We Love Born2be

Які шкарпетки підійдуть до костюма? Ознайомся з нашими рекомендаціями

Шкарпетки – досить часто ігнорований нами предмет гардеробу. У мережі знайдеться безліч статей про костюми, сукні, взуття, але як щодо шкарпеток? Ми часто не звертаємо на них уваги, припускаючи, що їх не видно. В цьому і є найбільша помилка – адже шкарпетки є помітною деталлю гардероба, особливо якщо ти вибираєш взуття з халявою до щиколотки. При підйомі по сходах або присіданні на стілець, холоші штанів задираються вгору, оголюючи тим самим ноги. Щоб уникнути непорозумінь і модних помилок, ми підкажемо, як правильно підібрати шкарпетки до костюма.

Як правильно підібрати шкарпетки до костюма?

Перше, на що варто звернути увагу – довжина. Шкарпетки не повинні бути дуже короткими – величезною помилкою буде демонстрація голої щиколотки, наприклад, в момент закидання ноги на ногу. Не підходять також сліди. В принципі, чим довше, тим краще, хоча не потрібно відразу ж одягати гольфи. Довжини до середини ікри цілком достатньо, щоб відчувати себе комфортно і пристойно виглядати.

Вибір кольору – ще один момент, який викликає багато проблем. Якщо збираєшся на офіційний захід, одягни шкарпетки під колір брюк або взуття. Це можуть бути близькі відтінки, переважно більш темні і навпаки, зі світлими штанами). Грамотне поєднання шкарпеток з кольором штанів візуально подовжить ноги і додасть тобі кілька сантиметрів.

Це хороше рішення для невисоких чоловіків. Пам’ятай, що чорні шкарпетки зовсім не універсальні і краще всього виглядають в поєднанні зі смокінгом. Крім того, намагайся уникати білих моделей. Рекомендуємо дотримуватися модного принципу, який говорить про поєднання кольору краватки, метелика, хустинки-паше і шкарпеток. Таким чином, ти без проблем можеш надіти кольорову пару до костюма. Однак цей метод вимагає великого вміння і креативності. Правильно підібрані елементи завершать стилізацію і додадуть їй характеру. Наприклад, якщо ти одягнеш бордового метелика, то підбери до нього шкарпетки аналогічного кольору. Але будь обережний з візерунками – до такої краватки краще підійде однотонна білизна. Тоді ти уникнеш хаосу в своєму образі.

Третій спосіб вимагає більше часу і знань. Він заснований на колірній палітрі і найбільш корисний і ефективний з менш формальними, кежуальними образами.

Ти можеш підібрати шкарпетки під колір костюма з колірного кола 3 способами, підійдуть:

  • кольори, які розміщені поруч (наприклад, червоно-рожевий і помаранчевий);
  • кольори, що знаходяться під кутом 90 градусів (червоний і темно-синій, помаранчевий і жовтий);
  • кольори, що знаходяться навпроти (червоний і зелений).

Ключовим аспектом у виборі шкарпеток є матеріал. Намагайся підбирати моделі з високоякісної бавовни. Це забезпечить комфорт при носінні навіть у найспекотніші дні. Ти також будеш впевнений, що вони не потруться після першого ж надягання.

Які шкарпетки підібрати до синього костюма?

Найбільш популярний колір костюма серед чоловіків – темно-синій або блакитний. Він поєднується з більшістю кольоротипів і до нього легко підбирати аксесуари – можеш переконатися у цьому, прочитавши, якого метелика надіти до синього костюма. Отже, які ж шкарпетки стануть найкращим вибором? Перш за все, ти можеш вибрати їх під колір штанів. У цьому випадку правильне рішення – блакитні або темно-сині шкарпетки.

Якщо переживаєш за колір інших аксесуарів – до синього костюма найкраще підійдуть відтінки червоного і бордового. Ти також можеш спробувати фіолетовий або зелений. Залежно від кольору метелика або хустинки-паше підбирай шкарпетки аналогічного кольору.

Опираючись на колірне колесо, хорошим варіантом будуть шкарпетки:

  • фіолетові і сині,
  • червоні і зелені,
  • гірчичні.

Сірий костюм – якого кольору шкарпетки підійдуть найкраще?

З сірим може виникнути кілька проблем. Ти, напевно, вже помітив його відсутність серед базових кольорів. Зараз ми підкаже, як зорієнтуватися в цьому нелегкому світі відтінків.

До сірого костюма безпечніше надіти шкарпетки аналогічного кольору (пам’ятай, краще більш темного тону). Якщо хочеш правильно підібрати аксесуари, то в цьому питанні багато залежить від сорочки. Чоловіки найчастіше вибирають білий варіант. В цьому випадку все просто – відмінно підійде краватка темно-червоного або темно-зеленого кольору. До менш формальних стилізацій ти можеш підібрати сорочку пастельних тонів – у даному випадку рекомендуємо дотримуватися правила вибору шкарпеток під колір штанів або взуття.

До чорного костюма підходять тільки шкарпетки аналогічного кольору?

Так, чорні шкарпетки підходять в основному тільки до чорного костюма і смокінга, до яких потрібно також додати чорного метелика. Аксесуари (у тому числі шкарпетки) можуть бути сірими, графітовими або темно-бордовими. Звичайно, все залежить від ступеня формальності події. І все ж, ми наполягаємо на першому варіанті. Це найбезпечніший вибір. Не забувай, що така пара не поєднується з коричневим взуттям та деякими відтінками синього і графітового.

При створенні вечірнього вбрання, звертай увагу навіть на такі, здавалося б, невидимі оку аксесуари. Шкарпетки є досить важливою частиною кожної стилізації, а якщо сумніваєшся в своєму виборі, скористайся наведеними вище порадами.

Нові дописи