We Love Born2be

Як видалити плями від антиперспіранта і дезодоранта? Представляємо кращі домашні методи!

Дезодорант або антиперспірант (перший в основному маскує неприємний запах поту, другий – пригнічує його виділення) – один з основних косметичних засобів на полиці у ванній кожної жінки. Напевно, жодна дівчина не може уявити собі своє життя без цих продуктів, однак одяг дуже часто від них страждає. Все це через білі або жовті плями від антиперспіранту і дезодоранту, які з’являються навколо пахв. Зараз ти напевно задаєшся питанням, чи можна повністю і ефективно видалити пляму від дезодоранту чи антиперспіранту? Відповідь на це питання: звичайно, так. Представлені в нашій статті методи допоможуть тобі в цьому – плями і від дезодоранту, і від антиперспіранту змиваються однаково.

Як видалити плями антиперспіранту? Дізнайся правила гри!

Перш ніж ми представимо конкретні методи, які допоможуть тобі ефективно і легко позбутися від плям від дезодоранту, розповімо кілька правил, про які необхідно пам’ятати при видаленні будь-якого забруднення. Ключовим моментом, безумовно, є час: чим раніше почнеш видаляти забруднення, тим більша ймовірність того, що воно повністю зникне з поверхні твоєї улюбленої блузки або сукні. Пам’ятай, що твій одяг завжди повинен виглядати акуратно і привабливо. Після того, як почистити пляму підручними засобами, одяг слід випрати – вручну або в машинці – спосіб прання залежить тільки від твоїх уподобань і інформації, що міститься на бирці виробу. Важливий момент – одяг, з якого не був видалений бруд повністю, ніколи не можна сушити на сонці і не гладити забруднені місця. Тепло може тільки закріпити пляму, що зробить подальшу чистку одягу неможливою. Наостанок додамо, що кожен з домашніх способів позбавлення від бруду потрібно випробувати на невеликому фрагменті тканини. Пам’ятай, що різні матеріали можуть по-різному реагувати на контакт з певними продуктами – будь то хімічні або натуральні. Що стане в нагоді для боротьби з плямами від антиперспіранта? Сіль, оцет, лимонний сік, засіб для миття посуду, спирт – звичайний або нашатирний.

Як видалити плями від дезодоранту під пахвами? Це простіше, ніж ти думаєш!

Білі плями від антипеспіранту появилися на улюбленій футболці? Не хвилюйся, від них легко можна позбутися

Як позбутися від плям від кулькового дезодоранту чи спрею? Можеш використати хімічні засоби, такі як засіб для виведення плям (для кольорового та чорного одягу) або відбілювач (для білого), а також нашатирний спирт. Ти точно знайома з використанням перших двох, але як щодо третьої речовини? Зроби розчин з 1 чайної ложки нашатирного спирту і 1 літра води, потім додай в нього натерте мило і випери одяг. Також стане в нагоді перекис водню. Як його використовувати? Приготуй суміш перекису водню і звичайної води в співвідношенні 1:3 і додай в неї трохи нашатирного спирту або кілька крапель оцту. Потім занур забруднений одяг в розчин і залиш приблизно на півгодини. Після цього випери сукню або блузку як зазвичай – в пральній машині або вручну. Примітка – цей метод найкраще використовувати тільки зі світлим одягом, так як він може залишити додатковий слід на темних виробах. Інший варіант? Використай харчову соду або зубну пасту. Увітри засіб в пляму і залиш на кілька хвилин. На наступному етапі промий одяг в теплій воді, а потім випери як зазвичай. Інший метод – суміш води і оцту, яка найкраще підходить для делікатного, світлого одягу. Що це за метод? Налий воду в більшу миску (приблизно 5 літрів) і додай 2 чайні ложки оцту. У цьому розчині випери свою сорочку або футболку з допомогою господарського мила. Нарешті, у нас є для тебе ще один ефективний метод, на цей раз з використанням алкоголю. Налий в каструлю таку ж кількість води і спирту і замочи пляму в рідині. Приблизно через 30 хвилин поклади одяг в пральну машину або випери його руками.

Як видалити білі плями під пахвами з чорного одягу? Радимо!

Як видалити білі плями від дезодоранту на темному одязі? В цьому випадку можна використовувати будь-який з перерахованих вище способів. Також пам’ятай, що коли слід дезодоранту невеликий, іноді досить протерти його вологим рушником. Завжди краще запобігти утворенню такого забруднення. Як? Не одягай блузку або сукню, поки антиперспірант не висохне. Крім того, в магазинах також є спеціальні вкладиші, що захищають одяг від дезодоранту – як кулькового, так і спрею. Все, що тобі потрібно зробити, це наклеїти їх на футболку, і все готово.

Також подивися, як видалити жовті плями від кави.

Нові дописи