We Love Born2be

Як повернути чорний колір одягу? Пропонуємо способи, ефект яких тебе здивує!

Чорний одяг – невід’ємна частина кожного жіночого гардеробу. Він підходить (майже) на всі випадки життя, робить стрункішою і відмінно контрастує з будь-яким типом краси і кольором обличчя. І хоча модні тенденції змінюються кожні півроку, чорний ніколи не покидає топові рейтинги. У тебе в гардеробі є міні-колекція чорного одягу? Ти напевно задаєшся питанням, як доглядати за чорним одягом, щоб він прослужив довгі роки? Сьогодні ми розповімо, як ефективно повернути чорний колір одягу, а також як доглядати за ним, щоб якомога довше зберегти насичений відтінок.

Як правильно доглядати за чорним одягом, щоб він не потьмянів?

Як запобігти занадто швидкому вицвітанню чорного одягу? Є багато можливостей. Однак в першу чергу варто пам’ятати, що ключ – це правильне прання та сушіння. Почнемо з прання чорного одягу. Як це зробити? Якщо говорити про куртки, вовняні светри або джинси – якомога рідше. Це правда, що деякі предмети одягу не люблять контакту з водою і миючими засобами. Сорочки, сукні або прості футболки можна прати в міру необхідності. Однак пам’ятай, що температура в пральній машині не повинна перевищувати 40 градусів, інакше одяг втратить свій колір. Крім того, кожен раз пральну машину слід встановлювати на найкоротшу програму прання (чим вона довша, тим більше барвника змивається). Також варто, перш ніж кинути в барабан чорний одяг, вивернути його навиворіт. Щоб зберегти бездоганний чорний колір одягу, варто також використовувати спеціальні засоби для прання темного одягу – рідкий порошок і ополіскувач. Також не забувай, що темні предмети гардеробу можна сушити під прямими сонячними променями, так як це може привести до пригнічення кольору.

Як змусити чорний одяг повернути свій колір?

У тебе в шафі є улюблений чорний одяг, який втратив колір і блиск? Не хвилюйся, є відмінний спосіб повернути чорний колір. На вибір є два варіанти – натуральний або із застосуванням барвників. Але почнемо з першого. Якщо тобі подобаються домашні хитрощі, спробуй настій з листя волоського горіха або плюща звичайного. Варто знати, що обидві ці рослини освіжать колір твого одягу, не ризикуючи його пошкодити. Інший варіант? Замочи чорну блузку чи спідницю в розчин води та оцту (співвідношення 12:1). Потім випери одяг в пральній машині, використовуючи рідину для чорного кольору. Інший, можливо, дещо незвичний спосіб – використовувати міцний настій кави або чаю – звичайно, без гущі – замість порошку. Налий таку рідину (не більше півсклянки) в дозатор, а потім включи режим швидкого прання. Ти також можеш випрати виріб вручну.

Якщо домашні засоби не допомогли, варто використати барвник для одягу. Купити його можна в більшості супермаркетів або в магазині побутової хімії. Зазвичай такі препарати можна використовувати вже на етапі прання в пральній машині (просто додай в барабан миючий засіб). Однак перед тим, як взяти цей продукт, уважно прочитай інструкцію, щоб не пошкодити одяг. Також пам’ятай, що після фарбування сорочки або светра краще випрати виріб в пральній машині ще раз, використовуючи порошок, призначений для темних речей. У більшості магазинів також можна знайти серветки для прання (окремі для різних категорій – наприклад, для прання білої, кольорової або темної білизни), які додатково захистять твій одяг.

Як повернути штанам чорний колір?

Обговорюючи тему догляду за чорним одягом інтенсивного відтінку, не можна обійти увагою питання про відновлення кольору чорних брюк. У твоєму гардеробі напевно є улюблені моделі чіносів, прямих брюк або класичних джинсів. Вони втратили свій бездоганний колір? Ми розповімо, як відновити чорний колір твоїх штанів, щоб вони виглядали як нові! Як вже говорилося трохи вище, для початку варто спробувати домашній спосіб – розчин води і оцту (у співвідношенні 12: 1). Якщо це не спрацює, вибери хімічні барвники і слідуй інструкціям виробника. Також варто прати чорні джинси або тканинні штани за допомогою спеціальних засобів для темної білизни. Що, якщо це не допоможе? Перевтілься в дизайнера і подаруй штанам друге життя! Пошарпані штанини, додавання перлин або пророблення отворів – завдяки такій обробці ти отримаєш нові штани і швидко забудеш, що раніше вони були трохи темнішими.

Нові дописи