We Love Born2be

Як прибрати жувальну гумку з одягу? Перевір і переконайся, що це простіше, ніж може здатися!

Гумка на одязі – дуже неприємний сюрприз. Кожен з нас намагається уникнути цього, як вогню, але що, якщо ми виявимо на улюбленому одязі прилиплу жувальну гумку? Не хвилюйся – тобі не доведеться прощатися з ним назавжди, у нас є кілька простих способів швидко і ефективно позбутися від жувальної гумки. Не важливо, на брюках, куртці або светрі ти виявиш гумку – від неї легко можна позбутися!

Як видалити жувальну гумку? Дізнайся перевірені методи

Що робити, якщо ти виявиш на штанах жувальну гумку? Незалежно від матеріалу, з якого зроблені штани, найкраще покласти їх в морозильну камеру. Навіщо? У морозній атмосфері жувальна гумка стискається і кришиться, що значно полегшує її видалення. Перш ніж залишити одяг в морозильній камері, видали надлишки гумки з тканини. З метою безпеки продуктів, що зберігаються в морозильній камері, найкраще покласти одяг в поліетиленовий пакет і залишити не менше ніж на 4 години. Що робити, якщо до куртки прилипла гумка? В морозильну камеру буде складно помістити такий великий предмет гардеробу, особливо зимову куртку, тому можеш використати метод, який передбачає заморожування невеликої ділянки тканини. Все, що тобі потрібно зробити, це покласти пакет з льодом на місце, до якого прилипла гумка. Найкраще класти пакети з двох сторін матеріалу. Цей метод ефективний, але вимагає трохи більше часу і заміни льоду хоча б один раз. Останній крок у видаленні жувальної гумки шляхом заморожування – це зішкребти її з тканини. З гладким матеріалом буде легко – гумка повинна плавно зніматися. У випадку з джинсовою тканиною найкраще використовувати тупий ніж і акуратно зішкребти ним залишки гумки. Чистити одяг потрібно дуже обережно, щоб не пошкодити матеріал! Найкраще розмістити одяг на твердій поверхні, наприклад, на столі або прасувальній дошці, а невелике розтягнення матеріалу дозволить покращити точність.

Як видалити гумку з одягу праскою?

Один з найпопулярніших способів видалити гумку з брюк або іншого одягу – використовувати праску. Як видалити жувальну гумку з одягу праскою? Розклади сорочку, штани або інший одяг, до якого прилипла жувальна гумка, і нагрій праску, але не до максимальної температури, щоб гумка не розплавилася і не вбралася в тканину. На потрібне місце поклади тонкий картон або кілька паперових рушників шарами, щоб під час прасування гумка прилипала не до краю праски, а до паперу. Тепер все, що потрібно зробити, це прасувати одяг, поки гумка повністю не відокремиться. Також можеш спробувати нагріти жувальну гумку феном. Цього достатньо, щоб вона розм’якшилася і стерлася. Однак це займе трохи більше часу, ніж у випадку з праскою. Якщо у тебе є парова праска, скористайся нею! Це найбільш ефективний спосіб – пристрій нагріє гумку, а волога від пари допоможе при видаленні. Видалення жувальної гумки за допомогою високих температур дуже ефективне, тому дійсно необхідно цим скористатися!

Як позбутися плями від жувальної гумки?

Тобі вдалося видалити жувальну гумку, але на одязі залишилася пляма? Розслабся – від неї легко можна позбутися! Що краще зробити в такому випадку? Багато дівчат рекомендують обдати жувальну гумку або пляму окропом, а потім протерти тканину серветкою з мікрофібри (або іншої м’якої тканини) до тих пір, поки залишки продукту не почнуть відриватися. Не потрібно додавати рідину для миття посуду або будь-які інші хімічні речовини в киплячу воду, але оцет, який часто використовується на кухні (і не тільки), може значно полегшити завдання! Якщо пляма не зникне, можеш використати зубну щітку замість ганчірки. Як бачиш, позбутися від жувальної гумки можна досить швидко і легко! Більше цікавих, а головне ефективних порад можна знайти в розділі «Поради та рекомендації» – ласкаво просимо!

Нові дописи