We Love Born2be

Як почистити сумку? Легко, швидко і ефективно – дізнайся перевірені методи

Жіноча сумочка – це не тільки стильна прикраса, а й дуже практичне доповнення будь-якої стилізації. Це такий же важливий елемент гардеробу, як взуття або верхній одяг. Модель сумочки, яку ти вибереш, багато що говорить про тебе і твої вподобання. З цієї причини вона завжди повинна виглядати бездоганно. Щоб це стало можливим, за сумочкою потрібно правильно доглядати і регулярно чистити. Задаєшся питанням, як вивести чорнильні плями з сумочки? Як позбутися від бруду? Як видалити жирні плями? Все дізнаєшся з нашої статті. Ми зібрали для тебе найефективніші способи, які дозволять швидко і якісно почистити свою сумочку.

Як почистити тканинну сумку? Відповідаємо!

Найчастіше брудняться тканинні сумки – це знає кожна жінка. Питання в тому, як їх почистити? Для очищення тканинних сумок досить води з м’яким миючим засобом – милом або засобом для прання вовни. Змочи тканину водою і акуратно протри місця на сумці, які забруднилися. Однак іноді плями бувають настільки великими, що потрібно буде випрати всю сумку. У випадку тканинних аксесуарів це можна зробити вручну або в пральній машині (краще вибрати делікатний режим прання). Це найбільш ефективний спосіб позбутися від бруду.

Як усунути зміну кольору на сумочці? Радимо!

Знебарвлення сумочки найчастіше з’являється від одягу, особливо джинсів. Саме тому завжди варто мати при собі вологі серветки – з їх допомогою можна ефективно позбутися від темних плям. Просто ретельно протри забарвлену пляму і все готово. Однак, якщо цей метод не спрацює, можеш спробувати лимонний сік. Як прибрати зміну кольору на сумочці? Все, що тобі потрібно зробити, це видавити кілька крапель лимонного соку на ватний диск і потерти забарвлене або знебарвлене місце.

Однак зміна кольору стосується не тільки контакту з іншими матеріалами. На сумочці також можуть з’явитися жирні плями. Не знаєш, як від них позбутися? Спробуй видалити жирні сліди на сумочці тканиною, змоченою водою і рідиною для миття посуду. Акуратно потри пляму, поки вона не зникне. Якщо мильна вода на працює, можеш також спробувати інший метод. Стійкі жирні плями можна ефективно видалити за допомогою тальку. Посип пляму тальком і залиш на кілька годин, поки порошок не вбере жир. Потім струсни сумку і видали залишки тальку м’якою щіткою.

Як видалити пляму від ручки? Дізнайся найефективніші методи

Почистити плями від ручки не так складно, як може здатися. Як видалити чорнильні плями з сумочки? Якщо ти забруднила шкіряну сумку гелевою ручкою, можна спробувати стерти її звичайною гумкою. Однак, якщо цей варіант не спрацює, не хвилюйся – у нас є й інші методи в рукаві. Засіб для зняття лаку ефективно видалить плями від ручки. Все, що тобі потрібно зробити, це змочити ватний тампон або ватну паличку рідиною для зняття лаку і акуратно протерти забруднену ділянку. Якщо у тебе немає цього засобу, можеш замінити його дезодорантом, духами або алкоголем. Спирт, що міститься в них, ефективно прибере плями від ручки. Нарешті, не забудь просочити шкіру. Можна використати жирний крем, вазелін або спеціальний препарат для шкіри. Завдяки цьому ти захистиш сумку від подальшого забруднення і ефективно просочиш її, а аксесуар придбає природний блиск і буде виглядати як новий.

Як почистити сумку всередині? Перевір це!

Щоб правильно почистити сумку, потрібно також освіжити її всередині. Як це зробити? Почни з її спорожнення – не пропусти ні крихт, ні чеків, ні інших дрібних папірців. Не забувай про внутрішні кишені, де все ще можуть бути якісь дрібнички – можливо, ти одночасно знайдеш втрачені предмети. Переконавшись, що сумка повністю порожня всередині, можна приступати до її очищення. Як це зробити? Виверни тканину назовні, щоб легше видалити забруднення. Для цього найкраще використати вологі серветки або тканину, змочену мильною водою. Однак, якщо ти маєш справу з більш стійкими плямами, обережно промий внутрішню частину сумки водою, розведеною засобом для прання делікатних тканин. Плями чорнила з ручки можна видалити за допомогою ватної палички, змоченої спиртом – швидко і ефективно. Пам’ятай, що після очищення матеріал повинен повністю висохнути.

Як випрати сумочку?

Задаєшся питанням, як випрати свою сумочку? Все залежить від того, з якого матеріалу вона зроблена. Якщо хочеш випрати тканинну пляжну сумку в пральній машині – ніщо тобі не заважає. Однак не забудь наставити пральну машину на делікатну програму, щоб не пошкодити аксесуар. Ні в якому разі не пери шкіряні сумки в пральній машині – шкіра не любить воду. Можна акуратно протерти забруднені ділянки м’якою тканиною, змоченою в мильному розчині, а після видалення бруду не забудь ретельно висушити аксесуар. Сумку з екошкіри можна прати вручну. Після прання помісти виріб в провітрюване місце, далеко від джерел тепла. Крім того, можеш заповнити внутрішню частину сумки газетами, які будуть вбирати зайву вологу, завдяки чому сумка висохне швидше.

Сумочки – це аксесуари, які жінки використовують кожен день. Але, щоб вони виглядали бездоганно і прослужили кілька сезонів, за ними потрібно правильно доглядати. Сумки зі шкіри або екошкіри найкраще акуратно протирати після кожного використання, щоб видалити пил і бруд. Не можна забувати про їх просочення, завдяки якій ти врятуєш сумку від майбутніх забруднень. Задаєшся питанням, як почистити шкіряну сумочку? А може, ти сумніваєшся, як правильно доглядати за замшевим аксесуаром? Про все дізнаєшся в наших наступних статтях. Тобі потрібно дізнатися всі наші хитрощі!

Нові дописи