We Love Born2be

Як почистити шкіряні і замшеві босоніжки? Найкращі методи!

Шкіряні та замшеві босоніжки – відмінне взуття на літо. Зручні, виготовлені з м’якого матеріалу подарують тобі комфорт протягом усього дня, навіть найбільш напруженого! Якщо ведеш активний спосіб життя, любиш спорт або просто часто перебуваєш на вулиці, тобі знайома проблема забрудненого взуття. Саме тому актуальним буде запитання: як почистити замшеві та шкіряні босоніжки? А може взагалі цього не робити? Чи догляд за літнім взуттям потребує багато часу та сил? Про все це дізнаєшся у нашій статті!

Як почистити босоніжки всередині?

У догляді за взуттям (як жіночим, так і чоловічим) мова йде не тільки про зовнішній блиск і чистоту. Зрештою, не менш важливим є те, що знаходиться всередині. Так що не забувай про устілку! Саме на ній часто накопичуються бруд і пил. Устілки можуть зіпсувати вигляд босоніжок, навіть якщо ти ретельно очистиш їх ззовні. Забруднення буде видно не лише, коли ти знімеш взуття, але й під час ходьби. Як вирішити таку проблему? Багато що залежить від матеріалу, з якого виготовлена устілка.

Текстильні устілки найкраще чистити м’якою вологою губкою з додаванням делікатного миючого засобу. Прекрасно впорається з цим рідкий пральний порошок. Все, що тобі потрібно зробити – це потерти акуратно потерти забруднене місце. Більш стійкі забруднення можна вивести простими домашніми засобами. Харчова сода та звичайне мило творять чудеса! Зовсім по-іншому потрібно доглядати за шкіряними устілками. Як натуральна, так і екологічна шкіра вимагають делікатності. Агресивні миючі засоби можуть порушити структуру матеріалу і, таким чином, пошкодити устілку. Тому відмовся від сильнодіючих засобів і спробуй видалити пляму злегка вологою (не мокрою!) губкою.

 

 

А може випрати босоніжки в пральній машині?

Перш ніж ми перейдемо до кращих способів, як почистити шкіряні і замшеві босоніжки, почнемо з того, чого робити не можна. Прання взуття у пральній машині – це дуже погана ідея! Хоча така техніка є незамінною для догляду за одягом, для взуття її використовувати не варто. Замша – це ніжний матеріал з дрібними волокнами. Контакт з обертовим барабаном зіпсує її структуру та може її деформувати. Це саме стосується і шкіри, до якої слід ставитися з максимальною обережністю. Тому пам’ятай – босоніжки і пральна машина – поганий експеримент!

Три простих домашніх методи для прання босоніжок з замші та шкіри

Почистити шкіряні туфлі та босоніжки вдома стане простим та дешевим рішенням! Домашні засоби пригодяться і тоді, коли, наприклад, у тебе вранці важлива зустріч чи збираєшся на побачення, і в останній момент помічаєш пляму на своєму улюбленому взутті. Щоб почистити босоніжки тобі знадобляться продукти, які без проблем знайдеш на своїй кухні чи у ванній кімнаті. Можеш видалити забруднення з допомогою безбарвної гумки для стирання – просто легко потри пляму, щоб позбавитися від неї. Іншим ефективним засобом є шматок хлібної скоринки, який успішно замінить тобі губку. Однак, якщо забруднення більш глибокі, тобі може допомогти досить простий розчин. Налий в тарілку склянку молока і додай чайну ложку соди. Потім обережно змочи розчином пляму, а через деякий час витри це місце сухою серветкою. Тільки варто бути обережною, щоб взуття не промокло повністю, особливо, якщо воно замшеве. В іншому випадку залишаться розводи, від яких важко позбутися.

 

 

Як освіжити улюблені босоніжки – подаруй їм нове життя! 

Не тільки бруд є ворогом твоїх босоніжок. Напружений день сприяє потовиділенню ніг, що, в свою чергу, викликає неприємний запах. Як позбутися неприємного запаху? На допомогу знову приходять  домашні методи. Незамінною виявиться тут сода – ввечері всип невелику кількість всередину взуття. Залиш босоніжки в сухому, затемненому місці. Вночі молекули соди поглинять усі бактерії, тому вранці неприємний запах зникне. Все, що залишилось зробити, це ретельно усунути залишки соди і можеш знову одягати улюблену модель! Таким же чином можна освіжити інші види взуття, наприклад, лофери.

Пропонуємо ще декілька порад, завдяки яким твої босоніжки отримають новий блиск. Якщо помітиш будь-які подряпини на підборах, можна сміливо замаскувати їх безбарвним лаком для нігтів. Завдяки цьому окремі шматочки матеріалу не будуть відлущуватись. Коли обираєш пасту для взуття, зверни особливу увагу на її колір – він повинен бути максимально близьким до відтінку босоніжок. В іншому випадку, на поверхні утворяться непривабливі смужки. Краще, перед використанням засобу, перевіряти його відтінок – спочатку нанеси малу кількість на взуття. Крім того, не забудь, що догляд за босоніжками, це також догляд за підошвою і підборами. Вони теж потребують уваги!

Краще запобігти забрудненню, ніж потім думати як це відчистити – подбай про відповідний догляд!

Догляд за замшевими та шкіряними босоніжками відіграє дуже важливе значення. Він повинен початися відразу після покупки нової моделі взуття – а не тоді, коли забруднення будуть вже помітними. Найкращим рішенням стане обробити босоніжки професійним спреєм або пінкою. Ці засоби легко знайдеш в будь-якому взуттєвому магазині. Вони також знадобляться при догляді, наприклад, жіночих та чоловічих туфель. Подбай про систематичність і обов’язково повторюй цю процедуру регулярно – перед використанням не забудь прочитати рекомендації від виробника. 

А  як ти доглядаєш за своїм взуттям? Чи маєш перевірені методи, які завжди працюють? Обов’язково ними поділися! Крім того, перевір, як почистити еспадрильї  і чим відрізняється догляд за таким взуттям. 

Нові дописи