We Love Born2be

Як розтягнути гумові чоботи? Три надійних способи!

Весняно-осіння погода іноді добре дає про себе знати. Короткі дні і довгі ночі – це не єдиний мінус холодних місяців. Саме в цю пору часто падає дощ в супроводі з сильним вітром. У такі дні комфорт тобі забезпечать позачасові гумові чоботи – зручне, абсолютно водонепроникне взуття. У дитинстві завдяки їм можна було цілий день стрибати по калюжах і досліджувати навколишній світ в будь-яку погоду. Сьогодні гумові чоботи – це не тільки практичне взуття, а й чудове доповнення до різних образів. Сучасні дизайнери пропонують оригінальні фасони і чарівні принти, які роблять гумове взуття ідеальним доповненням до стильних образів в дощову погоду! Але що робити, якщо вони занадто малі? Не переживай, існує кілька способів, як їх розтягнути.

Як розширити халяви гумових чобіт?

Однією з найбільш поширених проблем чобіт, не тільки гумових, є занадто вузькі халяви. Це добре знають ті жінки, які носять маленький розмір взуття, а стрункі ноги – це не їх сильна сторона. Не варто змушувати себе ходити в погано підібраній парі чобіт, адже дискомфорт – не єдина проблема. Це також шкідливо для здоров’я. Що ж робити в такому випадку? Відмовитися від стильного та комфортного взуття, яке ідеально виглядає і зі штанами, і з сукнями? Ні! Спочатку варто спробувати розтягнути халяву гумових чобіт в домашніх умовах!

Розширення халяви стильних чобіток може здатися неможливим, однак існує кілька способів, які можуть допомогти в боротьбі із занадто маленьким розміром. Якщо мова йде про незначне розширення, варто спробувати чоботи просто розносити. Тут частково потрібно розраховувати на удачу, тому що не кожне взуття і не кожна гума може змінити свою форму. Однак варто спробувати! Кілька днів ходьби в гумових чоботах, які трошки тиснуть, повинні дати бажаний результат. Однак, якщо це не допомогло, необхідно спробувати інші методи.

Для наступного способу тобі знадобляться поліетиленові пакети, вода з-під крана і морозильна камера. Першим кроком є ​​ретельне миття взуття, щоб не забруднити морозилки. Потім заповни пакетики водою і щільно їх зав’яжи – якщо пакетик лопне, тоді вода замерзне безпосередньо в чоботах, що може деформувати їх. Добре зав’язані пакетики з водою встав в кожен чобіт, ретельно заповнюючи весь внутрішній простір. Якщо використовувати їх занадто мало, тоді цей спосіб виявиться абсолютно неефективним, оскільки вода ніяк не вплине на форму взуття. Сценарій успіху виглядає так: взуття, щільно наповнене пакетиками з водою, необхідно помістити в морозильну камеру – вода поступово перетворюватиметься на лід і збільшуватиметься в об’ємі, тим самим розтягуючи гумове взуття. Результат обов’язково тебе порадує!

Виходом із ситуації, коли гумові чоботи занадто вузькі, може виявитися звичайний фен для волосся. Але з ним необхідно бути обережною, щоб не пошкодити взуття. Цей метод досить простий – досить надягти на ноги дві або три пари теплих шкарпеток, щоб чоботи всередині були якомога більше розтягнутими. Потім включи фен і направ струмінь гарячого повітря на халяву, щоб утеплити гуму. Зазвичай декількох хвилин достатньо, щоб матеріал став теплим і гнучким. Після такої процедури тебе чекає деякий час ходьби в чоботях – до тих пір, поки вони не повернуться до нормальної температури. Після чого зніми взуття і перевір, чи не змінився розмір. У разі необхідності весь процес можна повторити ще раз. Пам’ятай, що температура, яка генерується феном, може мати шкідливий вплив на гуму. Варто подбати про те, щоб вона якомога довше перебувала в хорошій формі, доглядаючи за нею спеціальними засобами.

Який розмір гумових чобіт купити?

Найголовніше при носінні гумових чобіт – це зручність. Це досить специфічний і вимогливий вид жіночого взуття. Гума – це не мікрофібра, м’яка шкіра чи сітка, як в сліпонах. Гума не дихає, вона жорстка і досить туга. Тому радимо вибирати такі моделі, які зроблені з цілісного матеріалу, без зайвих швів і з’єднань, які можуть стати джерелом мозолів, пухирів і болісних натирань.

Зверни також увагу на нижню частину взуття. Гумові чоботи – це взуття, яке підходить в будь-який час року, тому, якщо хочеш носити його і взимку, вибери підошву з протектором – завдяки йому тобі не буде страшний ні сніг, ні слизький тротуар. Якщо ми вже почали говорити про зимові місяці, варто згадати про низькі температури. Здавалося б, що гумові чоботи взагалі не підходять для морозів. Проте, можеш вибрати утеплену модель на грубій підошві та носити її разом з високими теплими шкарпетками. Якщо у тебе є проблема з широкими гомілками, зверни увагу на фасони з гумкою по боках або спеціальною гумовою вкладкою з регульованою окружністю. Такі гумові чоботи гарантують тобі максимальний комфорт і прекрасно впишуться в твій улюблений стиль! Згадай дитинство, насолоджуйся осінньою погодою – тільки в гумових чоботах відповідного розміру!

Нові дописи