We Love Born2be

Як прати сорочку, щоб вона залишалася в хорошому стані?

Сорочка – один з найважливіших елементів гардеробу, як в елегантному, так і в більш повсякденному образі. Тобі цікаво, як легко і якісно випрати сорочку? Ти й гадки не маєш, як повинно виглядати прання сорочки в домашніх умовах? У нас є для тебе кілька підказок.

Чи потрібно прати нову сорочку?

Перш за все: чи потрібно прати тільки що куплені сорочки? Так, фахівці рекомендують такий варіант, тому прання сорочки перед першим використанням є цілком розумним вибором. Якщо тобі потрібна нова сорочка в конкретно визначений час, сплануй покупку так, щоб ти могла вчасно її випрати. Заздалегідь підготуй одяг, щоб не з’явилося проблем під час створення наряду або за 10 хвилин перед виходом з дому. Якщо хочеш мати менше клопоту з прасуванням, ретельно струсни мокру сорочку і повісь її сушитися на вішалці.

При якій температурі прати сорочку?

Не знаєш, як прати чоловічі і жіночі сорочки в пральній машині? Найбільш поширене запитання стосується температурного режиму. При якій температурі прати білі і кольорові сорочки? Тут багато що залежить від матеріалу виготовлення та рекомендацій виробника. Почни з ретельного аналізу інформації на етикетці. Готово? Тепер сілдуй інструкціям. Завдяки цьому прати елегантну або повсякденну сорочку буде простіше. Якщо ти не знайдеш на етикетці інформацію про оптимальну температуру прання, вибери її для тих матеріалів, з яких виготовлена сорочка. Так, наприклад, нормальна температура для бавовни – від 40 градусів, коли льон найкраще прати при температурі 30 градусів.

Яку програму вибрати?

Варто знати, що деталі прання сорочок багато в чому залежать від того, з якого матеріалу вони виготовлені. Як випрати лляну сорочку? Як повинно виглядати прання бавовняної сорочки? Незалежно від того, яка сорочка у тебе в руках, ми нагадаємо ще раз – слідуй інструкціям на етикетці і вибери програму, яка відповідає вимогам виробника. На етикетці немає даних про прання? Установи ту програму, яка підійде для цього виду матеріалу. Чи можна прати всі сорочки в пральній машині? Ні, далеко не кожна тканина допускає автоматичне прання. Саме тому обов’язково зверни увагу на бирку від тієї чи іншої сорочки – всі дані про матеріал повинні бути вказані на ній.

Чим можна прати сорочку?

Якщо твою сорочку можна прати в машині-автомат, і ти вже знаєш, яку програму вибрати, щоб відповідати рекомендаціям виробника, залишилося питання про миючий засіб. Який порошок підійде? Найкраще використовувати рідкий миючий засіб або спеціальний порошок в капсулах. Якщо вирішиш прати сипучим порошком, переконайся, що він не дуже жорсткий. Переконайся також, що миючий засіб відповідає матеріалу, з якого була виготовлена ​​сорочка. Порошок повинен також захистити одяг від втрати кольору – для темних і білих сорочок не можна використовувати однаковий засіб! Неправильне прання може призвести до швидкого знебарвлення. З яким одягом можна прати сорочки? Можеш додати в барабан легкі футболки або лонгсліви, які зроблені з того ж матеріалу, що і сорочка. Слід пам’ятати правильно прати білизну за кольором – це зменшить ризик фарбування світлих виробів.

Чи потрібно прати сорочку з застебнутими ґудзиками?

Не знаєш, як прати сорочки з ґудзиками? З застебнутими або розстебнутими? Другий варіант буде правильним рішенням. Тому, перш ніж покласти брудні сорочки в пральну машину, переконайся, що всі ґудзики розстебнуті. Це дуже важливо, оскільки ґудзики можуть пошкодити матеріал або зламатися. Ще краще – для прання сорочок використовуй спеціальний мішок для білизни, який додатково захистить і вироби, і саму машинку.

Як випрати білу сорочку?

Вміле прання білих сорочок – справжнє мистецтво. Як це зробити, щоб довше зберігся білосніжний колір? У випадку з такими сорочками дуже важливо сортувати одяг. Поклади в барабан пральної машини тільки білі предмети, які можна прати в однакових умовах. Ніколи не пери білий одяг з кольоровим – навіть якщо кольорові вироби не перефарбують білі, то вони стануть сіруватими і втратять свою привабливість.

Як випрати сорочку вручну?

Як випрати білу або кольорову сорочку вручну? Як і у випадку автоматичного прання, перш за все необхідно перевірити інформацію виробника на етикетці або, якщо такі дані відсутні, відрегулювати температуру води відповідно до матеріалів, з яких виготовлена ​​сорочка. Будь обережною. Намагайся сильно не терти виріб і вибирай м’які миючі засоби, які відповідають матеріалу.

Як часто треба прати сорочку?

Ти вже знаєш, що прання білих і кольорових сорочок – це заняття, що вимагає обережності, і прати нову сорочку прямо з магазину – хороша практика. Відповідь на питання: як доглядати за сорочками має велике значення для її стану. Тільки як часто їх слід прати? Важко дати однозначну відповідь на це питання. Часте прання може негативно вплинути на колір, але, з іншого боку, головне, щоб одяг завжди залишався чистим і акуратним. Саме тому сорочки потрібно прати після кожного використання, особливо, якщо в ній був проведений цілий робочий день.

ПАМ’ЯТАЙ:

  • Завжди перевіряти інформацію на етикетці та дотримуватися інструкцій виробника! Якщо етикетка не містить інформації про прання, керуйся типом матеріалів, з яких виготовлена ​​сорочка. Якщо ти збираєшся прати сорочку в машинці, переконайся, що це можливо. Не забувай, що деякі сорочки можна прати лише вручну.
  • Сортувати білизну.
  • Прати сорочки розстебнутими.
  • Регулярно прати сорочки, щоб вони завжди виглядали акуратно і свіжо.
Нові дописи