We Love Born2be

Як правильно випрати купальник?

Купальник, як і нижня білизна, вимагає особливого догляду. Як прати купальник, щоб не зіпсувалася ні його форма, ні колір? Про це дізнаєшся трохи нижче. Пам’ятай, що тільки правильний догляд за купальником гарантує його тривалу службу, в результаті будеш впевненою, що стильний комплект використаєш ще не в одному сезоні.

Чи можна прати купальник в автоматичній пральній машині?

Модний, якісний купальник – це часто досить дорого, тому варто вивчити основні принципи правильного догляду. Ніжні тканини, з яких виготовлений цей тип одягу, вимагають бережного догляду. Тому краще всього вибирати ручне прання, яке не зашкодить таким декоративним елементам, як, наприклад, мереживо, вишивка або камінчики. Друга порада – завжди використовуй мішечок для прання білизни. Він захистить твій купальник від пошкоджень. Дрібні деталі костюма можуть потрапити під барабан пральної машини і навіть спливти разом з водою (так само, як це має місце у випадку зі «зникненням» шкарпеток). Не варто прати лише один купальник в машині-автомат. Додай до нього кілька футболок або шортів, які хоча б на половину заповнять барабан. Установи програму з низькими оборотами і краще повністю відмовся від віджиму. Після прання тобі залишиться всього лише дістати купальник, акуратно віджати зайву воду і повісити сушитися. Саме при швидкому обертанні делікатний матеріал може пошкодитися. Використовуй тільки рідкий порошок для прання, який захищає волокна і призначений для прання делікатних тканин, підійдуть також спеціальні капсули для прання білизни. Звичайно ж, не можна використовувати відбілювачів, пральних порошків і концентратів з сильною дозою миючих засобів.

Таким чином, прати купальник в машинці-автомат можна, тільки слід пам’ятати вищевказані поради. Хоча, краще зробити ставку на ручне прання – так ти будеш на 100% впевненою, що нічого поганого не трапиться з улюбленим одягом!

При якій температурі можна прати купальник?

Незалежно від того, вирішиш ти прати купальник вручну або в пральній машині, завжди вибирай низькі температури (до 30 градусів). Для полоскання купальника користуйся тільки холодної, чистою водою. Не потрібно попередньо замочувати купальний костюм і не можна терти ніжну тканину щіткою. Сучасні пральні машини мають спеціальні програми для прання білизни, що значно полегшує догляд. Хоча, як уже говорилося трохи вище, набагато безпечніше прати купальник вручну. У зв’язку з тим, що його краще прати при низькій температурі, простеж за кількістю рідкого порошку. Занадто велику кількість миючого засобу важче вимити з тканини, а якщо цього не зробити, то купальник після висихання буде покритий клейкою плівкою.

Купальник - незамінний елемент літнього гардеробу. Як легко і швидко випрати купальник?

Випраний купальник не можна викручувати або сушити механічно. Тонкий матеріал краще розкласти на рушник або сушарку. Бюстгальтер варто повісити в місці, де з’єднуються чашечки. Тоді верх костюма не втратить своєї гарної форми. Купальник не слід сушити на сонці або на батареї. Це може привести до вигорання кольору на делікатному матеріалі. Майже всі купальники виготовлені з матеріалів, які не вимагають прасування, тому відмовся від праски, навіть якщо костюм має оборки або інші прикраси. Через якийсь час складки матеріалу самі по собі випростаються, а костюм буде сидіти ідеально на твоїй фігурі. Після купання в басейні, найкраще відразу сполоснути купальник під проточною холодною водою, що дозволить позбутися від неприємного запаху хлору.

Купальник можна успішно використовувати протягом декількох сезонів. Якщо збираєшся в тривалу відпустку, візьми з собою два або три купальних костюма. Таким чином, тобі не доведеться щодня прати білизну. Також дуже важливо дотримуватися правил прання, зазначених виробником на бирці. Зверни увагу і на косметику для засмаги, яку ти використовуєш. Автозасмага, масла і деякі креми можуть залишати плями або жирні сліди, які важко відіпрати. Якщо забруднила купальник, постарайся негайно видалити пляму за допомогою звичайної води з милом або засобу для виведення плям, призначеного для делікатних тканин. Пам’ятай, що правильний догляд за купальником – це запорука збереження яскравого кольору і правильної форми купальника на довгий час.

Нові дописи