We Love Born2be

Як випрати бейсболку? Представляємо ефективні методи

Бейсболки – це один з тих аксесуарів, які є в гардеробах і у чоловіків, і у жінок. Вони є прекрасним доповненням до повсякденних міських стилізацій, а також незамінні під час відпустки. Звичайно ж, чоловіки більше цінують бейсболки, але все частіше їх можна побачити в жіночих стилізаціях. Чому? Причин три. По-перше, багато дівчат використовують бейсболку влітку для захисту від сонця, замінюючи тим самим капелюх з широкими крисами. По-друге, кепка допомагає пережити так званий #badhairday. А по-третє? Це один із найгарячіших трендів останніх сезонів (як весняно-літніх, так і осінньо-зимових). Думаєш, що цей головний убір підходить тільки для спортивних і пляжних образів? А ось і ні. В даний час бейсболки можна носити навіть зі спідницями і сукнями, створюючи оригінальні сети в стилі смарт-кежуал. Як бачиш, бейсболка – це стильний і універсальний аксесуар, який потрібно мати в своєму гардеробі. Але щоб можна було тривалий час насолоджуватися чудовим зовнішнім виглядом цього головного убору, потрібно правильно за ним доглядати. Отже, як випрати бейсболку? Представляємо перевірені методи.

Чи можна прати бейсболку в пральній машині?

Перш ніж відповісти на питання, як виглядає прання бейсболки, ми радимо, в першу чергу, поглянути на етикетку всередині. Саме на ній ти знайдеш ключову інформацію про прання і сушку речей. Крім того, там також буде вказана температура води при якій бажано прати кепку. А що, якщо немає такої етикетки, або, коли ти її відрізала, забула інформацію, розміщену на ній? У такому випадку варто скористатися загальними рекомендаціями фахівців. Конкретні поради? Кепку можна кинути в пральну машину, але за умови, що вибереш ручний режим. Важливо вибрати програму з коротким циклом прання і холодною водою. Які миючі засоби вибрати? Кращим рішенням стане рідкий порошок, який не містить в собі відбілювача. В іншому випадку бейсболка може втратити свій привабливий зовнішній вигляд.

Як сушити такий головний убір? Перш за все, радимо уникати автоматичних сушарок. Чому? Високі температури сприяють деформації козирка. Більш того, можуть статися незворотні зміни форми самого виробу. Що ж тоді робити? Вологу бейсболку краще всього висушити на сушарці для білизни. Як і будь-який іншу одяг або взуття, бейсболку не можна сушити під прямими сонячними променями.

Як швидко і ефективно випрати бейсболку?

Віддаєш перевагу більш безпечним рішенням, ніж машинне прання? Можеш почистити свою бейсболку вручну. Що при цьому слід пам’ятати? Розповімо весь процес крок за кроком. Приготуй миску з теплою водою і делікатним миючим засобом, який сприятливо вплине не тільки на матеріал головного убору, а й твої руки. Якщо на кепці є великі забруднення, можеш купити спеціальний засіб для того матеріалу, з якого вона виготовлена. Для жирних плям (наприклад, після кремів або масел проти засмаги) використовуй рідину для миття посуду і м’яку губку. Наступний крок? Замочи кепку в мисці з водою і миючим засобом і залиш її так на кілька годин. Час від часу перевіряй її стан. Якщо плями не зникають, протри їх губкою з миючим засобом ще раз. Тут також можна використати щітку, але переконайся, щоб вона не була занадто жорсткою. Якщо тобі вдалося позбутися від плям, прийшов процес сушіння – тут все просто, поклади бейсболку спочатку на чистий рушник, щоб він ввібрав всю зайву воду, а потім на сушилку і дозволь висохнути самостійно.

Нові дописи