We Love Born2be

Як доглядати за замшевим взуттям і відновити привабливий колір? Ось кілька ефективних і перевірених методів!

Замшеві туфлі – класика, коли мова йде про колекцію взуття – як жіночого, так і чоловічого. Вони асоціюються з елегантністю і стилем, тому ми так охоче вибираємо їх для ділового, вечірнього або офіційного образу. Але це не все. Замша дуже популярна і в повсякденному варіанті – замшеві кросівки, снікерси і кеди виглядають бездоганно! Але цей матеріал вимагає особливого догляду. У тебе є улюблене взуття з натуральної або екологічної замші, яке втратило свій первісний вигляд? Як повернути колір замшевого взуття і як доглядати за ним, щоб воно не вицвітало? Радимо!

Як чистити замшу? Пам’ятай кілька важливих порад!

Як повернути колір замшевого взуття? В першу чергу, слід почати з правильного догляду. Він затримає процес втрати кольору і довше збереже взуття в хорошому стані. Як чистити замшеве взуття? Для початку нагадаємо, кросівки або лофери з характерним ворсом прати в пральній машині не можна. Також не варіант мити їх в тазі з теплою водою і господарським милом – так ти тільки зіпсуєш улюблені туфлі або черевики. Так як же доглядати за замшевим взуттям? Відкрий для себе 9 ефективних домашніх засобів! По-перше, ми рекомендуємо чистити замшеве взуття скоринкою хліба, яку часто вважають натуральною заміною спеціальної щіточки для чищення замші. Досить протерти хлібом брудне місце, а потім здути крихту з поверхні взуття. Ще один прийом, який варто перевірити, – це використання гумки. Весела вечірка позаду? Але вранці ти помічаєш, що нові туфлі забруднені? Спробуй усунути плями класичним ластиком – тільки не забудь вибрати ластик білого відтінку. Кольорова гумка може залишити небажаний слід, особливо якщо використовувати її для світлого взуття. Ще один ефективний спосіб – пилочка для нігтів. Вона також тобі знадобиться, якщо ворс на поверхні взуття погано лягає. Пилочкою можна не тільки стерти бруд, але і поліпшити зовнішній вигляд замшевих волокон. Також можна видалити сухі забруднення на замшевому взутті за допомогою зубної щітки. Як? Обережно витирай з її допомогою взуття по ворсу – не навпаки.

Також зверни увагу, що не обов’язково завжди чистити лофери або черевики сухим методом. Сміливо можеш використовувати вологі серветки або злегка вологу м’яку тканину – це хороший спосіб позбутися від жирних плям. Суміш на основі молока і харчової соди (одна столова ложка соди на склянку молока) виявляється досить ефективним засобом. Акуратно увітри її в брудні місця і дозволь висохнути. Пізніше усунь суху харчову соду щіточкою для замші. Замість соди можна також використовувати тальк – дій таким же чином. Бруд з замшевого взуття можна видалити досить легко і швидко, змішавши воду з оцтом – приготуй розчин в співвідношенні 1:1. Змочи м’яку ганчірочку в цьому розчині і протри нею свої туфлі, ботильйони або чоботи. Потім використай чисту вологу тканину, щоб «змити» попередній засіб для чищення. Нарешті, витри взуття паперовим рушником. За допомогою паперового рушника також можна позбутися від … солі з замшевого взуття, яка взимку часто осідає на поверхні. Підготуй воду, паперовий рушник і ганчірку. Обережно змочи паперовий рушник водою і залиш на взутті до висихання – сіль прилипне до паперових волокон, тому зможеш легко усунути її разом з папером.

Ти все ще думаєш, що зробити, щоб замша повернула свій колір? Якщо твоє улюблене замшеве взуття втратило первісний блиск, це не означає, що відразу ж потрібно з ним прощатися. З іншого боку, є методи, що дозволяють повернути бездоганний колір замші. Перш за все, використовуй засіб для відновлення кольору замшевого взуття. Завдяки цьому твої елегантні чоботи, туфлі на шпильці, черевики або балетки знайдуть нове життя! Крім того, завжди варто використовувати засіб для просочення взуття. Мало хто знає, що недостатньо просочувати тільки нове взуття. Цю процедуру необхідно виконувати після кожної очистки. Крім того, у взуттєвому магазині завжди можеш купити спеціальні барвники для замші.

Прочитай також, як повернути одягу модний, насичений колір.

Нові дописи