We Love Born2be

Як видалити віск з одягу? Дізнайся, як ефективно видалити жирні плями

Організовуючи день народження, святковий обід або романтичну вечерю на двох, ти напевно поставиш свічки. Це дуже гарне доповнення, але воно може забруднити одяг. Воскові плями також можуть залишитися після того, як ти вирішиш зробити депіляцію косметичним воском. Плями воску від свічки, косметичного воску або стеарину на одязі можуть стати справжньою проблемою. Задаєшся питанням, як позбутися від воску на тканині? Як змити і очистити віск з одягу? Це не так складно, як може здатися. Все, що тобі потрібно зробити, це вивчити кілька перевірених способів видалення жирних плям. Не хвилюйся, ми приготували для тебе найефективніші методи!

Як змити віск? Радимо!

Усунути віск з блузки, брюк або сукні не так складно, як може здатися. Якщо хочеш позбутися від воску – парафіну або стеарину – з тканини, тобі слід покласти одяг в пакет, а потім в морозильну камеру. Завдяки цьому віск затвердіє і ти зможеш видалити його надлишки, наприклад, тупим боком ножа. Після цього поклади серветку або папір під одяг, забруднений воском, і поверх нього. Притисни нагріту праску до забрудненої воском області, поки пляма повністю не зникне, потім випери одяг – готово! Однак, якщо це куртка, яка занадто велика, щоб поміститися в морозильну камеру, тоді можеш пропустити цей крок і відразу ж приступити до використання праски. Можливо, тобі доведеться повторити процедуру кілька разів, змінюючи при цьому папір, щоб видалити всі плями, але запевняємо тебе – ти обов’язково доб’єшся своєї мети! Якщо воскова пляма з’явилася на одязі, непридатному для прання, наприклад, на шовку, тоді варто скористатися паровою праскою, яка гарантує максимальну безпеку. Пам’ятай – делікатну тканину не можна прати ні за яких обставин! Якщо ти забруднила вовняний одяг воском, варто протерти пляму розчинником або спиртом, після того, як усунеш її за допомогою праски.

Як і чим видалити косметичний віск з одягу? Перевірені способи!

Якщо ти забруднила улюблений одяг воском для депіляції, не хвилюйся, існує ефективний спосіб його врятувати. Незалежно від того, чи потрапив віск на твою сорочку, джинсові шорти або сукню, можеш усунути його оливковою олією. Як відомо, жир розчиняє віск. Це правда, що на одязі залишиться масна пляма, але її набагато легше запрати, ніж засохлий косметичний віск. Можеш використовувати м’який засіб для виведення плям, але будь обережна, щоб не пошкодити одяг.

Як прибрати віск з взуття? Радимо!

Воском можна забруднити не тільки спідницю, костюмні брюки, джинси, куртку або блузку, а й взуття. Тоді виникає питання, як очистити віск з взуття? Якщо віск не потрапив на замшеві або нубукові туфлі, тоді нагрій їх феном, а потім посип забруднену ділянку білою порцеляновою глиною, тальком, крохмалем або дрібно покришеною крейдою. Приблизно через 20 хвилин просто струси порошок або акуратно зітри його – ось і весь секрет. Видаляти віск з шкіряного взуття набагато простіше. Тобі просто потрібно протерти забруднене взуття тканиною, яку попередньо необхідно змочити в теплій воді. Акуратно потри місце забруднення і пляма має зникнути сама.

Як видалити жирну воскову пляму? Дізнайся надійні методи!

Після свічкового воску, косметичного або стеарину на одязі може залишитися масляна пляма. Найефективніший спосіб видалити її – використати миючий засіб, наприклад, рідину для миття посуду, а потім випрати одяг у воді з додаванням порошку. Якщо мова йде про сорочку або сукню з делікатної тканини, тоді пляму можна видалити спиртом або скипидаром. Все, що тобі потрібно зробити, це змочити ватний тампон одним з цих засобів і акуратно нанести його на пляму. Почекай 20 хвилин і випери одяг вручну – готово!

Плями від стеарину або воску від свічок – не єдині проблеми, з якими ми стикаємося. Позбутися плям від ягід теж проблематично. Тобі цікаво, як усунути ягідну пляму з одягу? Ми підготували кілька ефективних методів, які дозволять швидко позбутися від проблеми – обов’язково необхідно з ними познайомитися!

Нові дописи