We Love Born2be

Як видалити клей з одягу?

На жаль, плями, які з’являються на улюбленому одязі, можуть тебе засмутити. Усунути їх не завжди просто, а викинути в сміття улюблену блузку чи спідницю – це величезна втрата для твого гардеробу. Напевно, ти вже стикалась з питанням: як видалити іржу з одягу або як відіпрати фарбу для волосся. До проблемних плям, на жаль, відносяться також плями від клею, які часто з’являються, коли ти ремонтуєш щось вдома або виконуєш якусь художню роботу. Що робити, якщо ти знайшла таку пляму на своєму одязі? Як видалити клей з тканини? Ми маємо для тебе кілька підказок!

Захисти себе від плям!

Перш ніж почати думати про те, як позбавитися від плям, старайся, насамперед, їх уникати. Ти маєш знати, що клей на одязі може бути серйозною проблемою. Якщо ти збираєшся працювати з клеєм, просто вдягни такий одяг, який тобі не шкода буде викинути. Якщо ти часто виконуєш творчі роботи з використанням клею, придбай спеціальний фартух для захисту одягу. Якщо, все таки, тобі довелося шукати відповідь на питання, як видалити клей з одягу, а всі способи, які ти пробувала, були безрезультатними, а одяг можна очищати хімічно, радимо звернутися з такою проблемою до хімчистки.

Як видалити клей з одягу?

Як прибрати клей з улюбленої блузки чи спідниці в домашніх умовах? Чи взагалі на практиці це можливо? Існують спеціальні засоби для видалення плям, призначені, власне, для плям від клею. Такий засіб для усунення плям може допомогти тобі зберегти одяг, але за певних умов. По-перше – перевір, чи можна застосовувати даний тип засобів для конкретного матеріалу, з якого пошитий твій одяг. Також переконайся, у яких випадках не можна використовувати засоби для видалення плям. По-друге – ЗАВЖДИ дотримуйся інструкцій виробника засобу. Неправильне використання цього засобу може погіршити пляму або повністю пошкодити твій одяг. Вартість засобу для виведення плям з одягу може становити близько ста гривень. Вибираючи новий засіб, переконайся, що він призначений для конкретної мети, в даному випадку – плям від клею.

Як видалити клей з штанів?

Пляма від клею на улюблених штанах? Не панікуй, ще не все втрачено. Можеш спробувати ацетон для такої плями, але УВАГА – не в повній концентрації. Змішай ацетон з чистою водою, щоб суміш містила одну частину ацетону і три частини води. Щоб видалити пляму, скористайся ганчіркою, змоченою в розчині, і спробуй акуратно протерти забруднене місце. Однак не забувай, що ацетон може бути дуже небезпечним для одягу і спричинити знебарвлення або руйнування матеріалу, тому не забудь спершу спробувати цей спосіб на непомітній частині джинсів чи матеріальних штанів. Помітила, на своїх штанах пляму від наклейки? На щастя, залишки клею в цьому випадку легко прибрати – достатньо акуратно скачати клей пальцями. Вже скатані грудочки клею буде простіше відчепити від матерії.

Як видалити клей з взуття?

Що робити, якщо плями клею з’явилися на взутті, і ти не знаєш, як від них позбутися? Можна спробувати дуже акуратно зішкребти засохлий клей, але не забувай, що таким чином можеш подряпати саме взуття – особливо, якщо воно зроблене з делікатних матеріалів, наприклад, натуральної шкіри. Найкраще довірити видалення клею з взуття спеціалісту – багато взуттєвих майстерень пропонують послуги з видалення плям.

Якщо на твоєму одязі з’явилися плями від клею, можеш спробувати вивести їх спеціальним засобом для усунення плям. Підбирай засіб, призначений саме для клею, але перед тим, як його використовувати, переконайся, що його можна застосовувати на матеріалі, з якого пошитий одяг. Постарайся дуже обережно зішкребти плями клею з взуття, щоб не подряпати його. Також можна звернутися до взуттєвої майстерні, яка надає такі послуги. Плями від клею на штанах можна видалити розчином ацетону та води.

Нові дописи