We Love Born2be

Як навчитися ходити на високих підборах?

Високі підбори – один з тих предметів гардеробу, який повинен бути в шафі кожної жінки. І незалежно від того, скільки тобі років, де ти живеш, або чим займаєшся, рано чи пізно настане момент, коли тобі доведеться дістати туфлі. Для співбесіди, побачення, весілля, офіційної зустрічі … варіантів дійсно багато.

На яку модель поставити? Цього літа, окрім класики, популярністю користується взуття з так званими «дивними» каблуками – у вигляді геометричних фігур, пластикові, прозорі з квітами всередині, в 3D-версії – у нас склалося враження, що тільки уява може обмежити тебе. Популярні бренди також пропонують нам високі підбори у багатьох колірних варіантах і з різними принтами – особливою популярністю користуються тваринні мотиви, які будуть панувати і в наступному сезоні. Модними є і босоніжки на підборах – як із зав’язками, так і без. Яку модель вибрати? Все залежить від того, який ефект ти хочеш отримати. Хочеш візуально подовжити ноги і зробити свою фігуру більш стрункою? Зроби ставку на гострий носок! З чим їх носити? Відповідь: з усім. І це буквально, тому що, якщо ти подивишся на столиці світової моди, то побачиш дівчат, які носять навіть спортивні штани з високими підборами.

Якими б гарними не були туфлі, потрібно вміти в них ходити. Високі шпильки – це не так складно, як може здатися на перший погляд. Проте, багато дівчат відмовляються від ефектного взуття саме через дискомфорт. Так як же ходити на каблуках, щоб виглядати красиво і відчувати себе впевнено? Що робити, щоб позбутися від болю, який часто супроводжує ходьбу на високих шпильках? Відповіді на ці питання знайдеш в нашій статті.

Чи складно носити високі підбори? Дотримуйся цих правил і полегшиш собі це завдання

Насправді, ходити на високих каблуках не складно, якщо дотримуватися деяких рекомендацій. З чого почати? Перш за все, від вибору правильного взуття. Найкраще купувати модель з м’якого матеріалу, який володіє найбільшою здатністю пристосовуватися до форми стопи. Крім того, слід визначитися з оптимальною висотою каблука. Що це означає? Якщо ти не носиш туфлі кожен день, почни з середнього каблука. З медичної точки зору, найкраще носити підбори від 2 до 5 сантиметрів (тоді ступня перебуває майже в природному положенні). Ніхто не сумнівається, що 8-сантиметрові шпильки виглядають найбільш ефектно, але вони призначені тільки на особливі випадки, не варто використовувати їх щодня. Рекомендуємо також вибрати туфлі на пів розміру більше, іншими словами, використовуй трюк Меган Маркл. Чому варто спробувати це? Твої ноги набрякають під час тривалої ходьби, а якщо вони будуть мати достатньо місця у взутті, тоді ти зможеш запобігти появі мозолів і забезпечиш собі комфорт.

Підходящі туфлі обрано. Що далі? Наступним кроком буде розминка. Тому почни з розтяжки м’язів литок і плеснової кістки, тому що вони найбільше страждають під час ходьби на підборах. Потім зроби пробну прогулянку – бажано по квартирі. Не варто виходити з дому в щойно куплених туфлях, оскільки вони ще не адаптувалися до форми твоєї стопи і, швидше за все, вже через пару годин ти відчуєш неймовірний дискомфорт. Саме тому варто спочатку розносити взуття в домашніх умовах.

Як правильно носити високі підбори? Про що не варто забувати

Ключ до комфортної стилізації – це, перш за все, вибір зручного взуття. Як тільки ти знайдеш його, почни з розминки і протестуй ходьбу в ньому вдома. Якщо вже все зроблено і ти добре відчуваєш себе в стильних туфлях на підборах, можеш сміливо включити їх в свою стилізацію. Про що необхідно пам’ятати, надівши високі шпильки? Перш за все, не забувай про правильну поставу. Пряма спина і розправлені плечі безумовно допоможуть тобі в цьому завданні, також втягни живіт і гордо підніми голову вгору – будеш виглядати надзвичайно! На підборах не варто поспішати, краще за все робити короткі, але впевнені кроки. Якщо хочеш відчувати себе більш жіночно і виглядати так само, трохи схрещуй ноги під час ходьби. Не менш важливо навчитися правильно крокувати. Що це означає? Роблячи новий крок, спочатку ставай на п’яту, потім на пальці. Крім того, намагайся не згинати коліна занадто сильно.

Як навчитися танцювати в туфлях?

Ходьба на високих підборах – це одне, а танці – зовсім інше. Отже, як же треба рухатися на підборах, щоб відчувати себе комфортно на танцполі? Почнемо з того, що варто подбати про туфлі з високим підйомом. Така модель не тільки трохи зменшить висоту каблука, але і забезпечить стійкість. Крім того, замість тонкої шпильки, вибери каблук-стовпчик. Все це для того, щоб під час танцю ти відчувала себе максимально впевнено! Додамо, що всякий раз, коли у тебе з’явиться можливість, варто зняти взуття і дозволити ногам відпочити хоча б кілька хвилин. Звичайно, мова йде не про те, щоб ходити на вечірці босоніж, але час від часу зняти туфлі (наприклад, за столиком) не завадить. По можливості, сиди без взуття кожні 20-30 хвилин і це обов’язково піде тобі на користь.

Збираєшся на весілля або в нічний клуб? Будеш танцювати цілий вечір? Твій лак для волосся знадобиться не тільки для зачіски! Розпороши його всередині взуття. З якою метою? Він запобіжить ковзанню ніг. Останній пункт – з’єднай третій і четвертий пальці ноги разом, наприклад, пластиром. Навіщо? Завдяки цьому ти зменшиш тиск на нервове сплетіння, яке відповідає за біль при ходьбі на високих підборах. І хоча це може здатися смішним, знай, що багато моделей використовують цей трюк на подіумах. Спробуй, тому що воно того варте!

Нові дописи