We Love Born2be

Як носити туфлі без колготок? Ми підкажемо!

Протягом багатьох років жінки не уявляли, щоб до класичних нарядів і каблуків не надіти колготки або панчохи. Голі ноги були колись синонімом вульгарності і поганого смаку. Приблизно в середині 90-х почали потроху відходити від цього тренду і жінки, що стежать за модою, вирішили забирати колготки зі свого гардеробу. Досить швидко цей тип нижньої білизни вийшов з моди. Виняток? Жінки одягали колготки на роботу або на офіційні ділові зустрічі. Під час інших менш формальних ситуацій цей елемент гардеробу виявився зайвим. Ця тенденція зберігається і сьогодні, хоча, на думку деяких жінок, є ситуації, в яких не варто з’являтися без колготок.

Носити колготки чи ні, залишаємо вибір за тобою – це дуже індивідуальне питання і рішення ти повинна прийняти самостійно. Проте, питання виникнуть, якщо вирішиш відмовитися від цієї білизни. Як же носити туфлі без колготок і не відчувати при цьому ніякого дискомфорту? Чи можна носити шпильки на босу ногу без шкоди для самих стоп, без натирання і болючих пухирів? І, врешті-решт, чи не викликає надмірного потовиділення носіння туфель на шпильці без колготок? Є декілька хитрощів, завдяки яким вдасться уникнути всіх перерахованих вище проблем. Що це? Дізнаєшся трохи нижче!

Що зробити перед тим, як надіти туфлі на босу ногу?

Носіння туфель на високих підборах – не така вже й проста задача, незалежно в колготках ти чи ні. Спочатку необхідно звикнути до нового взуття і дозволити йому пристосуватися до форми твоїх стоп. 15 хвилин для початку буде достатньо – одягни шпильки вдома і прогуляйся в них по квартирі, поступово збільшуй час – сходи в стильних туфлях в магазин або на пошту. Якщо хочеш носити взуття без колготок – дозволь нозі звикнути до високих підборів.

Ще один метод, який полегшить завдання – досить банальний, але часто недооцінений – це покупка якісного взуття. Величезне значення відіграє не тільки хороший матеріал і високоякісне виготовлення туфель, але також правильний вибір розміру. Купуй взуття на пів сантиметра більше, щоб убезпечити себе від можливих натирань, що особливо важливо, коли вирішиш носити туфлі без колготок. Що стосується матеріалу, краще вибирати натуральні тканини, які забезпечать необхідну вентиляцію і комфорт при ходьбі. Дійсно варто купувати якісне взуття, навіть якщо видасиш за нього більшу суму грошей. Перш ніж купити туфлі на шпильці, приміряй їх і походи деякий час по магазині. Переконайся, що вони ідеально тобі підходять, якщо випадково «щось» заважає або підбори нестійкі під час ходьби – це свідчить про неякісне пошиття.

Основним правилом при формуванні гардеробу, в тому числі взуття, є покупка меншої кількості пар, але хорошої якості. Коли ти вже вибрала собі ідеальну модель – переконайся, що вона не завелика чи не замала. Пам’ятай також, що взуття краще всього приміряти ввечері – адже після активного дня ноги завжди трохи набрякають. Якщо це твоя перша пара туфель на високих підборах – віддай перевагу більш комфортній моделі на підборах-стовпчиках. Тоненькі шпильки краще вибирати тоді, коли більш широкий каблук не є для тебе проблемою. Це гарантія комфорту! Уже знайшла ідеальну модель, яка стане чудовою прикрасою для елегантної сукні або легкої спідниці міді?

Як носити туфлі на підборах без колготок?

Переконайся, щоб після того, як ти одягнеш туфлі, всередині залишилося небагато місця. Якщо вони дуже тісні, ти не зможеш проходити в них тривалий час і виділитися чудовою стилізацією. У разі, коли це нова пара взуття, перш ніж включити її в свій офісний лук або надіти на важливу зустріч – прогуляйся в ній до магазину і переконайся, що тобі комфортно. Якщо туфлі трохи тиснуть або натирають – можеш спробувати розтягнути їх в домашніх умовах. Як це зробити? Докладні рекомендації прочитаєш в нашій статті про те, як розносити туфлі на підборах.

Перед першим тривалим виходом в туфлях на шпильці без колготок можна скористатися допомогою спеціальних вкладишів або подушечок. Одне точно відомо, такі аксесуари допоможуть витримати на підборах дійсно довго. Правильно підібрані вкладиші забезпечать комфорт, зручність і краще зчеплення ноги з матеріалом взуття. Кращим варіантом є силіконові вкладиші, а все тому, що вони дуже м’які і дарують чудове відчуття ходьби на подушечках. Якщо ти не хочеш використовувати масивних вкладишів на цілу устілку, можеш віддати перевагу маленьким силіконовим версіям. Одну таку міні-подушечку можеш вставити в носок взуття, а другу – під п’яту. Також варто мати завжди напоготові пластир, який врятує тебе не один раз! Якщо відчуєш дискомфорт в районі п’яти або пальців – наклей пластир і зможеш запобігти появі болючих ран.

Як підготувати ноги до безпосередньої зустрічі з туфлями на шпильці?

Перед тим, як взути туфлі на шпильці на босі ноги, варто «побалувати» їх купанням в прохолодній воді з додаванням гелю або солі для ванни з м’ятою. Наступним кроком є ​​масаж ніг з охолоджуючим гелем з додаванням м’яти або, наприклад, кінського каштана. Не забудь про гомілки – вони також потребують освіжаючого гелю та масажу. Це забезпечить більш тривале відчуття легкості і комфорт під час носіння високих підборів. Коли гель добре вбереться в стопи, варто нанести антиперспірант, який є свого роду захисним шаром, між шкірою і взуттям. Нарешті, посип ноги тальком – він запобіжить надмірному потовиділенню ніг і можливій появі пухирів або мозолів.

Що робити в ситуації, коли, незважаючи на всі виконані процедури, ноги в туфлях ковзають, а пальці вдаряються об носок взуття? Досить відомий трюк серед знаменитостей – потерти по устілках ножицями, пемзою або пилкою для нігтів, так, щоб вона стала трохи шорсткою. Якщо не хочеш зіпсувати взуття зсередини, але як і раніше віддаєш перевагу образам без колготок – тебе може врятувати звичайний лак для волосся. Розпороши лак всередині взуття – радимо вибирати засіб без запаху – почекай, поки він висохне, і все готово. Що важливо, якщо у тебе є така можливість, постарайся якомога частіше відпочивати і розвантажувати ноги. Ідеально було б робити невеликі перерви кожні півгодини – потрібно зручно розташуватися, зняти туфлі і трохи помасажувати ноги. При необхідності завжди тримай при собі охолоджуючий гель, антиперспірант і тальк. Не забувай їх використовувати – вони приносять реальне полегшення! Таким чином, туфлі можна носити без колготок і не відчувати при цьому ніякого дискомфорту!

Нові дописи