We Love Born2be

Як усунути плями від чорниці та ожини? Представляємо ефективні домашні методи!

Темні ягоди – мабуть, найсмачніші. Але не все так просто – плями від цих ласощів залишають темні плями, які важно видалити. На щастя, існують способи ефективно усунути плями від чорниці та ожини з одягу. Тобі вони відомі? Якщо ні, обов’язково прочитай нашу статтю!

Чим запрати чорницю? Наші поради

Чим легко позбутися від ягідних плям? Якщо сік чорниці або ожини потрапив на твою сукню з ніжної тканини, радимо віднести її в хімчистку. Однак якщо пляма з’явилася на тканині, яку можна прати в домашніх умовах, ми рекомендуємо покласти одяг в пральну машину. Однак перед цим спробуй змити пляму вручну. Завдяки цьому ти будеш впевнена, що дістанеш з барабана абсолютно чистий виріб. Які засоби допоможуть позбутися від плями після ягід? Тобі обов’язково стане в нагоді лимонний сік або розчин оцту. Також тобі знадобиться таз з теплою водою і господарське мило. Пам’ятай, що у випадку появи плям як від чорниці, так і від ожини, пляму слід негайно запрати. Чим довше ти чекаєш, тим важче буде її позбутися.

Як запрати пляму від чорниці? Ось кілька ефективних методів

Як позбутися чорничних плям на одязі? Один з найпростіших і найбільш ефективних способів – полити забруднення лимонним соком. Однак не забудь протерти ним лицьову і тильну сторони тканини, а потім сполоснути теплою водою. Також буде ефективним метод з використанням розчину оцту. Досить змішати оцет з водою у співвідношенні 1:2 і обробити ними свіжу пляму. Висохле забруднення можна очистити тими ж інгредієнтами, але змішати в пропорції 1:1. Залиш суміш на плямі приблизно на годину, а потім випери одяг – вручну або в пральній машині.

Як усунути плями від ожини? Це простіше, ніж ти думаєш!

Як позбутися від плям від ожини? Дій так само, як при видаленні соку чорниці. На додаток до перерахованих вище засобів ефективною буде також лимонна кислота. Досить приготувати таз з теплою водою і розчинити в ній всю упаковку кислоти, а потім замочити одяг приблизно на годину. Якщо цього часу занадто мало, його слід збільшити максимум до 8 годин. Після цього залишається тільки випрати річ в пральній машині або вручну – від ожинової плями не повинно залишитися і сліду!

Також прочитай, як усунути плями від шоколаду.

Нові дописи