We Love Born2be

Як виглядає вікторіанський стиль в моді XXI століття?

Повернемося в часі в Англію XIX століття і подивимося на стиль одягу аристократів … він здається знайомим! І хоча з часу правління королеви Вікторії пройшло майже 200 років, сьогодні дизайнери все частіше повертаються до вікторіанської епохи. Мода того періоду – справжнє джерело натхнення для сучасних модниць! Сьогодні ми пояснимо, що таке вікторіанський стиль і які саме елементи захопили сучасну індустрію моди. Дізнайся, як створити феноменальний образ в оригінальному ретро стилі!

Коротко про вікторіанський стиль – мода, яку неможливо не помітити

Мода в вікторіанському стилі сформувалася в Англії за часів правління Вікторії Ганноверської. Королева справила величезний вплив на одяг аристократів, придворних жінок і простих городян. 1837-1901 роки – це час, пов’язаний в першу чергу з промисловою революцією і колоніальною експансією, що вплинуло на підсилення Британської імперії і в той же час на збагачення суспільства. Вікторіанська мода вищого суспільства відображала поточну політичну та економічну ситуацію – що саме це означає?

Особливості вікторіанського стилю в моді

Вікторіанський стиль – це перш за все гламур, розкіш, багатий декор і ефектна біжутерія. Використовувалися найдорожчі матеріали, камені, і не економилось на прикрасах. Мінімалізм відійшов на другий план – переважали виразні елементи гардеробу. Вікторіанська епоха в жіночій моді чудово підкреслювала жіночність. На картинах і музейних виставках можна побачити сукні, які прекрасно виділяють лінію талії і одночасно розширюють стегна. Найбільшою популярністю користувалися моделі зі спеціальним каркасом – криноліном, який плавно піднімав верхню частину спідниці. В результаті рухи виглядали надзвичайно чарівно і жіночно. Що стосується взуття, то в Вікторіанську епоху найчастіше жінки носили туфлі на високих підборах, які поєднували з шовковими панчохами.

В кінці 1960-х на зміну криноліну прийшли турнюри. Їх виготовляли з щільної вовни, оксамиту або шовку – часто поєднували кілька матеріалів різних кольорів або структур. Турнюри були багаті на прикраси: банти, тюль, мереживо, драпірування, рюші, плісировка і т.д. Через десятиліття на перший план перемістилася сукня «принцеса». Цю модель названо на честь дружини британського спадкоємця престолу Олександри Данської. Плаття-принцеса плавно облягає талію і стегна, а його спинка декорована ефектним драпіруванням. Лише пізніше воно набуло більш сучасний вигляд – двокомпонентний, з щільно прилеглим верхом, що додало силуету форму пісочного годинника. На сукню часто одягали легкі накидки або болеро.

Мода часів королеви Вікторії відмовилася від глибоких декольте. Вони і зараз залишаються закритими, але з комірами-стійками і жабо, зазвичай виготовленими з мережива. Основним елементом одягу вікторіанської епохи був корсет зі шнурівкою, який ущільнював живіт, закругляв бюст і звужував лінію талії. Цьому періоду характерна також вишивка, оборки і драпірування. Родзинкою жіночої моди в вікторіанському стилі стали прикраси, натхненні естетикою бароко, особливо в відтінках глибокого чорного і криваво-червоного.

Вікторіанський стиль в останніх колекціях – must have в гардеробі кожної модниці

Часи вікторіанського стилю пішли в минуле, але відгомони моди того періоду досі відображаються в колекціях сучасних дизайнерів. В даний час дуже популярні сукні та блузки з коміром-стійкою – зав’язані, прямі, з рюшами, плісе … цей тренд залишиться в каноні надовго! Хітом є і ажурні блузки, багато декоровані мереживом або вишивкою, як в пастельних тонах (м’ятний, бузковий, ванільний), так і в готичному чорному або темно-коричневому кольорі. Якщо ти шукаєш сукню в вікторіанському стилі, вибери модель з візуально виділеною талією і низом. Прекрасною пропозицією є довгі хвилясті сукні максі, наприклад, багатошарові, з воланом або мереживною обробкою. У твоєму гардеробі обов’язково повинні бути і сорочки з рукавами-ліхтариками, наприклад, з мережива. Не варто забувати і про багато декоровані декольте, обшиті ажурними стрічками золотистого відтінку, і ефектні широкі рюші. Хочеш пожвавити свою стилізацію прикрасами в вікторіанському стилі? Сміливо можеш вибирати масивні брошки, висячі барвисті сережки, великі намиста на товстих ланцюжках і, звичайно ж, комплекти браслетів. У вечірніх стилізаціях варто надіти довгі вечірні рукавички. ВАУ-ефект гарантований!

Це не кінець нашої подорожі по історії моди. Тобі подобається естетика вікторіанської епохи? Подивись також, як створювати чудові образи в стилі гламур!

Нові дописи