We Love Born2be

Як видалити катишки? Ми розкажемо, як доглядати за улюбленим одягом!

На твоєму одягу появилися заплутані вузлики і він вже не виглядає так добре? Це можна виправити! Ми розкажемо тобі про ефективні способи позбавлення від катишків і підкажемо, що робити, щоб після прання на одязі не з’являлися непривабливі комочки.

Які матеріали скачуються? Розкажемо!

Дуже часто светри, толстовки або пальто покриваються непривабливими маленькими вузликами, через які одяг вже не виглядає так добре. Такі катишки можуть з’являтися на речах, виготовлених з акрилу чи вовни, і навіть на кашемірі. Багато що залежить від того, як ти доглядаєш за конкретним одягом.

Чому одяг скачується?

Одяг часто скачується в тих місцях, у яких матеріал часто треться, наприклад, під руками або на стегнах, де ти носиш свою улюблену сумочку. Однак найчастіше у тому, що одяг скачується, винна пральна машинка – після неправильного прання светр вже не виглядає так добре. Занадто часте прання, висока температура, обертання барабана з великою швидкістю, або те, що ти не вивертаєш одяг перед пранням може спричинити появу некрасивих вузликів на ньому. Тому, перш ніж вкинути будь-який одяг в пральну машину, поглянь на вшиту етикетку. На ній можна побачити інформацію про матеріал і вказівки щодо догляду. Варто зазначити, що деякі предмети гардеробу взагалі не можна прати в пральній машині, навіть на делікатній програмі! Якщо одяг правильно випрати, то комочків легше буде уникнути.

Як позбутися катишків і що робити, щоб повернути своєму вбранню гарний вигляд?

Не потрібно хвилюватися, якщо якась із твоїх речей трохи скачалася. Цього неестетичного дефекту на светрі, толстовці або пальто можна легко позбутися. То як же це зробити? Дізнайся кілька корисних порад, які допоможуть правильно доглядати за своїм одягом.

Як почистити скачане пальто, щоб виглядало як нове?

Один з найефективніших способів почистити скачане пальто – акуратно потерти його пемзою. Якщо боїшся, що тканина може пошкодитися, то вдягни на пемзу тонку шкарпетку або старі колготки – тертя буде більш м’якшим. Також можна скористатися бритвою (бажано без зволожуючої смужки). Таким чином, зможеш видалити навіть найвпертіші комочки з будь-якого матеріалу. Користуючись цим способом, будь дуже обережна – один неуважний рух і гостре лезо пошкодить тканину.

Як видалити комочки зі светру? Наші поради!

Щоб очистити скачаний светр або толстовку, можна використовувати ті ж методи, що і для пальто. Однак деякі предмети одягу настільки делікатні, що бритва може випадково їх пошкодити, а пемза для них буде занадто жорсткою. Ось чому варто мати вдома спеціальну машинку для видалення катишків, яка дозволяє швидко і безпечно позбутися від непривабливих комочків навіть на дуже делікатних светрах.

Що зробити, щоб одяг не скачувався? Порадимо!

Ти вже знаєш, як врятувати скачаний светр або пальто. Але що можна зробити, щоб запобігти виникненню катишків? Перш за все, потрібно правильно прати улюблений одяг – не встановлюй занадто високу температуру, вивертай одяг, а при необхідності вибирай ручне прання. Також пам’ятай, що не варто вішати мокрий светр на батарею, адже такий спосіб сушіння сприяє тому, що одяг швидше скачується. Регулярно видаляй всі катишки – чим їх менше, тим повільніше зношується тканина.

Нові дописи