We Love Born2be

Як усунути плями від шоколаду? Ефективні методи!

Шоколад – це не тільки один з наймодніших кольорів сезону осінь-зима 2020/21 (рекламований на подіумах, в тому числі модним будинком Coach), але і делікатес, заради якого більшість з нас, ймовірно, відмовиться від королівства. Хрусткі плитки, шоколадні шматочки, які тануть у роті, або м’які шоколадні цукерки можуть залишити не тільки приємні спогади, а й … плями на одязі. Сильно помітне і складне для видалення забруднення може зіпсувати багато предметів одягу, але на все є свої способи. Тобі цікаво, як позбутися плям від шоколаду? Ми приготували для тебе найбільш ефективні методи!

Чим можна запрати шоколад?

Як видалити плями від шоколаду? Звичайно, в цьому випадку допоможе пральна машина. Однак, перш ніж кинути в барабан забруднений цукерками одяг, варто спробувати усунути шоколадний слід вручну. І все це для того, щоб з пральної машини дістати абсолютно чисту блузку або сукню. Що, якщо тканина не підходить для машинного прання? Тоді залишаються домашні засоби. Однак перед тим, як представити їх, ми порадимо, які «інструменти» слід підготувати для боротьби з шоколадними плямами. Перш за все, тобі знадобиться молоко, яйця і гліцерин або сода. Невелика губка або щітка і, звичайно ж, вода також стануть у нагоді під час «операції».

Як змити шоколад? Ось перевірені домашні засоби

Перший спосіб ефективно позбутися від плям шоколаду на одязі – використати молоко. Опусти в нього брудну річ і почекай, поки розчиниться жир. Потім випери одяг в тазі з теплою водою і господарським милом. Інший варіант? Використай яйце і гліцерин – змішай їх разом і нанеси суміш на пляму від шоколаду. Через кілька хвилин змий суміш водою і випери річ руками або в пральній машині (на делікатній програмі). Ще один надзвичайно популярний метод – це харчова сода. Змішай 2 чайні ложки харчової соди і 1 чайну ложку води і нанеси розчин на шоколадну пляму. Приблизно через 10 хвилин сполосни сукню чи блузку чистою водою, після чого випери одяг як зазвичай.

Прочитай також, як ефективно усунути плями від чаю.

Нові дописи