We Love Born2be

Як почистити білі кеди? Як позбавитися від жовтих плям?

Кожен, хто має в своєму гардеробі белі кеди, знає, як важко змиритися з тим, коли білосніжні нові кеди стають під час експлуатації сірими і похмурими. На щастя, забруднені білі кеди, не потрібно відразу ж викидати в сміттєвий кошик. Є багато способів, щоб повернути взуттю його привабливий зовнішній вигляд.

Як випрати білі кеди?

Білі кеди ми любимо за універсальність, зручність і чудовий дизайн. Білі кеди ідеально підходять до літніх стилізацій – під джинси, сукні та шорти. Однак вони вимагають регулярного догляду, щоб завжди виглядати бездоганно. Достатньо простої прогулянки по місту, походу в ліс або сімейного барбекю, щоб білі кеди втратили свій білосніжний колір і блиск. Що робити в таких ситуаціях? Здається, найпростішим способом є кинути кеди в машинку-автомат. Але перед тим, як прати кеди в пральній машині, необхідно переконатися, що твоє взуття точно підходить для механічного прання. Якщо твої кеди прикрашені, наприклад, червоними або синіми смужками, металевими шипами або блискучими вставками, краще цього не робити! Кольорові елементи можуть пофарбувати взуття повністю, а декоративні вставки, в свою чергу, відклеїтися.

Якщо твої кеди мають простий фасон і ніяких зайвих аплікацій – можеш випрати їх в автоматі. Проте, спочатку необхідно підготувати взуття. По-перше, слід вийняти шнурки. Найкраще випрати їх окремо під проточною водою і ретельно прополоскати. Якщо це можливо, варто вийняти з взуття устілки. Ще одна важлива деталь, потрібно попередньо почистити великі плями. З цією метою варто використати зубну щітку і пральний порошок – додай порошку на забруднене місце і акуратно протри щіткою (вона не повинна бути дуже жорсткою, щоб не зіпсувати матеріал). Коли кеди вже підготовлені, поклади їх у мішок для білизни. Завдяки цьому взуття не зашкодить барабану пральної машини.

При якій температурі можна прати білі кеди?

Білі кеди найкраще прати при температурі 30 градусів на низьких оборотах віджиму. Занадто висока температура води може призвести до розклеювання взуття. Тоді замість улюблених кедів витягнеш з машинки неестетичні черевики з відклеєною підошвою. Після прання необхідно надати кедам первісну форму і помістити їх в затемнене місце. Взуття має висохнути самостійно при кімнатній температурі. Ні в якому разі не можна сушити кеди на батареї або під впливом сонячних променів. Це призведе до появи жовтих плям на взутті, від яких дуже важко позбутися.

Які миючі засоби вибрати?

Білі кеди - домашні методи очистки від жовтих плям

Якщо віддаєш перевагу машинці-автомат, для прання білих кед найкраще використовувати пральний порошок для білого одягу, можеш навіть додати трохи відбілювача. Однак, будь обережна з кількістю порошку – взуття потрібно прати при низькій температурі і надлишок миючого засобу може не пополоскатися повністю. Не рекомендується прати білі кеди з використанням капсули або рідкого порошку – вони набагато м’якші, ніж звичайний порошок і можуть не впоратися з сильними забрудненнями.

Чим почистити білі кеди без пральної машинки?

Важко знайти один універсальний спосіб, щоб якісно видалити забруднення з взуття. Одні вважають, що білі кеди взагалі не варто класти в пральну машину (навіть якщо це дозволяється виробником). Так що ж робити в такому випадку? Одним з популярних способів чищення білих кед є метод, який представила деякий час назад у своєму Твіттері Сара Трейсі. Щоб якісно почистити улюблене взуття, необхідно спочатку приготувати миючу суміш з соди і будь-якої рідини для прання (в пропорціях 1:1,5). Готову суміш слід нанести зубною щіткою на попередньо підготовлені і акуратно промиті білі кеди, а потім добре її втерти. Почекай близько п’ятнадцяти хвилин, після чого прополощи взуття – можеш це зробити під краном або в машинці. Після цього, посип білі кеди дитячої пудрою і добре висуши. Кінцевий результат очищення кед за допомогою соди і порошку дійсно вражає, тому обов’язково варто спробувати цей метод.

Для чищення білих кед також пригодиться розчин з мила, оцту і лимонного соку. Суміш необхідно втерти в тканину за допомогою старої зубної щітки, а потім промити кеди під проточною водою. Можеш використовувати і звичайну зубну пасту – білу, без додаткових частинок. Незважаючи на спосіб очищення білого взуття, який ти вибереш, важливо завжди пам’ятати добре промивати його і дозволити самостійно висохнути в місці, недоступним для сонячних променів.

Як позбавити від жовтих плям?

Як якісно та швидко випрати білі кеди?

Якщо помилка вже зроблена, кеди висохли на сонці, в результаті чого вони пожовкли – не потрібно сильно засмучуватися, адже улюблену модель можна ще врятувати. Для того, щоб видалити жовті плями з білих кед, використай один з методів, про які ми вже писали трохи вище. Тривале очищення щіткою жовтих місць, наприклад, хлоркою, содою з порошком або зубною пастою повинно принести бажаний результат. Коли вже вдалося врятуватися від жовтих слідів, які з’являються, як правило, в складках взуття, встав всередину кед згорнутий в кульки папір і міняй його кожні кілька годин. Завдяки цьому взуття збереже свою форму і ретельно висохне.

Серед домашніх способів очищення білих кед, які пожовкли, фахівці рекомендують і інші методи. Варто спробувати:

• розбавити рідину для миття посуду з водою і нанести її на взуття – почекай кілька хвилин і промий її в холодній воді;

• пожовклі кеди замочити у воді з додаванням нашатирного спирту (1 чайна ложка аміаку на 2 літри теплої води), після чого випрати їх і висушити;

• втерти в жовті плями очищаюче молочко з відбілювачем, і, коли вони зникнуть, прополоскати взуття в пральній машині або вручну.

Як доглядати за білими кедами?

Ретельне чищення білих кед не знадобиться, якщо почати систематично доглядати за своїм взуттям. Для цього варто після кожного використання протерти взуття сухою ганчіркою, щоб позбутися від пилу і дрібних забруднень. Невеликі плями повинні зникнути, якщо ретельно протерти їх вологою серветкою. Прання в пральній машині або під краном вручну повинно бути крайнім методом. Спосіб догляду за білими кедами також залежить від типу матеріалу, з якого вони виготовлені. Для чищення шкіряного взуття найбільш підходящим варіантом стане використання спеціального засобу для шкіри. У свою чергу, кеди з текстильним верхом легше мити в воді з додаванням прального порошку. Якщо будеш вчасно позбуватися від забруднень і дбайливо носити білі кеди, можеш бути впевненою, що улюблене взуття тривалий час буде радувати чудовим зовнішнім виглядом!

Нові дописи