We Love Born2be

як розтягнути спортивне взуття

Покупка нового взуття радує всіх, особливо, якщо нам вдалося знайти правильну модель, на яку ми полюємо протягом тривалого часу. Іноді радість від покупки нового взуття не триває довго. Причиною цього можуть бути занадто тісне взуття, яке призводить до  дискомфорту при ходьбі. Такі ж проблеми можуть бути, коли Ви купуєте  спортивні моделі, вони можуть бути або ж затісними, або ж не того розміру. Що робити в такій ситуації? Як розносити маленьке спортивне взуття? Чи спортивне взуття взагалі розтягується? Чи можна їх збільшити?

Покупка взуття, яке спричинює дискомфорт і відчуття тиску, з надією, що з часом розійдеться – погана ідея. Звичайно, перед покупкою вимріяного спортивного взуття, яке врешті-решт вам вдалося знайти, було важко зупинитись – ми знаємо цю проблему. Отже, як розносити занадто маленьке взуття? У нас є кілька ідей для розятянення тісного взуття, яка тисне по ширині. Іноді достатньо застосувати домашні методи для розширення спортивного взуття, однак, якщо ви надаєте перевагу віддати його в руки фахівцям, що ж зверніться до чоботаря, який підкаже, чи вдасться їх розтягнути і на скільки це вирішить проблему. Як розтягнути спортивне взуття домашніми способами? Про це ви дізнаєтеся в наступній частині статті.

 

 

ЯК РОЗТЯГНУТИ ТІСНЕ СПОРТИВНЕ ВЗУТТЯ?

Буває, що куплені нами кросівки мають правильний розмір – при ходьбі не відчуваємо тиску по довжині – на п’яту і пальці, але взуття затискає ноги на ширині або застрягає мізинець, викликаючи біль. Отже, як розтягнути спортивне взуття по ширині? Одним із способів є розносити вдома ще перед першим надяганням у місто, тренажерний зал чи фітнес-клуб, щоб вони відповідали вашій нозі. Ходіть, підстрибуйте, згинайте взуття, щоб воно відповідало формі вашої ноги. Приведення взуття в рух – найефективніший метод їх розтягування. Можна одягнути також товсті шкарпетки, що додатково посилить ефект розсування спортивного взуття. Тільки, коли ви переконаєтеся, що взуття відповідає формі вашої ноги і не викликає дискомфорту, сміливо одягайте їх і насолоджуйтеся новими черевиками. Іншим способом, є використання розпірок. Що це? Розпірки – це пристосування у формі стопи, яке дозволяє розтягувати взуття в пальцях. Додатковою перевагою є те, що завдяки їм взуття не деформується. Тому, перш ніж вставляти взуття в коробку або в шафу, варто покласти в них розпірки.

Спортивне взуття можна розтягнути за допомогою фена і шкарпеток. Як? Дуже просто! На ноги одягни товсті шкарпетки, а потім спортивне взуття. Просушіть взуття феном. Через деякий час під впливом теплого повітря взуття пом’якшиться і почне делікатно розтягуватися. Такий спосіб дозволяє простіше і ефективніше, розширити взуття. Ще одним методом є делікатне зволоження взуття і вкладання у нього паперу або газети. Це ефективний лайфхак, який не зруйнує вашого спортивного взуття, але й взуття іншого типу.

 

 

Найпростішим і водночас найефективнішим способом розтягування шкіряного взуття чи спортивного взуття, чоботів, шпильок і черевик –  це його розходження. Після кількох днів ходіння у взутті по дому шкіра повинна розтягуватися і відповідати формі стопи. Все частіше виробники взуттєвих брендів пропонують також препарати, що пом’якшують шкіру і полегшують її ніжне розтягнення. Однак обов’язково одягніть товсті шкарпетки перед ходьбою. Таким чином, ви зменшите ризик виникнення хворобливих пухирів і мозолів. Якщо вам вдасться досягти бажаного ефекту і розтягнути шкіряне спортивне взуття, не варто спочивати на лаврах. Поки сховай їх в коробку або до шафи, щоб заповнити їх зім’ятим папером – це ефективний спосіб фіксації їх нової форми. Газети можна замінити професійними приладдями для взуття – розпірками або спеціальними дерев’яними наповнювачами.

Розтягнення спортивного взуття домашніми засобами або у шевця можливо, але чи вийде збільшити взуття? Розтягнення можливе, але лише на кілька міліметрів. У ситуації, коли спортивне взуття сильно викликає дискомфорт навіть через деякий час ходьби, тисне по довжині, не треба себе дурити – вони занадто маленькі. Варто тоді спробувати їх замінити. Інтернет-магазини відповідають очікуванням клієнтів і не перешкоджають обміну або поверненню замалих, занадто великих або невдало підібраних черевиків.

 

 

Спортивне взуття – найзручніше і найбільш комфортне. Тому не дивно, що охоче їх вибираємо. Однак для того, щоб спортивне взуття було дійсно комфортним, його слід добре підібрати. Спортивне взуття обираємо, коли нас чекає активний день на ногах, багато годин у взутті може привести до набряклості. Через це спортивне взуття має бути на піврозміру більшим. Іноді навіть добре підібране взуття не гарантує комфорту. Чому? Необхідний також підбір відповідної моделі так, щоб фасон взуття підійшов до вашої ноги. Що це означає? Якщо у вас широкі пальці ніг, уникайте вузьких черевиків, які будуть сильно стискати вашу ногу, викликаючи біль і дискомфорт. Добре підібране спортивне взуття буде служити вам протягом декількох сезонів. Тому, щоб вони виглядали, як нові, варто попіклуватися. Прання спортивного взуття необхідне, коли на них з’являється бруд, і ми дбаємо про естетичний вигляд. Проте, як доглядати і чистити спортивне взуття, ви дізнаєтеся з наступної статті.

Нові дописи