We Love Born2be

Як освіжити і почистити шкіряну куртку? Представляємо ефективні методи!

Шкіряні куртки увійшли в моду в 1980-х роках і сьогодні займають ключове місце в більшості жіночих гардеробів. І хоча мода кожен сезон змінюється, шкіряні куртки служать нам роками і є безсмертним, завжди модним елементом одягу. Однак куртки з екологічної або натуральної шкіри вимагають правильного догляду. Тобі цікаво, як освіжити і почистити шкіряну куртку? Відповіді знайдеш в нашій статті!

Як випрати шкіряну куртку?

Якщо прийшов час почистити шкіряну куртку, спочатку поглянь на бирку, на якій виробник часто дає рекомендації з прання. Однак іноді на одязі немає етикетки або принт стерся – тоді використовуй ручне прання. Налий в миску теплої води, додай в неї спеціальну рідину для прання шкіри і потім запери свій одяг. Також можна використовувати господарське мило – кращий засіб від наших мам і бабусь. В цьому випадку використовуй м’яку щітку, яка ефективно видалить більш складні забруднення. Щоб шкіряна куртка виглядала привабливо і свіжо після прання, потрібно подбати про правильну сушку – відмовся від автоматичної сушарки і ні в якому разі не суши одяг на сонці. Подібні дії негативно на нього вплинуть – структура матеріалу може пошкодитися і на ньому залишаться білі сліди. Якщо пляму важко видалити, віддай куртку в хімчистку.

Як усунути плями з шкіряної куртки?

Що робити, якщо на твоїй шкіряній куртці з’явилася брудна пляма? Плями з шкіряного матеріалу легко видаляються природними методами. Однак пам’ятай, що не можна використовувати сильнодіючі засоби (наприклад, що містять в своєму складі відбілювачі) для видалення різних забруднень на шкіряній куртці, оскільки вони можуть знебарвити виріб. Тому зроби ставку на нейтральні засоби, безпечні для шкіри. Для легкого забруднення можна спробувати суміш мильної води і невеликої кількості лимонного соку. Спочатку скропи цією сумішшю тканину, а потім спробуй видалити пляму за допомогою м’якої губки. Звичайний крем для обличчя з жирною текстурою також може допомогти від деяких плям. Ще один ефективний засіб від плям – рідина для зняття лаку. Що робити, якщо до шкіряної куртки прилипла жувальна гумка? Поклади одяг на кілька хвилин в морозильну камеру. Після заморозки, гумку легко усунути.

Як погладити шкіряну куртку?

Ми вже знаємо, як випрати шкіряну куртку, а тепер давай розглянемо, як її можна погладити. Перш за все, уникай традиційної праски. Гаряча поверхня цього пристрою, безсумнівно, серйозно зашкодить твоєму одягу. Так як же позбутися від складок? Є кілька варіантів. Перший? Скропи куртку водою і повісь на вішалку. Через деякий час під дією власної ваги матеріал повинен «розгладитися». Тобі також може стати в нагоді відпарювач для одягу або праска з парогенератором. Використовуй обидва пристрої приблизно в 20 сантиметрах від куртки. Варто знати, що сушарка для волосся – це також досить непогане рішення. Тепле повітря трохи пом’якшить шкіру і тим самим розправить всі складки.

Як освіжити колір шкіряної куртки?

Шкіряні куртки з роками втрачають свій колір. Щоб відновити привабливий зовнішній вигляд свого верхнього одягу, найпростіше віддати куртку в пральню, де фахівці професійними заходами освіжать її. Невелику втрату кольору або легке вицвітання можна виправити домашніми засобами вже на етапі прання. Все, що тобі потрібно зробити, це використовувати спеціальні засоби, які зберігають колір.

Як доглядати за шкіряною курткою?

Що робити, щоб шкіряна куртка виглядала ідеально якомога довше? Що ж, мало просто випрати і як слід погладити одяг. Варто знати, що один-два рази на рік слід змащувати попередньо очищену шкіру зволожуючим кремом – адже цей матеріал вимагає особливого догляду. Також непогано буде використовувати спеціальні просочення для шкіри, які захистять одяг від вологи.

Як позбутися від неприємного запаху шкіряної куртки?

Шкіряна куртка швидко вбирає різні запахи і її власниці добре це знають. Як позбутися від неприємного запаху? Є кілька ефективних методів. Один з них – провітрювання шкіряного верхнього одягу в прохолодному місці. Забороняється провітрювати куртку під прямими сонячними променями – тканина може швидко вицвісти. Коли куртка провітрюється, можна також розпорошити на неї улюблені парфуми – тканина швидко вбере і надовго збереже приємний аромат. Однак, якщо цей метод не дав результатів, варто віднести куртку в пральню.

Нові дописи