We Love Born2be

Як видалити іржу з одягу?

Навіть ретельно дбаючи про свій одяг і намагаючись захистити його від забруднень, ти не завжди можеш уникнути їх на 100%. Саме через це ти часто стикаєшся з питанням: як видалити клей з одягу, а плями клею бувають надзвичайно складними. Якщо ти також фарбуєш волосся, то, мабуть, не раз замислювалася, чим відіпрати фарбу з улюбленого одягу. А як щодо іржі? Наскільки ефективно можна позбутися від плям іржі? Порадимо!

Чим усунути іржу з одягу?

Не маєш жодної ідеї, як видалити плями від іржі? Існує кілька домашніх способів вирішити цю проблему. Однак ти маєш пам’ятати, що іржа на одязі – це пляма, від якої завжди важко позбутися. Якщо, незважаючи на обережність, на твоєму одязі з’явилася пляма від іржі, спочатку спробуй скористатися розпушувачем. Цей продукт є в більшості будинків і за потреби ти можеш швидко придбати його у найближчому продуктовому магазині. Акуратно потри пляму розпушувачем, зачекай хвилину, поки порошок почне діяти, а потім відпери одяг.

Як позбутися від іржі на білому одязі?

Плями від іржі на твоєму одязі не дають тобі спокою? Можна спробувати позбутися від них за допомогою засобів для усунення плям для білого одягу, які, власне, спрямовані на усунення таких забруднень. Перш ніж використовувати засоби для видалення плям, слід пам’ятати про кілька правил. Перш за все: дізнайся, чи даний засіб можна використовувати для матеріалу з якого пошитий твій заплямований одяг. По-друге: чітко дотримуйся інструкцій виробника. Це дозволить тобі не зіпсувати твій білий одяг. Взагалі, якщо не хочеш самостійно пробувати позбутися від такої важкої для видалення плями, відвідай хімчистку і запитай, чи надають вони такі послуги.

Як усунути іржу з кольорового одягу?

Не забувай, що домашні засоби для усунення іржі з одягу вимагають здорового глузду. Будь обережна, використовуючи їх. В іншому випадку на одязі можуть з’явитися непривабливі наслідки від цих засобів – матеріал змінить свій колір чи структуру. Перш ніж використовувати розпушувач на плямі від іржі (або будь-який інший домашній спосіб), обов’язково попередньо протестуй його, щоб перевірити чи матеріал одягу не буде пошкоджений. Пам’ятай, що тестувати потрібно на такій частині одягу, яку ніхто не зможе побачити. Якщо твій одяг пошитий не з делікатних матеріалів, які легко псуються, то можеш спробувати трюк зі звичайною кухонною сіллю. Однак не забувай, що сіль найкраще працюватиме на свіжих плямах, які ще не висохли. Місце, де одяг був забруднений іржею, посип сіллю і залиш на деякий час, даючи їй шанс проявити себе.

Як прибрати іржу з взуття?

Ти вже знаєш, що робити, якщо на твоєму одязі з’явилася пляма від іржі, але як усунути іржу із взуття? Найкраще звернутися до професіонала – видалення плям самостійно може пошкодити ніжну поверхню взуття. Варто звернутися в майстерню ремонту взуття, яка допоможе повернути твоїй парі ідеальний вигляд. Однак, якщо це можливо, то намагайся уникати ситуацій, коли є ризик заплямувати улюблені кросівки чи туфлі. Варто мати одну пару старого взуття, яку ти можеш використовувати для домашніх робіт, так не будеш хвилюватися, якщо воно пошкодиться. Мусиш, однак, змиритися з тим, що не кожну пляму з взуття чи одягу можна остаточно видалити, тому найкращим рішенням є уникнення ситуацій, коли можна забруднитися.

Отже, як відіпрати іржу? Плями від іржі можуть бути надзвичайно стійкими, тому намагайся їх уникати. Однак якщо твій одяг все-таки заплямований іржею, то можеш використати професійний засіб для виведення плям, призначений для плям від іржі, але УВАГА, завжди перевіряй, чи можна такий засіб використовувати для конкретних матеріалів і кольорів (чи можна використовувати його як для білого, так і кольорового одягу) і в яких випадках засоби для видалення плям використовувати не можна. Крім того, уважно дотримуйся інструкцій виробника.

Нові дописи