We Love Born2be

Як видалити жирні плями з одягу? Ефективні прийоми, які врятують твій одяг

Жирні плями з одягу видалити найскладніше. Вони з’являються несподівано – під час дегустації соковитого стейка або грецького салату, залитого оливковою олією. Вони також можуть з’явитися під час вечірнього відпочинку, коли ти робиш собі домашній СПА. Як боротися з такими забрудненнями? Це простіше, ніж ти думаєш!

Чи відійде масляна пляма? Довірся домашнім засобам

Плями від рослинної олії найчастіше з’являються під час приготування їжі або в тракті самої трапези. Можливо, зазвичай ти готуєш в захисному фартуху або робочому одязі, але вживаєш ці делікатеси в тому одязі, який тобі не байдужий. Такі плями можуть зіпсувати настрій на весь вечір, але не хвилюйся і не панікуй – з жирними плямами можна розпрощатися безліччю способів, а спідницю або футболку завжди можна врятувати. Час – ключ до успіху, а коли справа доходить до ресурсів – в більшості випадків тобі знадобляться тільки ті продукти, які легко можна знайти на кухні або у ванній кімнаті. Представляємо твоїй увазі список кращих бійців по боротьбі з жирними плямами на одязі. Ми розповімо, як їх використовувати і що робити, якщо ефект не задовольняє на 100%.

Домашні засоби для видалення плям користуються величезною популярністю. Це прості і природні рішення, завдяки яким можна уникнути використання сильнодіючих миючих засобів, які часто викликають алергію. Багато домашніх методів можуть ефективно боротися з брудом, іноді навіть краще, ніж хімічні речовини. Але пам’ятай, що час має значення. Свіжі жирні плями досить легко видалити, особливо якщо швидко відреагувати. Частинки жиру не встигнуть глибоко проникнути в тканину, тому у тебе є шанс усунути пляму, щоб від неї не залишилося й сліду. Однак, якщо на твоїй улюбленій сукні або блузці є стара масляна пляма, домашні методи мам і бабусь можуть не спрацювати, але про це трохи пізніше.

Як видалити жирні плями з одягу?

Помітила свіжу масну пляму? Негайно використовуй продукти, які легко зможеш знайти на своїй кухні або у ванній! Ти можеш навіть не усвідомлювати, які перли знаходяться в твоєму домі. Королева всіх засобів для чищення – не тільки для одягу – це харчова сода. Кожна домогосподарка, яка любить домашні рішення, детально розповість про її переваги. Сода допоможе тобі в різних ситуаціях. Вона вбере запахи від взуття, відлякає шкідників з кухні, заспокоїть біль в горлі і дискомфорт в шлунку. Ти також можеш успішно використовувати її для видалення масляних і інших жирних плям.

Харчова сода безпечна для більшості тканин. Вона ідеально підходить для видалення жирних плям з блузок та штанів з більш делікатних матеріалів. Так що, якщо жир потрапив на твій одяг і ти хочеш уникнути агресивних миючих засобів, візьми в руку пакетик соди! Змішай порошок з водою у співвідношенні 1:1 і нанеси готову пасту на забруднену ділянку. Залиш на 30 хвилин, потім візьми невикористану зубну щітку і акуратно потри забруднення, поки харчова сода не вбере залишки жиру. Останнім кроком буде полоскання одягу в теплій воді. Якщо ти помітила стару масну пляму, можна заздалегідь додати в суміш кілька крапель оцту, а після чищення випрати річ в пральній машині – якщо на це дозволяє матеріал.

Ще один, не менш ефективний спосіб позбутися від жирних плям – використати харчовий оцет. Оцет також чудово справляється з багатьма плямами на білому одязі. Так що він ідеально підходить для масляних плям на білій сорочці або шортах. Все, що тобі потрібно зробити, це змішати півсклянки оцту і 2 склянки теплої води у великій мисці. Поклади брудний виріб всередину – переконайся, що матеріал повністю занурений у воду. Почекай трохи, потім випери одяг як зазвичай. Інший спосіб – змішати воду і оцет у співвідношенні 1:1 і змочити в розчині м’яку тканину. Оброби пляму за допомогою вологої ганчірочки, а потім випери одяг – цей метод відмінно підходить для свіжих, ще не висохлих плям.

Як змити жирні плями? Покрокові інструкції

Соди і оцту може бути недостатньо, коли ти хочеш видалити старі масляні плями. Один з найбільш часто використовуваних домашніх засобів – це абсолютно чистий спирт. Використовуй тільки високопроцентні продукти і уникай ароматизованих і забарвлених напоїв – вони можуть тільки погіршити ситуацію. Досить замочити одяг в гарячій воді, а потім вилити спирт на масну пляму. Якщо шукаєш засіб від стійкої жирної плями, додай в суміш кілька крапель оцту. Таким саморобним способом можна обробити більшість матеріалів. Для посилення ефекту після цього можна кинути білизну в пральну машину і додати кондиціонер. Завдяки цьому одяг буде свіжим, ароматним і, головне, абсолютно чистим!

Іноді домашні засоби від жирних плям не працюють в повній мірі. Деякі матеріали або кольори дуже чутливі до забруднень і їх важко чистити. Якщо ти вже спробувала перераховані вище методи, але пляма не змилися повністю, скористайся хімічними речовинами. Ти не довіряєш сильнодіючим миючим засобам, які можуть пошкодити тканину і викликати роздратування шкіри? На ринку представлено безліч натуральних і екологічних продуктів, безпечних для твоїх рук і самого одягу. Вибирай мило, спреї чи лосьйони для видалення плям, які не менш ефективні, ніж класичний засіб для виведення плям або відбілювач.

Пам’ятай, що час має вирішальне значення для видалення жирних плям. Чим швидше відреагуєш, тим легше буде ефективно видалити пляму за допомогою домашніх засобів. Однак, якщо це не допомогло або пляма дуже стійка, миючі засоби будуть незамінні. Хочеш дізнатися, як позбавитися від інших плям, наприклад, від кави, чаю, вина, чорниці або тонального крему? Ознайомся з розділом «Поради та рекомендації» на нашому блозі, щоб дізнатися про найбільш ефективні способи видалення плям!

Нові дописи