We Love Born2be

Плями від червоного вина на одязі – як від них позбутися?

Вечірній відпочинок з келихом червоного вина може зіпсувати тільки одне … пляма цього напою на твоїй кофтині. Що робити, якщо ти пролила вино на улюблений одяг? Як ефективно видалити плями від червоного вина, не пошкодивши матеріал? У нас є для тебе кілька перевірених рад! Ефективні домашні методи дозволять швидко і якісно почистити штани, сорочку або навіть шовкову блузку.

Як змити вино з одягу?

Плями від червоного вина можуть заподіяти чимало клопоту, але не хвилюйся – їх можна перемогти! Якщо забрудниш вином атлас, оксамит або бавовну, найголовніше – швидко відреагувати. Перше, що потрібно зробити, це промити пляму від червоного вина теплою водою. Не потрібно терти пляму при полосканні, щоб випадково не збільшити її. Для делікатних тканин найкраще використовувати картопляний крохмаль, що володіє відбілюючими властивостями. Посип місце крохмалем і розбав його водою, використовуючи м’яку ганчірочку, щоб злегка натерти тканину. Потім випери одяг в пральній машині на програмі ручного прання при температурі не більше 30 градусів. Якщо маєш справу з делікатним матеріалом, можна відправитися в перевірену пральню, де професійно подбають про пляму. Якщо вино пролилося на бавовняну блузку, сорочку або джинсові штани, можеш обробити пляму харчовою содою, яка відома своєю магічним дією, і зробити те ж, що і з крохмалем. Також непогано посипати вологу пляму від вина сіллю, яка відмінно вбирає вологу. Кілька крапель лимонного соку допоможуть солі позбутися червоної плями. Що робити, якщо тобі потрібно діяти швидко, а у тебе немає доступу до вищезазначених продуктів, оскільки ти знаходишся на вечірці? Шукай … шампанське або біле вино! Тільки будь обережною – потрібно акуратно вилити алкоголь тільки на місце з плямою, щоб не утворилися нові на чистій ділянці тканини. Прийшовши додому, випери одяг як зазвичай, щоб раз і назавжди видалити з неї плями червоного вина.

Як видалити плями від червоного вина з білої тканини?

Червона пляма і біла тканина для декого – справжній кошмар … Бувають неприємні ситуації, але найголовніше – не дати плямі висохнути, так як видалити її буде набагато складніше. Як відіпрати плями від червоного вина з білої спідниці, сукні або брюк? Якщо у тебе вдома немає спеціального засобу для відбілювання плям, можеш самостійно приготувати ефективну суміш з основних продуктів, які напевно у тебе є. Приготуй розчин перекису водню і рідини для миття посуду, потім злегка потри червону пляму. У випадку винних плям на білих тканинах підійде вже згадана вище харчова сода, яка впорається навіть із засохлими плямами. Який ще продукт славиться своїми відбілюючими властивостями? Піна для гоління відмінно підійде! Нанеси її на пляму і почекай близько 20 хвилин, потім сполосни блузку або інший одяг. Важливо, щоб після цієї обробки ти помістила виріб в пральну машину і випрала його при низькій температурі, щоб бути на 100% впевненою, що пляма від вина зникла назавжди.

Прочитай також перевірені методи боротьби з восковими плямами на одязі.

Нові дописи