We Love Born2be

Яка сорочка поєднується з метеликом найкраще? Короткий посібник

Метелик – неймовірно гламурний і елегантний предмет чоловічого гардеробу. Але є кілька правил, які потрібно дотримуватися, щоб він виглядав бездоганно і доповнював весь образ. Ти повинен пам’ятати про такі речі, як матеріал, колір, тип самої сорочки і її коміра, і, звичайно, ступінь офіційності заходу, на який збираєшся.

Більше того, існує кілька видів метеликів – в залежності від фасону, розрізняють такі типи:

  1. Butterfly – класичний варіант. Стандартний розмір – 6,5 см.
  2. Large Butterfly – збільшений метелик. Найширша частина досягає від 8,5 сантиметрів.
  3. Modified butterfly – класичний метелик із збільшеною перемичкою посередині і великою кількістю складок на ній. Цей аксесуар особливо полюбив Вінстон Черчіль.
  4. Batwing – модель з особливими формами сторін, що нагадують крила летючої миші. Перевага такого метелика віддавали такі відомі особистості, як Лінкольн і кінематографічний герой Джеймс Бонд.

Метелик є прекрасним доповненням стилізації, тому варто витратити трохи більше часу при його виборі. Як правильно підібрати сорочку до метелика? Поспішаємо з відповідями на всі питання, які тебе цікавлять.

Чи необхідно до метелика підбирати сорочку певного типу?

Не кожен чоловік знає, що сорочку потрібно вибирати, насамперед, з точки зору офіційності майбутнього заходу. Саме цим ти повинен керуватися в першу чергу, коли будеш складати черговий наряд. Найбільш офіційними і елегантними будуть сорочки з коміром-стійкою і прихованою планкою. Вони одягаються тільки зі смокінгом або фраком. Поєднання такого типу сорочки з костюмом неприпустимо. Ти будеш виглядати досить безглуздо. Це ідеальний вибір для урочистих випадків, таких як весілля або новорічний корпоратив. Трохи менш офіційною, але підходящою виключно під смокінг, є сорочка з відкладним коміром та ювелірними ґудзиками.

Наступний вид сорочки, до якого підійде метелик, – це модель з типом коміра «кент». У цьому випадку ґудзики заховані, але виглядає це дуже елегантно і зі смаком. Цю модель можна одягти як до костюма, так і до смокінга. У кожному з цих сполучень вона буде виглядати дуже стильно. Ще одним модним рішенням стане сорочка з класичним коміром і майже плоскою плісировкою. Характеризують її відкриті ґудзики, які абсолютно не заважають при її носінні і дуже елегантно виглядають. Її можна одягти під костюм, але ніяк не до смокінга або піджака.

Вище описані типи елегантних сорочок призначені виключно для метелика. Модель з прихованою стійкою на комірі, яка ховає ґудзики, дозволить отримати ідеальну вертикальну лінію, яка так необхідна для смокінга. Сорочка з плісировкою і відкритими ґудзиками в цьому випадку відпадає, але це не заважає надіти її до костюма. У питанні вибору сорочки до метелика дотримуйся перерахованих вище порад і довіряй своїм почуттям естетики та інтуїції!

Чоловіки все рідше вибирають сорочки з коротким рукавом, так як це не дуже елегантний варіант і в певних колах вважається ознакою поганого смаку. Якщо у тебе в шафі дотепер збереглася одна з них і ти хочеш включити її в свою стилізацію, тоді відмовся від краватки-метелика. Набагато краще ти будеш виглядати без неї.

Колір та матеріал мають основне значення!

Вибираючи сорочку, звертай увагу на тканину, з якої вона пошита. Піке – це один з традиційних матеріалів, який через досить виразну фактуру (з нього часто шиють сорочки-поло) може здатися недостатньо елегантним, хоча сорочки, пошиті з цього матеріалу, виглядають дуже стильно. Він відмінно виглядає з костюмами і смокінгами з крепу. Наступна тканина… сатин. Сорочка з даного матеріалу відмінно підійде до смокінгів і темних костюмів для вечірніх офіційних заходів. На сучасному ринку також доступні сорочки з саржевим переплетенням (їх краще поєднувати з костюмами з тим же переплетенням) і моделі, пошиті з попліну. Це, напевно, найбільш популярний матеріал, який створює рівну, ідеально гладку поверхню.

Найбільш елегантні метелики виготовляються з атласного шовку. Якщо підбираєш варіант до кежуального образу, тоді вибери матовий шовк, кашемір або овечу вовну. У цьому випадку можна поекспериментувати з візерунками. Як правильно поєднувати сорочку з метеликом? Одягни напівофіційну модель, пошиту з щільних матеріалів в дрібний візерунок, з класичним коміром. Тоді прихована планка в сорочці відпадає – це занадто офіційно.

Чоловіки часто вибирають темно-синій костюм, так як він підходить і до світлої, і до смаглявої шкіри обличчя. До нього відносно легко підбирати аксесуари. Отже, який колір метелика до темно-синього костюма буде ідеальним вибором? Модель аналогічного кольору, що і костюм, буде виглядати дуже елегантно, ти також можеш тримати на прицілі поєднання білого і темно-синього.

Складаючи образ для менш офіційних заходів, можна спробувати зіграти на контрасті – червоний і бордовий ідеально поєднуються з темно-синім, вони додадуть характеру всій стилізації. Якщо вибереш блакитну сорочку, то білий метелик з блакитною або темно-синьою вишивкою урізноманітнюють всю стилізацію. Вишивка – це популярний тренд, який додає отриманому образу модних акцентів, але він не підходить для офіційних заходів. Дуже важливе правило – до костюма не одягай повністю білого метелика, він зарезервований за чорним фраком – такий аксесуар створює прекрасний образ зі смокінгом, і тільки з ним!

Який комір краще всього підійде до метелика?

Спершу слід подумати, що значить «ідеально підібраний» комір? Принцип досить простий: його кути повинні акуратно виступати з-під метелика, утворюючи єдине ціле. При купівлі сорочки, з якою плануєш надіти метелика, вибирай перевірені рішення. Тут обов’язково підійде комір «семі-спред» або так званий «кент» з довгими і в той же час досить великими крилами (маленькі будуть добре виглядати тільки з невеликими метеликами). Також важливо дотримуватися пропорції – чим більший метелик, тим більшим повинен бути комір. Ще особливу увагу слід приділити розміру лацканів піджака. Чим вони ширші, тим більшим повинен бути метелик. Говорячи про пропорції, варто згадати в першу чергу статуру. Якщо у тебе маленький зріст, то вибирай невеликий метелик. Однак, якщо маєш високий зріст і спортивну статуру, то маленький метелик може виявитися зовсім непомітним, тому вибирай більш великий аксесуар. Не забувай, що розстебнутий комір з метеликом – величезна помилка. Це виглядає неохайно і не додає легкості.

Нові дописи