We Love Born2be

Як почистити біле взуття, щоб повернути йому білосніжний відтінок?

Біле взуття – відмінне доповнення до багатьох модних образів, які ми вибираємо в основному навесні і влітку. Але не тільки! Цілий рік можна носити ефектне взуття, яке надає легкості цілому образу і освіжає будь-який наряд. Ключ до привабливого зовнішнього вигляду – наявність білосніжного взуття. Кросівки, снікерси або привабливі еспадрильї білого кольору стануть чудовим завершенням будь-якої стилізації. Як чистити біле взуття? Які засоби і матеріали стануть найкращим вибором? Напевно, ти вже чула багато різних рад і домашніх способів про те, як швидко і якісно почистити кеди або кросівки. Але чи всі вони дійсно ефективні? Видалити жовті плями або вимити посірілий матеріал не так просто, як може спочатку здатися. Нижче ми опишемо перевірені способи, як дати друге життя улюбленому білому взуттю!

Тобі цікаво, як чистити біле взуття? Перевірені методи

Добре відомим і широко використовуваним методом є звичайна харчова сода. Сода чудово справляється, коли ти хочеш позбутися від жовтих плям. Крім того, це дешевий продукт, який знайдеться на кожній кухні. Сода освіжить і додасть блиску не тільки матеріальній частині взуття, а й гумовій підошві – прочитай також, як випрати білі кеди. Як почистити взуття за допомогою соди? Немає нічого простішого. Потрібно розчинити кілька чайних ложок соди у воді і нанести її на взуття як пасту, почекай кілька хвилин, після чого за допомогою звичайної губки якісно почисти всі плями. Так тобі вдасться позбутися від жовтих плям і запобігти знебарвленню. Гумову підошву найкраще почистити за допомогою старої зубної щітки – це дійсно швидко і ефективно.

Як відбілити улюблені кеди або кросівки на кілька відтінків?

Перш за все необхідно позбутися від бруду і пилу. Це можеш зробити за допомогою м’якої ганчірки і мильного розчину. Відбілити взуття можна різними способами, розповімо найбільш економічні і ефективні варіанти. У тебе знайдеться лимон? Впевнені, що так. Лимонний сік – відмінний засіб від жовтих плям, який має відбілюючий ефект. Додай невелику кількість свіжовичавленого соку з лимона в теплу воду і ретельно помий цим розчином пару посірілого взуття. Ще один корисний трюк – використання оцту, але не забувай ретельно прополоскати взуття. Оцет залишає інтенсивний запах. Іноді якісно почистити взуття і отримати білосніжний відтінок можна за допомогою рідини для миття посуду. Це безпечно і досить просто – обов’язково спробуй!

Як чистити біле шкіряне взуття? Корисні поради

Шкіряне біле взуття відрізняється стильним зовнішнім виглядом з ноткою елегантності та шику. Такі моделі знайдуться в шафі практично у кожної модниці і модника. Але таке взуття вимагає особливого догляду. Щоб виглядати дійсно стильно і ефектно, твоє взуття повинно бути ідеально білим! Чому так важко його чистити? Оскільки далеко не всі домашні методи підійдуть для шкіри, її рекомендується протирати тільки вологою ганчіркою, багато хто з нас використовує спеціальні засоби, які часто не видаляють бруд, а просочуються через неї в матеріал, залишаючи помітні плями. Як запобігти цьому? Тут тобі знадобиться відбілююча зубна паста і щітка з м’яким ворсом. Якісно протри кожну пляму окремо і всю поверхню взуття, після чого витри кросівки сухою ганчіркою. У взуттєвому магазині можеш придбати спеціальний захисний засіб для шкіри, тільки переконайся, що він підходить для білого матеріалу.

Як доглядати за білим взуттям, виготовленим із текстильних матеріалів?

Білий – завжди модний колір, він підходить практично для будь-якої ситуації. Важливо, щоб взуття, яке ми носимо, було дійсно білим. Як же його чистити? Чи можна випрати кеди чи кросівки в пральній машині? Це залежить від багатьох факторів. Найкраще віддати перевагу ручному пранні, яке в будь-якому випадку буде більш безпечним. В якості миючого засобу можеш приготувати содовий розчин (дивись трохи вище) або розбавити невелику кількість рідини для миття посуду з водою. Важливо використовувати м’які матеріали (підійде губка або ганчірочка), щоб не пошкодити делікатну поверхню. Взуття з текстильних матеріалів зазвичай можна прати за допомогою відбілюючих засобів, тільки важливо переконатися, що склад цього засобу не включає агресивних компонентів. Будь обережною, якщо взуття має делікатні деталі, такі як намистинки, блискавки, заклепки і т.д. Якщо сумніваєшся в ефективності домашніх методів, купи спеціальний засіб для чищення білого взуття. Його ціна не повинна бути високою, а спосіб використання досить простий.

Як би нам цього не хотілося, рано чи пізно кожна пара білого взуття втратить свій блиск. Для того щоб продовжити термін експлуатації, необхідно регулярно і якісно доглядати за білосніжними кросівками чи кедами. Хочеш відбілити взуття і не знаєш як? Деякі домашні способи ти уже випробувала, але вони виявилися безрезультатними? Не здавайся після першої спроби! Іноді для видалення жовтих плям необхідно повторити процедуру очищення ще один або навіть два рази. В крайньому випадку, ти завжди можеш скористатися послугами професійної хімчистки, але ця послуга обійдеться тобі дорогувато.

Нові дописи