We Love Born2be

Як чистити і полірувати взуття? Ці правила допоможуть тобі зберегти взуття в чудовому стані!

Перше враження дуже важливе, тим більше, що його можна зробити тільки один раз. І хоча його складових багато, варто пам’ятати в першу чергу про деталі. Зрештою, це вони можуть розповісти про тебе багато цікавого. Чисте волосся, акуратний макіяж, доглянуті руки, відпрасований одяг … а що з взуттям? Багато людей в поспіху забувають, що взуття відіграє таку ж важливу роль, як і одяг. Втім, не дарма кажуть «покажи мені своє взуття і я скажу хто ти». Тому потрібно визнати, що догляд за туфлями, кросівками, чобітьми або босоніжками дуже важливий. Як правильно зберігати і доглядати за своїм взуттям, щоб воно завжди виглядало бездоганно і стало твоєю візитною карткою? Перш за все, потрібно стежити за чистотою взуття – протирай його після кожного використання. Зберігати туфлі, кеди або черевики можна в звичайному гардеробі, але якщо сезон на певний вид взуття закінчився, краще сховай улюблену пару в спеціальний мішечок і поклади в коробку, щоб зберегти в чудовому стані до наступного використання. Важливо пам’ятати також про правильне чищення і полірування взуття! Як саме виконувати ці процедури? Що вони дають? Які засоби використовувати? У цій статті ми постараємося знайти відповіді на всі питання.

Що дає чищення взуття?

Шкіряне взуття вимагає відповідного догляду. Так як це такий же натуральний матеріал, як і людська шкіра, то відповідно його потрібно регулярно чистити і змащувати спеціальними засобами. Чому? Згадай, як виглядає твоя шкіра, коли ти перестаєш регулярно користуватися кремом. Суха і без блиску? Саме так. Чистка та полірування взуття, захищають його від втрати кольору, розтріскування поверхні і занадто швидкого промокання. Це робить взуття більш міцним, а, отже, допомагає продовжити термін його служби. Тому, якщо хочеш, щоб твої черевики якомога довше виглядали бездоганно, слід подбати про належний догляд, незалежно від того, з якого матеріалу вони були виготовлені.

Чим краще чистити нове взуття?

Чим чистити і полірувати взуття? В даний час на ринку можна знайти безліч засобів, призначених для догляду за взуттям. На які варто звернути увагу? Одним з найпопулярніших засобів є, звичайно, крем для взуття. Однак, перш ніж його придбати, подумай, чи дійсно можна його використовувати. Креми призначені виключно для гладкої шкіри. Якщо твої туфлі, черевики або чоботи виготовлені із замші або нубука, тільки даремно витратиш гроші. А як щодо лакованої шкіри? Тут також знадобиться інший засіб, спеціально призначений для лакованого взуття. Також май на увазі, що необхідно правильно підібрати відтінок пасти або спрея. Для нового взуття хорошим вибором стане безбарвний варіант. Після тривалої експлуатації шкіряне взуття може трохи втратити свій первісний блиск і привабливий відтінок – зауважила це? Тоді пора придбати кольоровий крем! Пам’ятай, що його відтінок повинен бути трохи світліше, ніж колір взуття – ні в якому разі не темніше! Також варто пам’ятати, що для кожного засобу необхідно мати окрему щітку або губку. І все це для того, щоб випадково не забруднити залишками старого крему зовсім інше взуття.

Які аксесуари тобі знадобляться?

Чи знадобиться що-небудь ще для чищення та полірування взуття, крім крему? Звичайно. Основним інструментом по догляду за будь-яким взуттям є відповідна щітка (якщо у тебе немає вдома спеціальної щітки для чищення взуття, можеш використовувати для цього зубну – тільки тоді це буде її єдиним призначенням). Зубна щітка також відмінно підходить для чищення ранта взуття, тобто місця, де основа з’єднується з підошвою. Це важкодоступне місце, де часто накопичується багато пилу і бруду. І це все? Звичайно, ні. Тобі знадобиться і тканина для поліровки. Яку краще вибрати? Прекрасним варіантом є бавовняний або лляний матеріал. Тканину можна використовувати і для нанесення засобу для чистки, і для самого полірування. Головне, не потрібно її прати за кожним разом. Чому? Чим більше пасти вбереться в неї, тим більше корисних речовин проникне в шкіру взуття. Тобі знадобиться також м’яка щітка для полірування, яка додасть поверхні привабливого блиску, і спеціальний крем для підошви – так, так, про неї теж слід подбати.

Чищення взуття – керівництво крок за кроком

Етап підготовки вже розглянуто, переходимо до самого чищення і полірування взуття. З чого почати ці процедури? Першим кроком буде миття. Якщо цього не зробити, бруд, пил або сіль (яку не уникнути в зимову пору року) вбереться в шкіру взуття, а це призведе до скорочення його терміну служби. Після цього ретельно витри туфлі або черевики сухим рушником. Вологе взуття ніколи не висушуй на сонці або обігрівачі – в іншому випадку з’являться потьоки і вигорілі плями. Яким буде наступний крок? Оберни бавовняну або льняну тканину навколо пальців і вмочи її в невелику кількість крему. Потім нанеси його на поверхню взуття круговими рухами, залишаючи тонкий шар засобу. Таким же способом почисти каблуки і підошви. Після нанесення крему, матеріал взуття повинен бути матовим. Що далі? Якщо у тебе є час, залиш черевики на ніч (а краще на 24 години), так, щоб дати можливість крему поступово вбратися в шкіру. Пізніше почни полірувати взуття м’якою тканиною, щоб прибрати надлишки крему і додати блиску. Тепер настав слушний момент, щоб використати щітку для полірування. Результат тебе не підведе! Якщо хочеш його поліпшити, можеш скористатися звичайними капроновими колготками! Цей матеріал прекрасно підійде для полірування. Замість колготок можеш використати серветку, просочену відваром чорного чаю або кави. Такі домашні методи закріплять отриманий результат!

Як почистити взуття без крему? Кілька перевірених способів!

Які домашні фокуси існують для чищення та полірування взуття? Почнемо з того, що, коли закінчилися спеціальні серветки, можна використати для поліровки … звичайні шкарпетки. Що робити, якщо вдома закінчився крем для взуття? Протри поверхню шкіряного взуття внутрішньою стороною бананової шкірки! Якщо тобі потрібно почистити і відполірувати ботильйони, туфлі або лофери білого кольору, то сміливо можеш використовувати крем для обличчя або молочко для зняття макіяжу. З домашньої косметички тобі також стане в нагоді зволожуючий крем для тіла або касторова олія. В інтернеті можна знайти також спосіб з цибулею і соняшниковою олією. Але ми не рекомендуємо такі продукти, оскільки при регулярному використанні вони можуть нашкодити ніжному матеріалу.

Вже втомилася чистити взуття від плям? Спробуй усунути їх денатуратом (технічним спиртом). А як бути в разі, коли у тебе є крем, але він і близько не підходить за кольором? Якщо засіб для полірування темніший, ніж взуття, один раз його можна застосувати, тільки нанеси дуже тонкий шар. Але якщо хочеш використати відтінок крему набагато світліше – краще цього не робити, оскільки в результаті можуть з’явитися плями, від яких важко позбутися. Взуття зі світлої шкіри можна протерти також, в разі необхідності, молоком або вазеліном. І все-таки, незалежно від кольору, варто час від часу протирати шкіряні туфлі шкіркою лимона або апельсина. Така процедура додасть їм натурального блиску.

Як часто потрібно чистити взуття? Важлива регулярність!

Як часто ти будеш чистити і полірувати взуття, залежить тільки від тебе. Звичайно ж, немає ніякої необхідності робити це кожен день. І хоча ми раніше порівнювали поверхню взуття зі шкірою людини, перша безумовно не вимагає настільки регулярного догляду. Звичайно ж, корисно проводити одночасно чистку і поліровку взуття. Очевидним є і той факт, що восени або взимку ми будемо робити це набагато частіше. А ось навесні і влітку взуття не потребує настільки частого догляду – достатньо протирати його після кожного використання. Проте, щоб взуття залишалося в хорошому стані якомога довше, варто регулярно доглядати за ним і, отже, не робити занадто тривалих перерв між чистками. Таким чином, на питання, як часто слід чистити і полірувати взуття, ми відповідаємо, що два або три рази на тиждень буде оптимальним варіантом. Якщо ж ти носиш шкіряні туфлі або чоботи досить рідко, тоді можеш робити це раз в 7-10 днів.

Чи можна чистити взуття із замші та нубуку?

Чим чистити і полірувати взуття із замші та нубуку? Цілком очевидно, що не кремом. Прекрасно впорається з даним завданням … корочка від хліба. Однак це хороший варіант тільки для невеликих і сухих забруднень. Також можеш скористатися гумкою. Цей канцелярський гаджет легко впорається з невеликими краплями бруду на улюблених черевиках. Догляд за замшевим взуттям також передбачає використання спеціальної щітки, яку можеш купити в будь-якому взуттєвому магазині. Тільки пам’ятай, що розчісувати завжди потрібно у напрямку ворсу і робити це тільки тоді, коли взуття буде абсолютно сухим. Чи означає це, що взуття із замші та нубуку не можна чистити за допомогою води? Можна, але тут потрібно бути дуже обережною. Брудну пляму можеш видалити вологою серветкою (наприклад, для зняття макіяжу), яка впорається навіть з жиром. Відмінний ефект принесе також розчин води з оцтом в пропорції 1:1. Отриману суміш нанеси спочатку на серветку, а потім безпосередньо на забруднення.

Чи можна натирати кремом взуття зі штучної шкіри?

Відповідь на це питання: на жаль, ні. Чистка кремом можлива лише гладенької натуральної шкіри. Крем проникає вглиб матеріалу, додаючи при цьому блиску поверхні і продовжуючи термін служби взуття. Застосування засобів для чищення на штучній шкірі може принести небажані наслідки. Тому взуття з екошкіри можна чистити тільки злегка вологою тканиною. Таким чином, шкіряне взуття прослужить тобі тривалий час, якщо за ним якісно і, головне, регулярно доглядати!

Нові дописи