We Love Born2be

Не знаєш, як захистити своє взуття від води? Це просто!

Весняні і осінні дні мають свою чарівність … якщо тільки вони не здивують нас раптовими опадами. Плащ або худі захистять твій одяг, але взуття може повністю намокнути. Як захистити взуття від води? Які методи підійдуть для того чи іншого типу взуття і як правильно доглядати за улюбленими черевиками? Ознайомся з нашими порадами і будь готова до будь-яких погодних сюрпризів!

Як захистити взуття від намокання?

Збираєшся в похід в гори чи на одноденну поїздку за місто? Погода не буде занадто приємною? Нічого не втрачено! Все, що тобі потрібно зробити, це заздалегідь подбати про своє взуття і ти максимально захистиш матеріал від попадання вологи. Як це зробити? Варто мати при собі бахіли від дощу. Це спеціальні прозорі накладки на гумовій підошві, які надягаються на взуття і застібаються на блискавку. У них зазвичай високий верх, тому вони добре працюють навіть під час сильного дощу або коли ти випадково потрапиш в калюжу. Також вони захищають взуття від пилу і бруду – особливо вони сподобаються любителям кросівок і снікерсів яскравих кольорів. Однак у них є і недоліки. Пара професійних накладок зазвичай коштує недешево. Крім того, вони закривають взуття, яке є важливою частиною стилізації, а також можуть м’яко обмежувати рух. Тому більш надійним методом буде препарат, що захищає взуття від вологи.

Який вибрати? Магазини пропонують різні засоби у вигляді спреїв, мусів або аерозолів. Вартість їх набагато нижче, ніж у накладок, і вони відрізняються високою ефективністю. Вибираючи найкраще водостійке просочення для взуття, варто враховувати матеріал, з якого воно виготовлене. Такі засоби виробляються під конкретний вид взуття – замшеве, шкіряне або текстильне, що значно підвищує їх ефективність. Тому, якщо ти ставиш запитання, як запобігти намоканню шкіряного взуття, вибери засіб, призначений для натуральної шкіри. У його склад зазвичай входять жири, які живлять шкіру і дозволяють їй дихати – пам’ятай, що такі препарати не підходять для замшевого або тканинного взуття. Взуття із замші та нубуку найкраще обробляти спреєм, призначеним для грубої шкіри. А може, твої улюблені чоботи зроблені з комбінованих матеріалів? Тоді вибери універсальне просочення для взуття. Щоб вони ніде не намокли, ретельно розпороши засіб на всю поверхню – особливо зверни увагу на шви.

Як захистити взуття від намокання – надійні домашні методи

Домашні методи просочення взуття користуються сьогодні великим успіхом! Вони прості, швидкі і часто настільки ж ефективні, як і використання більш дорогих професійних продуктів. Як захистити взуття від води в домашніх умовах? Це просто! Тобі знадобляться всього дві речі, які ти обов’язково знайдеш в своїй шафі – маленька безбарвна свічка і фен. Яка покрокова інструкція? Перш за все, ретельно очисти взуття. На поверхні не повинно бути ніякого бруду або пилу. Якщо ти помітила плями, обов’язково видали їх, інакше ти також просочиш бруд, який потім важко буде очистити. Також переконайся, що твоє взуття повністю висохло. Готово? Почнемо – захистити взуття від води ще ніколи не було так просто!

Візьми свічку або шматок воску і потри зовнішню сторону взуття, щоб поверхня стала жирною і гладкою. Покрий кожен клаптик тканини, звертаючи увагу на області навколо підошви або шнурків. Білуватий шар, який тільки що утворився, зникне через мить – не турбуйся про знебарвлення. Останній етап – сушка – включи сушилку (чим вище температура, тим краще) і направ повітря перпендикулярно вощеної поверхні. Віск глибоко проникає в структуру і світлі сліди відразу ж зникають. Готово! Прозорий віск створює усередині матеріалу гідрофобний шар, який щільно захищає волокна від намокання.

Не тільки вода може нашкодити улюбленій парі – обов’язково дізнайся, як просочити взуття, щоб захистити його від солі, піску або пилу.

Нові дописи