We Love Born2be

Ефективні домашні засоби від плям. Як позбутися від складних забруднень?

Як найкраще позбутися від плям? Просто, швидко і, перш за все, ефективно? Хоча виробники перевершують один одного в створенні нових миючих засобів, багато корисних продуктів можна знайти в своїй власній ванній кімнаті або на кухні. Ти не віриш? Прочитай нашу статтю і дізнайся, які скарби заховані в твоєму домі. Перевір, наскільки легко видалити навіть найстійкіші плями з одягу за допомогою декількох доступних засобів!

Як вивести плями з кольорового одягу?

Твоя улюблена блузка, спідниця або сукня забруднилася, і на красивому матеріалі можна побачити брудну пляму? Без паніки! Така маленька аварія трапляється з усіма і зовсім не означає, що одяг тепер можна тільки викинути. Однак головне – швидко відреагувати. Пам’ятай, що домашні засоби для видалення плям найкраще подіють, якщо ти почнеш працювати відразу ж, помітивши пляму. Якщо бруд залишається надовго, він може висохнути і проникнути в тканину. В результаті річ не підлягає чищенню. Ось чому ми так любимо домашні засоби від плям – не потрібно поспішати в магазин за сильнодіючим миючим засобом або спеціальним милом – просто сходи в ванну або на кухню і швидко змий бруд вручну підходящим засобом. Проте, різні типи забруднень виводяться по-різному.

Як щодо плям на кольоровому одязі? Багато що залежить від матеріалу одягу і від того, чим він забруднений. Одяг з делікатних тканин, наприклад, повітряні легкі сукні, літні спідниці або тонкі шорти, можна обробити харчовою содою. Це один з найбільш універсальних методів видалення плям, він також безпечний, тому завжди варто його випробувати. Наші бабусі вже знали, що сода – королева на кухні, у ванній і в усьому будинку. З її допомогою можна видалити стійкі плями з одягу, прибрати накип або очистити духовку. Отож, оброби пляму на кольоровому одязі розчином води і харчової соди в співвідношенні: 4 столові ложки харчової соди на 1/4 склянки води. Виклади суміш на брудне місце і почекай близько 1 години. Після цього ретельно промий область навколо плями і дай їй висохнути – готово!

Як вивести плями з білого одягу?

Зазвичай ми надягаємо білий одяг для особливих випадків, наприклад, для сімейного обіду, романтичної вечері, співбесіди або захисту дисертації. Деякі з цих заходів супроводжуються трапезою – келих вина під час побачення або смачний м’ясний стейк на хрещенні – лише деякі з частувань, які можуть залишити непривабливі плями на твоєму одязі. Найбільш часті причини забруднення – вино, кава, чай і шоколад. Також вони можуть з’явитися під час самої підготовки до виходу. Прочитай докладніше, як вичистити сліди від шоколаду з одягу, а також як позбутися від червоних плям після вина, в наших попередніх статтях. Тональна основа, помада і плями тіней для повік часто з’являються на комірі або декольте, коли ти одягаєшся після нанесення макіяжу. Як ефективно з ними боротися? Як вивести пляму на білій блузці, сукні або куртці? Можеш легко зробити це вдома – перевір, наскільки це просто!

Бруд особливо помітний на білому одязі. Елегантна блузка білосніжного відтінку дійсно погано виглядає, коли посередині велика пляма від сухого вина або слід від улюбленої помади. Помітила забруднення на своєму одязі? Тобі допоможе звичайне господарське мило. Змішай його з водою, нанеси на м’яку губку або бавовняну тканину і акуратно потри місце, де знаходиться пляма. А може бруд з’явився на твоїй улюбленій білій футболці? Ти провела цілий день на вулиці, насолоджуючись літнім сонцем, і помітила сліди трави на світлій кофтині? Використай сіль і теплу воду. Змішай їх у великій мисці і замочи в ній одяг. Почекай приблизно 1 годину, щоб сіль проникла в тканину і видалила пляму. Останнім кроком буде прання одягу вручну або в пральній машині.

Як видалити плями з чорного одягу?

Любителі чорного одягу не раз стикалися з цією проблемою. Приходиш додому втомленою, знімаєш одяг і бачиш, що пахви жовтуваті. У всьому винен антиперспірант або кульковий дезодорант, який часто залишає на цих ділянках сліди. Видалення плям з чорного одягу не обов’язково означає покупку спеціальних засобів для цього типу речей. Навпаки, існують універсальні домашні засоби від плям, які діють так само ефективно. Пам’ятай, що з чорним одягом потрібно бути так само обережною, як і з білим. Сукні, брюки або світшоти цього відтінку мають тенденцію вицвітати, тому перед видаленням плями краще перевірити, як тканина реагує на засіб, навіть якщо ти хочеш використовувати домашній продукт. Рекомендується спочатку випробувати той чи інший засіб на непомітній ділянці одягу. Завдяки цьому ти будеш впевненою, що він не тільки ефективний, але, перш за все, безпечний для такої тканини.

Один з дешевих і ефективних способів – обробити пляму перекисом водню. Зроби те ж, що і з раною – нанеси кілька крапель на пофарбовану ділянку і почекай, поки вони проникнуть всередину. Залиш одяг приблизно на півгодини, а потім випери його вручну в м’якому пральному порошку або милі. Хорошим методом також є використання спирту, який виявляється найбільш надійним, особливо у випадку плям невідомого походження. Налий в миску чистий спирт – уникай всіх кольорових напоїв, інакше твій одяг зіпсується – і змішай його з водою в тій же пропорції. Вмочи виріб в таку суміш, потім дій так само, як з попередніми плямами – випери одяг.

Як видалити старі плями?

Видалення старих плям може здатися надзвичайно складним завданням. Робиш генеральне прибирання і виявляєш блузку чи спідницю, про яку вже давно забула. Ти рада, що знайшла практично нову річ, яка стане відмінною основою для модної стилізації, але раптово … помічаєш забруднення. Як видалити стару пляму? Для всього є спосіб – навіть вдома. Коли витягаєш з шафи забуту річ з непривабливими слідами, без паніки! Старі, сухі плями, всупереч зовнішньому вигляду, видалити не так вже й складно. Часто достатньо акуратно подряпати бруд, щоб від нього не залишилося і сліду. Так варто зробити, наприклад, з воском – адже прати одяг варто після усунення основного шару.

Зазвичай стара пляма означає, що барвник вже глибоко проник в матеріал. Тоді варто використовувати, наприклад, кукурудзяний крохмаль, який також відмінно впорається з жирними плямами. Все, що тобі потрібно зробити, це посипати брудне місце крохмалем, а потім нанести кілька крапель теплої води. Постарайся втерти розчин як можна глибше, щоб він досяг усіх куточків забрудненої тканини. Через кілька хвилин візьми невикористану зубну щітку і акуратно потри, намагаючись не пошкодити волокна твого одягу. Останнім етапом буде полоскання блузки, штанів або светра в теплій воді. У твоєму кухонному інвентарі немає крохмалю? Використай рідину для миття посуду, яка впорається не тільки з жиром на тарілці або сковороді, а й з плямами на твоєму одязі.

Як видалити стійкі плями з одягу?

Деякий бруд – серйозний противник. Однак бій ніколи не програється заздалегідь, навіть якщо мова йде про складні плями на білому одязі. До таких складних випадків, безумовно, відносяться кров та шоколад, які люблять швидко сохнути. Як з ними боротися? Один із способів позбавитися від коричневих плям від цукерок – змішати яйця і гліцерин. Розподіли суміш на одязі і через кілька хвилин обполосни його водою і обережно випери. Слідуй рекомендаціям виробника або уточнюй вимоги до матеріалу, з якого виготовлений твій виріб. Якщо дует гліцерину і яєць не працює, використовуй незамінну харчову соду. Змішай її з водою (2 чайні ложки харчової соди – 1 чайна ложка води) і нанеси на брудне місце. Дозволь речовині проникнути в тканину і потім випери одяг як зазвичай.

Кожен з нас знає, що масляні і жирові плями завжди найважчі. Вони з’являються з нізвідки – під час трапези, готування їжі або навіть після відвідування спа-салону, коли ти вирішила побалувати себе ефірними маслами. Що з ними робити? Як змити жирні плями, щоб від них не залишилося й сліду? Прибрати такі сюрпризи можна сумішшю солі і спирту в співвідношенні 1:4. Нанеси цей дует на пляму, а потім протри пляму вологою губкою або м’якою тканиною, наприклад, з мікрофібри. Пам’ятай, що цей метод працює краще за все, якщо ти швидко відреагуєш і обробиш бруд до того, як жир проникне в тканину. Якщо вже пізно, варто відмовитися від домашніх засобів і скористатися пральним порошком або – бажано – засобом для виведення плям, який частіше за все призначений для видалення жирних плям.

Нові дописи