We Love Born2be

Як прасувати і прати фатин? Ми підкажемо, як це зробити крок за кроком

Фатинова сукня – це мрія кожної маленької дівчинки. І тут немає нічого дивного – фатинові пишні сукні відразу ж асоціюються з чарівними принцесами і казковими замками. Думаєш, це бажання з часом проходить? Ну, весільні зали та вечірні танцполи свідчать про те, що це не зовсім так. Втім, якщо подивитися на осінні колекції популярних будинків моди, побачиш, наскільки чудово дизайнери використовують фатин в своїх виробах. Витончені спідниці і повітряні сукні зачаровують своєю грацією і шармом. Подивися лише на останні пропозиції Кароліни Еррери чи Діор! Коли можна використовувати одяг в цьому стилі? Як ми вже згадували, можеш сміливо одягти сукню з фатину на весілля або вечірку. Але це ще не все. Такі наряди цілком прийнятні також під час офіційних урочистостей або літніх гарден паті. Одяг з фатином – це ідеальне доповнення літніх і весняних святкових стилізацій. Якщо хочеш, щоб стильна сукня прослужила тобі як можна довше, потрібно правильно за нею доглядати. Що ми маємо на увазі? Насамперед, прання і прасування фатину. Як це зробити? У цій статті ми надамо покрокову інструкцію.

Чи можна прати фатин в пральній машині?

Як виглядає прання фатину? Перед тим, як взятися за цей процес, необхідно в першу чергу поглянути на етикетку сукні або спідниці, якщо вона, звичайно ж, є. Якщо не знайдеш ніяких даних, тоді дотримуйся загальних правил. Незважаючи на те, що фатин є досить делікатним матеріалом, його можна прати в пральній машині і прасувати за допомогою праски. Почнемо, однак, від прання… Підготуй миску з водою, потім налий в неї м’який миючий засіб. Намочи в цьому розчині фатиновий одяг і залиш на кілька хвилин. Якщо у тебе є можливість, випери виріб вручну. Це завжди найбезпечніший метод для такого делікатного одягу. Волієш автоматизовані рішення? Помісти фатин в пральну машину і встанови режим ручного прання. Холодна вода і короткий цикл прання не повинні завдати шкоди. Для прання фатину підійде тільки рідкий порошок. Пам’ятай, що не менш важливу роль відіграє тканина, з якої виготовлена решта одягу (наприклад, верх твоєї фатинової сукні). Температуру і режим прання потрібно підбирати під обидва матеріали. А що з сушкою? Рекомендується уникати автоматичних сушарок. Фатиновий одяг розклади на сушарку, щоб він висох самостійно.

Як погладити фатин?

Перш ніж ми відповімо на це питання, додамо, що фатин є одним з найбільш складних до догляду матеріалів. Крім майстерності, тобі знадобиться високоякісна праска. Але є і хороша новина – цей матеріал практично не мнеться, якщо, звичайно, дотримуватися умови правильного зберігання. Якщо складок на фатині дуже мало, то також можеш відмовитися від прасування. Чому? Побризкавши тканину водою, помітиш, як дрібні складки самі розгладяться. А як щодо великих пом’ятостей? В цьому випадку виявиться незамінною парова праска, за допомогою якої тобі легко вдасться вирішити цю проблему. Плюсом такої праски є можливість прасування одягу у вертикальному положенні і те, що ти можеш без проблем дістатися до будь-якого куточка сукні або спідниці. Додамо, що це особливо актуально для виробів з декількома шарами. Парова праска також усуває проблему появи нових складок безпосередньо під час прасування.

При якій температурі слід прасувати фатин?

Віддаєш перевагу класичному прасуванню? Немає проблем. Просто не забудь вибрати температуру на прасці як можна нижче. Сильно розігріта поверхня пристрою може пошкодити делікатний матеріал. Перш ніж почати гладити, переконайся, що праска чиста (перш за все, що на ній немає іржі). Поєднання високої температури та забруднень для такої делікатної тканини може принести непоправні наслідки.

Як ми вже говорили трохи вище, прасування фатину вимагає практики і перевірених методів. Цікаво, як полегшити собі це завдання? Вже підказуємо. З фатину, як правило, виготовляють багатошарові сукні, тому їх прасування не таке вже і просте. Думаєш, досить погладити тільки перший шар? Звичайно, ні. Потрібно попрасувати кожен елемент сукні! А з чого почати? Від шару, який знаходиться ближче до тіла. Це для того, щоб при прасуванні наступних шарів, складки були не так помітні. Щоб спростити роботу, перед прасуванням не забудь збризнути сукню водою.

Нові дописи