We Love Born2be

Чи знаєш ти, як знебарвити пофарбований одяг? Тобі необхідно знати ці методи!

Вже сталося – дістаєш білизну з барабана і бачиш, що одну річ потрібно було випрати вручну … Пофарбований одяг – звичайна проблема, яку не завжди можна передбачити. Але є способи все це виправити! Сьогодні ми представимо тобі перевірені і дієві прийоми з порятунку пофарбованої білизни. Перевір, чи дійсно ти їх знаєш!

Як врятувати забарвлений одяг? Радимо!

Ми любимо все екологічне, натуральне і просте, особливо коли мова йде про видалення плям з одягу або взуття. Якщо під рукою немає спеціального відбілюючого засобу або ти просто орієнтуєшся на екологічність і використовуєш тільки натуральні методи, скористайся нашими порадами. Завдяки ним легко зможеш знебарвити забарвлений одяг за допомогою продуктів, які є у тебе в шафі.

Харчова сода або розпушувач

Напевно, кожен з нас знає, що сода – королева всіх домашніх засобів для чищення. У той же час це ефективний і простий спосіб врятувати забарвлену сукню, блузку, штани або жакет. Це просто! Досить змішати харчову соду і теплу воду до утворення густої піни. Потім рівномірно розподіли її по забрудненню і почекай, поки вона висохне. Заключним етапом стане прання виробу вручну. Однак, якщо річ повністю забарвилася, краще випрати її в пральній машині. Використовуй як миючий засіб (налий невелику кількість в дозатор), так і соду (поклади півсклянки в барабан пральної машини). Пам’ятай про делікатну програму – низька температура – запорука збереження твоєї улюбленої блузки або спідниці в ідеальному вигляді. Ти також можеш замінити харчову соду розпушувачем – тоді виконай те ж саме, що і з содою.

Оцет

Оцет для пофарбованого одягу? Хоча це звучить непереконливо, це перевірений метод, але з ним слід бути обережною. У великій мисці змішай оцет (1 склянка) з теплою водою і поклади в цю суміш свої штани або футболку. Залиш виріб на ніч, щоб оцет встиг видалити плями. На наступний день випери одяг вручну. Якщо хочеш запобігти запаху оцту, додай під час прання кілька крапель лимонного соку, який нейтралізує неприємний запах – цей прийом найкраще підійде для кольорового та чорного одягу. Білу білизну краще знебарвлювати самим оцтом.

Як врятувати забарвлену кольорову білизну?

Ми часто кидаємо в одне прання одяг всіх кольорів веселки. Це швидке, просте, але, на жаль, зазвичай невдале рішення. Як очистити забарвлену білизну? Плямовивідник здається основним рішенням. Професійні засоби відмінно впораються з найстійкішими плямами, в тому числі від фарбування. Найчастіше досить змішати воду і засіб для виведення плям, після чого випрати в цьому розчині одяг. Однак, перш ніж використовувати сильнодіючі миючі засоби, які, на жаль, можуть викликати роздратування шкіри, спробуй натуральні методи. Крім уже згаданих, цікавим способом є лавровий лист. Ця ароматна рослина знайдеться на будь-якій кухні. Все, що тобі потрібно, – це велика каструля з водою і жменя лаврового листя. Приготуй гарячий бульйон і кинь в нього забарвлений кольоровий одяг. Коли вода трохи охолоне, ретельно вимий пофарбовані ділянки – готово!

Як відбілити забарвлений білий одяг?

Білосніжна сорочка, літня спідниця або білі лляні штани – must have в гардеробі кожної модниці. На жаль, такий одяг легко може змінити колір. Що з цим робити? Спочатку спробуй звичайне господарське мило, яке можна купити в більшості магазинів. Змішай рідке мило з водою і випери одяг вручну. Однак, якщо у тебе є шматок мила, змочи його, а потім нанеси на забарвлені ділянки. Залиш на деякий час, потім змий його теплою водою. Після цього випери одяг з невеликою кількістю кондиціонера. Ще один ефективний метод порятунку пофарбованого білого одягу – випрати його в розчині води і солі (ти також можеш замінити сіль розпушувачем або харчовою содою). Однак, якщо це не допомагає, скористайся відбілювачем – слідуй рекомендаціям виробника, щоб не пошкодити одяг.

А як щодо речей чорного відтінку? Прочитай, що робити, щоб чорний одяг повернув свій глибокий колір.

Нові дописи