We Love Born2be

Що зробити, щоб чоботи не зісковзували з ноги?

Ти купила чоботи за коліно, запланувала модні осінні стилізації, в яких вони будуть грати головну роль, але, на жаль, вийшло так, що верх взуття почав зісковзувати з ноги, що дуже незручно і значно псує візуальний ефект вбрання? Ми розповімо, що з цим зробити! Є кілька способів, які можуть допомогти.

Ботфорти спадають: чому?

Перш ніж ми розповімо про деякі хитрощі, які допоможуть впоратися з проблемою спаду верхньої частини взуття, подумай, чому взагалі це трапляється. Найбільш ймовірна причина – надто широкі халяви чобіт. Зверни на це увагу! Якщо матеріал взуття м’який, а халяви занадто широкі, то швидше за все нові чоботи будуть зісковзувати. Щоб запобігти цьому у тебе є два способи: переконайся, що халяви щільно прилягають до твоїх ніг перед покупкою нового взуття або обери модель з регульованим верхом. Це забезпечить стабільне положення взуття і комфорт протягом усього дня.

Домашні засоби від зісковзування чобіт

Як запобігти зісковзуванню ботфортів? На жаль, це є досить поширеною проблемою, тому варто знати декілька хитрощів, які допоможуть мінімізувати ризик того, що верхня частина взуття почне спадати. Першим кроком є вибір правильного взуття, верхня частина якого ідеально підійде до твоєї ноги. Є декілька способів позбутися від цієї проблеми, які також можуть бути корисні для розтягування халяви чоботів. Які?

  • Варіант №1: якщо ти борешся з проблемою зісковзування довгих чобіт, перевір, чи не причина в слизьких колготках. Спробуй інші колготки (з шорсткою поверхнею або з візерунком) та перевір це. Також можна спробувати «потовщити» ногу, надівши дуже теплі колготки, що, як правило, восени і взимку зайвим не буде через погодні умови. Як правильно вибрати колготки? Перш за все, зверни увагу на кількість ден, зазначену на упаковці. У цьому разі правило просте: чим вище DEN, тим товщі колготи. Крім того, можна вибрати колготки з флісом на внутрішній стороні. Такі моделі не тільки дуже теплі, але і досить товсті, тому можуть бути корисні для твого експерименту.
  • Варіант №2: як запобігти ковзанню, якщо трюк з колготками не допомагає? У цьому випадку, надінь товсті гольфи (УВАГА, вони також не повинні бути слизькими). Вони заповнять порожні місця між ногою і верхньою частиною взуття. Тим не менш, треба пам’ятати, що цей метод подіє, якщо чоботи не надто великі. В іншому випадку, трюк не принесе бажаних результатів. Якщо не хочеш використовувати гольфи, вибирай довгі шкарпетки. Це рішення є не тільки засобом від зашироких чобіт, але і простим способом ультрамодного образу. Довгі шкарпетки сьогодні в моді, так що не хвилюйся, якщо вони будуть виглядати з-під взуття. Просто, подбай про те, щоб їх колір відповідав одягу.
  • Варіант №3: віднеси свої улюблені чоботи до шевця. Любиш своє взуття, але не уявляєш, що зробити, щоб воно не зісковзувало і всі домашні засоби не дають результату? Тоді прийшов час відвідати професіонала. Це вирішить багато проблем з взуттям.
  • Варіант №4: спробуй BootBra! Якщо існуючі методи не допомогли, можна скористатися дуже оригінальним рішенням – BootBra. Що це? BootBra складається з еластичної стрічки, яка кріпиться нижче коліна всередині халяви чобіт, і клейкого елемента трохи вище. Обидві частини кріпляться за допомогою натискних шпильок, завдання яких – утримувати верх взуття на одному місці. Система дуже проста у використанні і досить ефективна.

ПАМ’ЯТАЙ! Як можна уникнути зісковзування ботфортів? Почни з підбору підходящої моделі, прийми мудре рішення, ретельно перевіривши її розмір. Якщо боїшся, що верх все одно буде надто широким, вибери взуття, яке можна відрегулювати. Такі моделі сьогодні дуже легко знайти. Однак, якщо в тебе є проблеми з купленими чоботами, спочатку спробуй поміняти колготки на менш слизькі й більш товсті, а якщо це не допоможе, надінь теплі гольфи, які заповнять простір між взуттям і ногою. За бажанням, можна придбати систему BootBra або скористатися послугами професіоналів.

Нові дописи