We Love Born2be

Дізнайся, як чистити взуття з нубуку, щоб позбутися від неприємних змін кольору

Деякі люди уникають купувати взуття з нубуку, через складність догляду. Тим не менш, цей матеріал підкуповує чудовим зовнішнім виглядом. Взуття з нубука виглядає розкішно і відмінно підходить для різних стилізацій. Воно прекрасно поєднується як з сукнями, так і з шортами, і з улюбленими джинсами. Нубук – це один з видів шкіри, який відрізняється естетичністю і універсальністю. Його часто плутають з замшею через візуальну подібність. Проте, це різні матеріали. Простими словами, нубук – це щось середнє між гладкою шкірою і замшею. Завдяки особливому способу обробки, верхній шар матеріалу оснащений ніжними, м’якими ворсинками. Взуття з нубука відмінно виглядає незалежно від пори року, тому сучасні виробники пропонують широкий вибір як чоловічих, так і жіночих моделей – туфлі, ботильйони, довгі чоботи … Залежно від обраної моделі тобі вдасться відмінно доповнити офіційну або повсякденну стилізацію на будь-який випадок. Тим не менше, через свою делікатність, нубук вимагає правильного догляду і спеціального очищення. Тобі цікаво, як безпечно почистити нубук? У нас є кілька перевірених порад для цього! Тепер ти зможеш чистити улюблене взуття в домашніх умовах, не витрачаючи грошей на дорогі препарати.

Кілька корисних порад: як почистити взуття з нубуку?

Твоє улюблене взуття втратило свій колишній колір? Тобі дуже важко розлучитися з модними черевиками? Ми розповімо, як почистити взуття з нубуку ефективно і, головне, безпечно. Процедура зовсім не складна. Необхідно тільки знати деякі корисні прийоми, які допоможуть твоєму улюбленому взуттю повернути собі колишню красу. Використовуючи наші поради, твої ботильйони або лофери будуть знову виглядати чудово. Ці домашні методи перевірені фахівцями, але пам’ятай, що чистити делікатний матеріал потрібно вкрай обережно. Структура нубуку схожа на структуру замші, тому способи їх очищення трохи схожі. Не забудь також прочитати, як чистити замшеве взуття.

Чи можна чистити мокрий нубук?

Ти напевно чула, що не можна мочити нубук. Це правда! Цей тип шкіри безумовно не любить воду. Тому, уникай дощу. Якщо взуття промокло, поклади в нього газети і залиш на ніч. Папір вбере зайву вологу. Щоб очистити взуття з нубуку, використовуй м’яку щітку (це може бути, наприклад, зубна щітка з м’якою щетиною). Вона обов’язково повинна бути сухою, нубук, зазвичай, легко піддається очищенню, тому тобі знадобиться всього лише пара рухів, щоб видалити пляму. Проте, багато чого залежить від характеру забруднення. Так, наприклад, якщо пил або суху землю прибрати досить легко, то проблеми виникнуть з жирною плямою, наприклад, якщо тобі на взуття впаде їжа. Тут тобі допоможе звичайна рідина для миття посуду. Намочи губку і добре її відіжми, нанеси крапельку рідини і акуратно почисти забруднення – цього повинно бути достатньо. Після цього дозволь взуттю самостійно висохнути при кімнатній температурі.

Як почистити нубук, щоб не пошкодити його? Порадимо!

Може здатися, що взуття з нубуку важко підтримувати в чистоті, тому що не рекомендується використовувати воду для його очищення. Як же тоді видалити бруд? Використай білий ластик. Так! Звичайний канцелярський ластик прекрасно спрацює! Однак, не забувай використовувати його тільки на сухому взутті. Ластик швидко видалить бруд і збереже колір. Можна акуратно стерти його залишки м’якою чистою щіткою. Надзвичайно важкі і жирні плями посип тальком, але не втирай. Почекай кілька годин і струси порошок. Інший домашній засіб для взуття з нубуку – водний розчин з оцтом. Замочи ганчірочку в приготованому розчині, потім ретельно її відіжми і акуратно протри нубук. Також пам’ятай, що регулярне протирання взуття з нубуку є ключем до стильного вигляду.

А чи знаєш ти, як просочити взуття з нубуку, і як правильно його зберігати?

Догляд за нубуком не турбуватиме тебе, якщо ти будеш його регулярно просочувати. Нубукова шкіра вимагає просочення вже перед першим використанням взуття. Для цього тобі знадобляться спеціальні засоби для нубуку. Можеш купити їх практично в кожному взуттєвому магазині. Вони захистять матеріал від можливої ​​появи плям, просочений нубук не вбиратиме бруд і пил. Регулярний догляд за взуттям також забезпечить стійкість забарвлення.

Після закінчення сезону постарайся правильно зберігати своє взуття. Завдяки цьому, через кілька місяців ти зможеш насолоджуватися ним знову. Відповідні умови зберігання допоможуть запобігти знебарвленню, а також утворенню шару пилу на улюблених туфлях або чобітках. Для цього використовуй консервуючі пасти, призначені для шкіри нубука. Спочатку акуратно і ретельно почисти взуття, потім приступай до нанесення цієї пасти. Після цього поклади кожну пару взуття в текстильний мішечок і запакуй в коробку.

Нові дописи