаретки – поєднання стилю і простоти, дует, який гідно оцінить кожна прихильниця класичних стилізацій. Вони особливо добре підійдуть як заміна спідниці в елегантних комплектаціях. Сигаретки феноменально виглядають з босоніжками на стовпчику, шкіряними туфлями або класичними шпильками. Для створення комплекту на зразок напівформального костюма варто підібрати піджак під їх колір.

Класичний стиль – взуття

  • Чорні туфлі на шпильці – квінтесенція жіночності. Хоча тенденції змінюються щороку і туфлі можуть мати модерністський фасон, асиметричні каблуки або привабливі прикраси, пара чорних класичних матових туфель – твій must-have. Вони ніколи не втратять актуальності і завжди будуть додавати один і той же клас і чарівність – їх люблять усі шанувальниці чуттєвого образу.
  • Туфлі-човники – трохи менш хижий різновид високих каблуків. Човники чудово підійдуть жінкам, які не хочуть відмовлятися від каблуків, але при цьому не відчувають себе комфортно в туфлях на тонких, високих шпильках. Замшеві човники з круглим носком в пастельних тонах можна сміливо носити з сукнею з квітковим принтом, спідницею-олівець або навіть джинсовими брюками – хто встоїть перед такою спокусою?
  • Шкіряні лофери – хіт, який починає підкорювати вулиці пізньою весною і залишається на вершині до початку осені. У класичних стилізаціях феноменально виглядають моделі з натуральної або екологічної шкіри. Вони підкреслюють шик і невимушену елегантність будь-якого образу. У твоєму гардеробі має бути кілька моделей з характерною металевою обробкою.
  • Чорні чоботи – осінньо-весняний must have. Чорні шкіряні чоботи на шнурівці з матовою обробкою феноменально виглядають з маленькою чорною сукнею і тренчем. Якщо ти шукаєш ідеї для класичного вбрання, уникай вишивки, тиснення під зміїну шкіру, асиметричних каблуків або смішних шкарпеток. Тут важлива простота, яка є ключем до класичного стилю.

Класика завжди буде захищатися і нічого не буде нав’язувати. Однак іноді варто додати в стилізацію трохи блиску. Створюєш весільний наряд і не можеш визначитися з аксесуарами? Дізнайся, яка сумочка підійде до коктейльної сукні на весілля!

Нові дописи