We Love Born2be

Як ефективно почистити взуття з сіткою, щоб не пошкодити його?

Існує багато видів взуття і безліч порад про те, як його чистити. Важко знайти і вибрати правильний спосіб догляду за взуттям з сіткою, щоб догляд за ним був ефективним і не пошкодив делікатний матеріал. Взуття з сіткою легке, зручне і відмінно вписується в багато стилізацій. Особливою популярністю користується сітчасте спортивне взуття і еспадрильї. Завдяки своїй легкості і відмінній циркуляції повітря моделі з сіткою найчастіше використовуються навесні і влітку. Таке взуття виглядає модно і не перевантажує наряд. Однак його чистка може бути проблематичною. Після деякого часу використання сітка починає змінювати колір і ставати сірою через накопичення пилу. Як її чистити, щоб довше насолоджуватися привабливим дизайном?

На що звертати увагу при пранні взуття з сіткою?

Взуття з сіткою передбачує делікатний догляд. Цей матеріал особливо схильний до забруднень, оскільки пил і бруд осідає під ним. Якщо у тебе вже є або ти тільки хочеш купити кросівки з сіткою, подумай, яким чином зможеш подбати про їх бездоганний стан. Навіть використовуючи м’яку щітку все одно можна порвати ніжну тканину. Так що ж робити? Перш за все, слід регулярно чистити своє улюблене взуття, щоб запобігти накопиченню бруду під сіткою. Якщо ти будеш робити це акуратно і систематично, то, повір, кросівки, еспадрильї чи сліпони прослужать тобі не один сезон. Пральна машинка хороший варіант? Не зовсім. Автоматичне прання з використанням агресивних хімічних засобів (порошок, відбілювач) може погано позначитися на взутті. Найкраще почистити сітчасті моделі вручну. Для цього додай в теплу воду звичайну рідину для миття посуду і цим розчином ретельно помий сітку. Використовуй при цьому м’яку губку або щітку (зверни увагу на поверхню, вона не повинна бути шорсткою). Якісно вичистити підошву від піску і бруду тобі допоможе звичайна зубна щітка – тільки переконайся, що її ніхто більше не використає за призначенням.

Ще один важливий момент – сушка. Не можна сушити взуття на батареї або під прямими сонячними променями! Залиш його на ніч при кімнатній температурі, щоб воно висохло самостійно. Можеш всередину поставити паперові кульки – вони будуть вбирати вологу і допоможуть запобігти деформації верхньої частини взуття. Якщо все ж хочеш прати сітчасте взуття в пральній машині, обов’язково встанови низьку температуру і делікатний режим. Рекомендується не перевищувати 30° С.

Які заходи слід використовувати і як чистити взуття з сіткою?

Підтримувати чистоту взуття з текстильних матеріалів важко? Більше не потрібно про це турбуватися. Якщо запам’ятаєш кілька рекомендацій, то прання взуття з сіткою не займе багато часу і порадує ефективністю:

  • температура води не повинна перевищувати 30 градусів за Цельсієм;
  • не додавай в воду дуже багато миючого засобу – взуття з сіткою буде складно прополоскати;
  • не використовуй губок з шорсткою поверхнею і жорстких щіток – вони можуть пошкодити ніжний матеріал;
  • перед пранням необхідно вийняти шнурки і устілки і почистити їх окремо;
  • спочатку якісно потрібно вичистити підошву, а тільки після цього можна приступати до самої сітки.

Біле взуття з сіткою – оригінальне доповнення до повсякденних нарядів. Як підтримувати його в чистоті?

Біле взуття є невід’ємною частиною модної стилізації. Влітку дістань з шафи білі кеди, сліпони або модні кросівки з сіткою. Вони не тільки прикрасять наряд, але і забезпечать тобі максимальний комфорт. Взуття з сіткою відмінно поєднується як з сукнями, так і з твоїми улюбленими джинсами. Якщо хочеш виглядати дійсно стильно, взуття повинно бути білосніжним. Як почистити білі кросівки з сіткою? Для цього можна використовувати препарати, доступні в магазинах. Вони створюють на взутті спеціальне покриття для захисту від осідання пилу, а їх ціна цілком прийнятна. Не забувай регулярно просочувати взуття таким засобом. Завдяки цьому біла сітка буде захищена з самого початку використання і ти легко зможеш її почистити за допомогою звичайної м’якої ганчірки. Просочення також зберігає колір і захищає від сонячного світла. Якщо біле взуття все ж потрібно випрати, спробуй спочатку ручне прання.

Нові дописи