We Love Born2be

Чоловічий кашкет – стильна класика в сучасному виконанні

Сьогодні кашкет асоціюється з чоловічою модою 1920-1930-х років. Шанувальникам серіалу «Гострі козирки» це нагадує стилістику головних героїв. Любиш додавати ретро-акценти в свої наряди? Хочеш знати, з чим носити таку кепку і з чим її найкраще поєднувати, щоб виглядати модно і стильно? У нас є для тебе корисна інструкція по стилю. Ти дізнаєшся, чим саме відрізняється кашкет і як створювати з ним модні наряди!

Як виглядає кашкет? Ми пояснюємо

Ти напевно стикався з цією моделлю не раз, але чи знаєш ти, що таке кашкет? Нагадуємо! Кашкет, також відомий як картуз або плоска кепка, являє собою головний убір з закругленими полями і жорсткою задньою частиною. Історія кашкетів сходить до 16 століття, коли в Англії чоловіків змушували носити вовняні кашкети по неділях і святкових днях. Такі головні убори користувалися все більшою затребуваністю, а їх пік популярності припав на рубіж 19-20 століть, аж до 1930-х років. Найчастіше кашкети виготовляли з бавовни, вовни або твіду і використовували в елегантних, офіційних дрес-кодах. Усередині такі кепки часто обшивали утеплювачем, завдяки чому їх використовували і в холодну пору року.

Чоловічий кашкет – як його носити в XXI столітті?

Сьогодні кашкети знову увійшли в чоловічу моду. Вони ідеально підходять для стилізацій, натхнених минулим століттям, особливо для вже згаданої серії Peaky Blinders. Так що якщо ти збираєшся на таку тематичну вечірку, то кашкет просто необхідний! Основою в такому випадку повинен бути костюм-трійка з м’якого твіду, наприклад, в стилі від-кутюр. Вибери гладкий, однорідний колір – підійдуть всі відтінки сірого – або зроби ставку на невеликий візерунок. Злегка розкльошені брюки, косий жилет і класичний піджак якнайкраще відображають стиль тих років. Не забудь просту білу сорочку з жорстким коміром і, звичайно ж, кашкет. Чоловіче вбрання, яке є квінтесенцією стилю першої половини двадцятих років, ідеально доповнять оксфорди або дербі.

Прийшов час для трохи більш модерністського варіанту плоскої кепки. Який колір вибрати? Якщо 100 років тому існували чіткі правила – мода не допускала відхилень від чорного і сірого – сьогодні можна сміливо експериментувати. Класикою, звичайно ж, стане сірий кашкет з чорним малюнком у ялинку, який підійде до будь-якого образу. Зараз популярні кашкети в шотландську клітинку – цей візерунок буде домінувати в твоєму вбранні, тому його краще додавати до основи приглушених відтінків. Якщо хочеш виділитися з натовпу, вибери червоний кашкет зі штучної шкіри і додай його до чорних джинсів, чорної сорочки і байкерської куртки. Замість шкіряної куртки можна вибрати трохи більш повсякденну джинсову куртку і червоні кросівки. Така стилізація нікого не залишить байдужим!

Мода любить еклектику, тому не бійся поєднувати елегантні і спортивні елементи одягу в одному вбранні. Особливо в повсякденних стилізаціях, коли тебе ніщо не обмежує. Відмінним рішенням стануть чорні чоловічі джоггери з золотим ланцюжком в поєднанні з базовим лонгслівом того ж кольору. Додай до цього темно-синю джинсову куртку з ефектним утеплювачем зі штучної овчини і одягни коричневі чоловічі черевики. Родзинкою цього образу стане темно-сірий кашкет і шарф в тон, а також містка сумка-месенджер, куди можна скласти найголовніше. Спортивний, елегантний образ в чоловічому виданні готовий! З іншого боку, кашкет кольору хакі чудово поєднується з сіро-чорними чоловічими брюками в клітинку і темно-зеленим двобортним пальто. Додай шкіряні туфлі і годинник на широкому ремінці.

Який верхній одяг підійде під чоловічий кашкет?

З чим носити кашкет в холодні дні? Цей головний убір сам по собі має елегантний характер, тому найкраще поєднується з чоловічим пальто. У класичному – трохи ретро – варіанті можеш зупинити свій вибір на довгому твідовому пальто прямого крою. Ультра-стильною пропозицією стане пальто в дрібну клітинку, яке ще краще буде виглядати в поєднанні з жилетом сталевого відтінку і блакитною сорочкою. Однак, якщо ти віддаєш перевагу повсякденним комплектам, сміливо одягай кашкет з курткою. Отримаєш простий і модний образ, об’єднавши прямі джинси, бежеву футболку і куртку в стилі мілітарі, наприклад, бомбер. Темно-сірий верх буде красиво гармоніювати з оливковим кашкетом – у тебе вийде модна стилізація, натхненна відтінками природи. Стьобана чоловіча куртка, джинси і футболка з дрібним принтом – вільна основа, яку можна приправити ефектною кепкою, наприклад, декорованою блискучою ниткою. Взимку до кашкета найкраще підійде твідовий верхній одяг – не обов’язково того ж відтінку, що і кепка. Наприклад, чудово виглядатиме дует коричневого і темно-синього або бежевого і верблюжого кольорів.

Нові дописи