We Love Born2be

Скрипуче взуття зводить тебе з розуму? Ми підкажемо, як вирішити проблему

Твої черевики жахливо скриплять під час ходьби? Жоден із використовуваних способів не допоміг вирішити дану проблему? Надокучливий звук взуття супроводжує тебе скрізь? Більше не можеш витримати цього і йдеш в магазин у пошуках нової пари взуття, думаєш, що нарешті позбудешся цього звуку? Але … нові черевики також скриплять? Пора задуматися над причиною того, чому в деяких черевиках неможливо пересуватися безшумно. У нас є кілька перевірених порад про те, як впоратися зі скрипучим взуттям.

Коли і чому черевики скриплять?

Дратівливий звук, який стає нестерпним при активній ходьбі, може супроводжувати кожну пару взуття, незалежно від її фасону або ступеня зносу. Скрипіти можуть як зручні снікерси, так і елегантні ботильйони на підборах. Це не є також проблемою виключно дешевих моделей. Можеш інвестувати в нові черевики значну частину своєї зарплати, а потім з жахом помітити, що при ходьбі вони видають цей дратівливий звук. Чому так відбувається?

Причин скрипу взуття може бути, як мінімум, кілька. Якщо тобі подобається носити закрите взуття влітку і ця проблема найчастіше зустрічається саме в теплу пору року, тоді може виявитися, що причиною скрипу є внутрішня волога у взутті. Згадай, не потіють твої стопи сильніше, ніж зазвичай, або, можливо, твої кросівки ще не до кінця висохли. Варто також звернути увагу на те, скрипить  тільки один черевик чи два. Якщо тільки один, тоді він може бути пошкоджений. Дуже часто причиною скрипу є відклеєна внутрішня частина взуття. Повітря, яке потрапляє в щілини, різко виштовхується під тиском при ходьбі, що супроводжується появою характерного звуку. Поширеною причиною скрипу чобіт, особливо з натуральної шкіри, є халява. Якщо ти не будеш дотримуватися простих правил догляду та регулярно обробляти взуття спеціальними засобами, шкіра може пересушитися, що сприяє появі неприємного звуку при ходьбі.

Дізнайся ефективні способи боротьби зі скрипучими черевиками

Купуючи нове взуття, ми навіть не замислюємося, що воно може скрипіти. Проблема часто виникає через кілька днів або навіть місяців. Це додає клопоту, оскільки з такою скаргою, як скрип, ми не зможемо звернутися в магазин, так як виробником це не сприйметься, як серйозна причина для повернення. Тоді залишається два рішення – викинути скрипуче взуття і купити нове (хоча ніхто не гарантує, що настирливий звук не буде і його супроводжувати) або, більш оптимальний варіант, впоратися з такою проблемою самостійно.

З чого краще всього почати?

Якщо проблема була пов’язана з вологістю взуття, перш за все, слід ефективно висушити черевики або снікерси. Щоб запобігти таким ситуаціям у майбутньому, варто використовувати спеціальні засоби, які знижують пітливість ніг, а також намагатися уникати промокання взуття. Якщо причиною скрипу стало пошкодження внутрішньої частини, тоді можна спробувати самостійно склеїти ці елементи або звернутися до майстра. Спеціаліст легко впорається з цим завданням, а ти зможеш знову насолоджуватися модними стилізаціями!

Скриплять нові шкіряні черевики?

Як говорилося вже трохи вище, натуральна шкіра потребує відповідного догляду. Саме тому, купивши шкіряні чобітки або ботильйони, відразу ж слід подбати і про продукти, призначені для догляду за ними. Кращим вибором стануть креми, виготовлені на основі натуральних восків, з їх допомогою можеш змастити зовнішню поверхню черевик, захистивши тим самим її від пересушування і шкідливого впливу зовнішніх факторів. Якщо жодне з цих рішень не допомогло, тоді варто придивитися до матеріалу, з якого зроблена підошва. Твоє взуття скрипить тільки при русі по певній дорозі? В такому випадку, на жаль, потрібно змиритися з цим, оскільки це вина матеріалу.

Нові дописи