We Love Born2be

Як змити чорнило від ручки з одягу? Ось кілька перевірених домашніх засобів!

Пляма від ручки, ймовірно, траплялася з усіма нами, а можливо, і не раз. І хоча може здатися, що видалити її складно, є кілька домашніх засобів, які ти можеш використовувати, щоб впоратися з проблемою ефективно. Що робити, щоб швидко розпрощатися з плямою від ручки? І чи можна взагалі повністю позбутися від неї на одязі? Подивися, які прості поради ми підготували для тебе!

Ручка змивається? Ми знаємо відповідь на це питання!

Чи можна повністю видалити пляму від ручки? Відповідь на це питання: звичайно, так. Однак пам’ятай, що зі свіжою плямою завжди найлегше впоратися, тому, як тільки помітиш чорнило на своїй толстовці або футболці, негайно почни її видаляти. Також врахуй, що сама пральна машина може не впоратися з цим видом плям. Тому спершу варто запрати одяг. Чи є ефективні домашні методи? Звісно! Кращі засоби для боротьби з чорнилом від ручки – це лимонний сік, зубна паста, рідина для зняття лаку і господарське мило. Можеш легко знайти ці продукти на своїй кухні або у ванній!

Як змити ручку? Ось кілька перевірених способів

Як ми вже згадували, тобі неодмінно знадобиться лимонний сік (він також може впоратися з плямами поту або чорниці), зубна паста, рідина для зняття лаку або господарське мило для боротьби з чорнильною плямою. Однак, якщо у тебе немає цих речей під рукою, можеш також взяти лак для волосся, крем для гоління, парфуми або ластик. Однак пам’ятай, що не кожен метод може однаково добре працювати на різних тканинах. Тому, перш ніж зважитися на будь-який з домашніх методів, рекомендуємо спробувати цю техніку на невеликій ділянці матеріалу.

Як відмити ручку від одягу? Обов’язково спробуй ці методи!

А тепер приступимо до справи. Як змити пляму від ручки з одягу? Перш ніж кинути брудні штани або сукню в пральну машину, замочи пляму в кисломолочному продукту. Інший варіант? Альтернативою може стати лимонний сік. Таке забруднення також можна обробити рідиною для зняття лаку. Тільки будь обережною, оскільки вона може освітлити шкіряні тканини. Лак для волосся буде абсолютно безпечним. Як його використовувати? Підклади шматок тканини під пляму і розпороши на нього спрей. Тканина повинна «прийняти» чорнило. Цікавим варіантом також є використання зубної пасти. Все, що тобі потрібно зробити, це втерти трохи цього препарату в пляму і залишити одяг на день. Потім випери його, як зазвичай. Крем для гоління зробить те ж саме – він працює так само, як і паста. Також варто знати, що ти можеш спробувати видалити пляму з ручки, потерши її звичайною гумкою. Шукаєш простіший варіант? Використовуй духи. Розпороши їх на тканину, а потім протри місце долонею, змоченою водою. Нарешті, випери блузку чи спідницю вручну з використанням господарського мила.

Як відмити ручку від взуття? Радимо!

А як позбутися плями від кулькової ручки на взутті? У цьому випадку варто спробувати очистити взуття ганчіркою, попередньо змоченою рідиною для зняття лаку або лимонним соком. Також варто спробувати натерти зубною пастою або жирним кремом і після тривалого часу вимити взуття в теплій воді з господарським милом. Не забудь про лак для волосся, парфуми і ластик. Також прийми до уваги, що коли справа доходить до взуття, час має суттєве значення – чим довше чекаєш, тим важче буде позбутися плями.

Також читай, як усунути плями від червоного вина.

Нові дописи