We Love Born2be

Як випрати пуховик? Ось перевірені і дієві способи!

Пуховик просто необхідний в зимовому гардеробі. Жоден інший верхній одяг не захистить тебе від холоду так, як пухова модель. Однак пуховик вимагає правильного догляду, інакше швидко втратить свій привабливий зовнішній вигляд. Як випрати пуховик? У нашій статті ми підготували для тебе кілька перевірених і ефективних способів, які допоможуть якісно випрати і висушити пухову куртку. Слідуй нашим порадам і подаруй своєму верхньому одягу нове життя!

Як прати пуховик в пральній машині?

Коли виникає питання прання пуховика, перше, що приходить в голову: чи можна прати пуховик в пральній машині? Так, якщо, звичайно, виробник чітко не вказав на етикетці, що це краще робити вручну. Якщо на куртці немає бирки або інформація на ній стерлася і ти боїшся пошкодити улюблену модель, випери одяг вручну – ми підкажемо, як це зробити швидко і якісно. Однак, якщо протипоказань до автоматичного прання немає, приступай до роботи! Як випрати пуховик в пральній машині? Цей предмет одягу найкраще прати в машинці з великим барабаном – пух вбирає багато води, тому пухова куртка вимагає більше місця, ніж, наприклад, джинсова модель. Не забудь заздалегідь звільнити кишені, застебнути ґудзики і блискавки. Капюшон, ремінь і хутряні деталі, якщо вони є, найкраще відокремити. В іншому випадку незакріплені деталі можуть пошкодити матеріал куртки. Що далі? Установи програму делікатного прання (бажано 30-40˚С) і залий в дозатор спеціальну рідину для прання білизни. Що стосується швидкості обертання барабана, то краще встановити 400 об/хв.

Як прати пуховик вручну? Покрокова інструкція

Прання пуховика в пральній машині – не єдиний спосіб почистити такий одяг. Так як ще можна це зробити? Вручну! Це трохи більш трудомісткий метод, але він, безумовно, більш безпечний, якщо ти сумніваєшся, чи варто прати пухову куртку. Як випрати пуховик вручну? Спочатку звільни кишені куртки, зніми додаткові елементи, такі як пояс або капюшон, а також розстебни ґудзики і блискавки. Потім замочи куртку в тазі з теплою водою (максимум 40 градусів). Випери одяг за допомогою господарського мила або спеціального засобу для пухових виробів. Роби все плавно, щоб не деформувати матеріал. Наступним кроком буде полоскання – виконай це кілька разів, щоб змити всі залишки миючого засобу. В іншому випадку на тканині можуть з’явитися білі плями. Після полоскання, обережно відіжми куртку, щоб позбутися від води, і залиш сушитися.

Як сушити пуховик? Ці правила варто знати!

Отже, питання прання пухової куртки ми вже розібрали, прийшов час дати кілька порад про те, як її сушити. Обігрівач і сушка на відкритому сонці, безумовно, будуть поганою ідеєю. Гаряче повітря може привести до злипання пуху, що зробить куртку непридатною для використання. Також не суши пуховик на вішалці. Вологий важкий наповнювач може опуститися до низу одягу, що викличе необоротну деформацію структури виробу. Тому пуховий одяг краще сушити в затіненому місці. Розклади куртку на розкладній сушарці для одягу або поклади на ліжко або на стіл на великий рушник. Час від часу потрібно перевертати виріб, щоб пух рівномірно розподілився всередині. Пам’ятай, що пуховик може сохнути кілька днів. Якщо ти хочеш використовувати автоматичну сушилку, пам’ятай, що температура всередині барабана не повинна бути вище 40 градусів.

Все, що потрібно знати про прання пуховика в пральні

Як можна було помітити раніше, прання та сушіння пуховика – заняття дуже трудомістке. Крім того, такий одяг легко пошкоджується – в основному через деформацію форми. Щоб не пошкодити цей вид одягу, пуховик краще віднести в пральню, де він буде очищений професійними миючими засобами. Скільки коштує прання пуховика в пральні? Ціни можуть суттєво відрізнятися в залежності від міста та ступеня забрудненості, але при цьому ти зекономиш час і, звичайно ж, нерви. Зазвичай куртку можна забрати на наступний день.

Як правильно доглядати за пуховиком, щоб він довго виглядав як новий?

Правильний спосіб прання і чищення – це недостатній догляд за пуховиком. Якщо ти хочеш, щоб він прослужив довгі роки і виглядав як новий якомога довше, пам’ятай, що не можна вішати його мокрим (або навіть вологим) в шафу. Крім того, навчися правильно доглядати за своїм верхнім одягом. По закінченню зими пуховик слід віднести в пральню, після чого упакувати в спеціальний пакет для такого одягу і заховати до наступного сезону. Остання – не менш важлива порада – якомога швидше усувай всі забруднення зі свого одягу, бажано відразу ж, як тільки побачиш пляму. Чим довше бруд знаходиться на тканині, тим важче буде позбутися від нього пізніше.

Нові дописи