We Love Born2be

Як прати чорно-білий одяг, щоб він виглядав як новий? Радимо!

Чорно-білий одяг виглядає дуже елегантно і стильно, але, на жаль, догляд за ним може викликати невеликі клопоти. Зрештою, ти ж не хочеш, щоб світлі частини виглядали жовтуватими, а чорні – бляклими. Чи можна випрати двокольорову сукню або блузку, щоб вони весь час були як нові? Ми збираємося розповісти тобі, як правильно піклуватися про чорно-білі речі!

Як прати чорно-білий одяг? Найважливіші правила

Поєднання чорного і білого на одному предметі одягу – дуже класичний і завжди модний вибір. Незалежно від того, вибереш ти чорно-білу смужку, візерунок в шаховому порядку або чорну основу з білим коміром і світлими манжетами, ти будеш виглядати чудово. На жаль, неприємності починаються тоді, коли ти вперше захочеш випрати таку річ. Роблячи покупки, ніколи не можна бути впевненою, що матеріал не буде фарбувати при першому намоканні. Якщо це не має великого значення у випадку однотонного одягу (тобі потрібно тільки впорядкувати світлу, темну і кольорову білизну і прати їх окремо), однак це може бути проблемою з різнокольоровими сукнями або блузками. Як же тоді прати чорно-білий одяг?

Такі вироби найкраще прати вручну в теплій воді з невеликою кількістю рідини для прання. Завжди використовуй цей метод при першому пранні нового предмету одягу, щоб ти відразу знала, пофарбується він чи ні. Ручне прання, звичайно, неприємне, але воно є найбільш делікатним для тканин, тому його варто використовувати для дуже делікатного одягу або речей, чутливих до механічного прання. Однак пам’ятай, що перш ніж кинути улюблений предмет одягу в таз або пральну машину, потрібно обов’язково прочитати етикетку. Там ти знайдеш багато інформації про те, як доглядати за даним предметом одягу, і, перш за все, як його прати, щоб не пошкодити.

У тебе немає часу або ти не хочеш прати вручну чорно-білий одяг? У такій ситуації, звичайно, можна ризикнути і кинути річ в пральну машину. Однак необхідно пам’ятати про те, що світлий матеріал може втратити колір (тому автоматичне прання не рекомендується, по крайній мірі, в перший раз). Щоб звести до мінімуму ризик знебарвлення, додай в барабан пральної машини спеціальні серветки, що зберігають колір. Їх без проблем можна знайти в багатьох аптеках і супермаркетах. Їх завдання – вловлювати пігмент, який змиває випраний одяг. Якщо ризик знебарвлення високий, необхідно використовувати більше однієї серветки!

Ще один спосіб захистити колір – оцет. Додати його можна прямо в барабан або в те місце, куди поміщається пральний порошок. Оцет допоможе зберегти колір матеріалу і не забарвити інші тканини. Двох столових ложок оцту вистачить на все прання. Не варто турбуватися про неприємний запах – він дуже швидко виходить з випраного одягу. Якщо тобі потрібно випрати елегантний одяг, який для тебе дійсно важливий, наприклад, пальто або сукню, тоді рекомендуємо скористатися послугами спеціалізованої хімчистки. Така чистка точно не закінчиться негарним знебарвленням і тобі не доведеться турбуватися про зовнішній вигляд одягу.

Як відбілити білий комірець в чорній сукні? Наші поради!

Незважаючи на всі зусилля, яскраві елементи твого чорно-білого одягу стали сірими або якось інакше змінили свій колір? Як тепер відбілити білий комірець в чорній блузці або сукні? Не хвилюйся, вихід є! Ефектна сукня або інший одяг можна врятувати за допомогою засобу для видалення кольору, води з оцтом або мила для видалення плям. Замочи комір в воді з оцтом не менше ніж на годину, потім випери весь одяг в теплій воді. Якщо хочеш використовувати засіб для знебарвлення, слідуй інструкціям виробника (занадто довге перебування матеріалу в такому засобі, що чистить може його зруйнувати!). Нанесення засобу для виведення плям вимагає трохи більше зусиль. Змочи мило і потри їм сірий або забруднений комір протягом декількох хвилин, потім випери одяг. Ти також можеш використати перекис водню і вилити його на білу тканину. Тільки будь обережна, щоб випадково не знебарвити чорні частини сукні або блузки!

Очищення брудного білого матеріалу за допомогою звичайного аспірину також допомагає. Тобі просто потрібно розтовкти аспірин в дрібний порошок і розчинити його в теплій воді. Тобі знадобиться 2-3 таблетки на кожен літр води. Тепер намочи посивілу тканину і випери її. В ідеалі світла тканина повинна залишатися у воді як мінімум 15-20 хвилин. Після цього можеш випрати весь одяг як зазвичай (вручну або в пральній машині з використанням кольорових серветок).

Якщо у тебе немає часу чистити світлий матеріал окремо або це просто неможливо (білі і чорні елементи маленькі і близькі один до одного), то можна спробувати метод прання з додаванням харчової соди. Додай цей інгредієнт прямо в барабан, щоб освітлити світлий колір і захистити чорний. Щоб цей метод подіяв, тобі знадобиться півсклянки харчової соди і, звичайно ж, засіб для миття посуду.

Тобі цікаво, які аксесуари поєднуються з чорно-білою сукнею? Краще вибрати класичний стиль і зосередитися на нейтральних деталях. Хочеш пожвавити всю стилізацію якимось яскравим кольором? Ми дамо тобі підказку в нашій наступній статті!

Нові дописи