We Love Born2be

Як чистити і прати спортивне взуття

Приходить такий момент, коли ваше улюблене спортивне взуття вже не виглядає так ідеально. Плями, потертості або засохла земля руйнують ефект цілої стилізації і виглядають просто непривабливо. Звичайне протирання вологою ганчіркою не допомагає, а ви хочете, як і раніше насолоджуватися зручним взуттям? Перевірте, як прати спортивне взуття!

Зі спортивного взуття особливо складно видаляти забруднення. Ви одягаєте їх під час фізичної активності, де ви багато годин інтенсивно тренуєтеся і знаходитесь на відкритому повітрі. Часто носите їх під час негоди, а дощ, калюжі і бруд  – це вороги чистоти! Отже, як чистити спортивні черевики, щоб вони зберегли гарний зовнішній вигляд і форму? Як уникнути розшарування підошви і розірвання тканини? Відкрийте для себе наші поради і насолоджуйтеся улюбленим взуттям якнайдовше! Чистку спортивного взуття потрібно обов’язково почати з найскладніших і важких забруднень. До них відносяться трава, бруд і засохла земля. Кожен, хто любить біг на свіжому повітрі або барбекю на природі,  добре знає, як важко видалити залишки трави. Їх видно, особливо на матеріалах взуття у світлому кольорі. Як прати такі кросівки?

Хоча суха трава, здається, одним з найскладніших забруднень, вистачить домашніх способів, щоб позбутися від зелених плям. Перший метод, який спадає на думку,  звичайне, спеціальне мило для видалення плям. Однак ми покажемо вам інші засоби, які ви знайдете на своїй кухні! Ми маємо на увазі лимонну кислоту. Цей багатофункціональний порошок природно відпере спортивне взуття і це в простий спосіб! Все, що вам потрібно зробити, це посипати ним пляму і злегка потерти. Перед цим ви можете злегка змочити взуття, проте не забудьте промокнути їх. І все готово! Іншим способом є використання перекисню водню. Нанесіть кілька крапель на тканину і подивіться, як речовина чудово справляється з плямою – за 30 хвилин все буде готово!

 

 

Бруд, пил і пісок – це також одні з найскладніших забруднень. Люблять осідати на взутті і проникати у важкодоступні місця. Якщо вони висохнуть, вони залишать тверду оболонку, яка може викликати проблеми в турботі про спортивне взуття. Все, однак, можна виправити! Найкраще використовувати м’яку щітку або губку для взуття. Прання спортивного взуття “на сухо”  це основний крок – якщо пляма не сходить, можна додати невелику кількість миючого засобу. Пам’ятайте, що терти потрібно акуратно, особливо, якщо ваше взуття виготовлене із замші.

чи можна прати спортивне взуття в пральній машині

Прання взуття в пральній машині не проста річ. Деякі моделі (особливо замшеві або із гладкої шкіри) занадто делікатні, щоб кидати їх в барабан. Сильні обертання пристрою можуть легко зруйнувати шкіряні матеріали. Інакше з пранням спортивного взуття. Кросівки, снікерси або мокасини  це витривалий тип взуття, який ви можете сміливо кидати в пральну машину, однак не забудьте витягнути з них шнурівку. Засіб для прання дійде до кожного закутка і видалить навіть найскладні забруднення. Якщо ви дбаєте про максимальний захист взуття, покладіть їх в полотняний мішок перед пранням. Також пам’ятайте, щоб вибрати низьку температуру прання, найкраще 30°C.

як вичистити біле спортивне взуття

Білі кросівки або кеди  – це хіт сезону. Підходять під будь-який стиль, тому їх часто можна побачити на вулицях! В той же час вони вимагають належного догляду. Їх чистка може викликати проблеми через світлий тон, на якому легко осідає будь-який бруд. Отже, як доглядати за білим спортивним взуттям? Здавалося б, що потрібно тут професійних і дорогих засобів, проте це не зовсім так! Вам достатньо того, що знайдеш вдома. Зрештою, прості способи виявляються найбільш ефективними. Що для цього знадобиться? Експертом для чищення великих плям є очищена сода. Розведіть її у воді, і отримаєте розчин для ручного прання білового спортивного взуття.

Приходить такий момент, коли Ваші улюблене спортивне взуття не виглядає так ідеально. Плями або засохла земля на взутті виглядає вкрай непривабливо. Звичайне протирання вологою ганчіркою не допомагає, а ви хочеш, як і раніше насолоджуватися зручним взуттям? Перевірте, як прати спортивне взуття! Якщо ваше улюблене взуття втратило білосніжний колір або ж стало матовим, прийшов час їх відбілити. Простим способом стане використання звичайної зубної пасти. Нанесіть її невелику кількість на щіточку та округлими рухами зніміть бруд. Змийте залишки пасти теплою літньою водою і все готово!

 

 

ЯК ЧИСТИТИ БІЛЕ ШКІРЯНЕ СПОРТИВНЕ ВЗУТТЯ

Не спрацювало? Що робити? Як випрати шкіряні спортивні черевики? В такому випадку потрібна і делікатність. Бо врешті ж не хочеться знищити своє улюблене взуття. Ідеально, коли догляд починається вже після покупки. Нове спортивне взуття потрібно прискати спеціальними засобами. Професійні елементи захищають від вологи, пилу та бруду, які можуть осісти на вашому взутті. Завдяки цьому довше можете насолоджуватись кросівками і снікерсами.   Однак не завжди все так ідеально. Що робити, коли ви помітили плями? Як чистити шкіряні або замшеві спортивні черевики?

Замшева шкіра вимагає особливої делікатності. Невідповідне приладдя та засоби можуть завдати шкоди, що ваше взуття втратить форму, колір або ж цілком зіпсується. Тому плями чистити найкраще щіточкою для замші. Вона має структуру волосків спеціально під лаштовану до такого матеріалу – і все для того, щоб ефективно видалити бруд. З її допомогою також можна вичистити підошву й різні заглиблення. Однак, якщо все ж таки надаєте перевагу домашнім методам, тоді найкраще підійде скоринка хліба. М’яка поверхня хліба замінить роль щіточки і вичистить забруднення. Завдяки цим засобам ви очистите замшеву шкіру.

Гладка шкіра ( як натуральна, так і екологічна)  – це матеріал, який теж є вимогливим. Тому обирайте інструменти з делікатними щітками або з губковою поверхнею. Крім того, уникайте агресивного тертя, оскільки ви можете занадто подряпати взуття. Тут прекрасно буде працювати волога ганчірка. Якщо ви помітили плями, додайте невелику кількість розчину води з оцтом або лимонним соком (в пропорції 1:1).

ЯК  ВИЧИСТИТИ ВЗУТТЯ ВСЕРЕДИНІ

Середина взуття також зазнає забруднень. Часто це також стосується неприємного запаху, який з’являється, наприклад, після важкого дня або інтенсивного тренування. Ми покажемо вам кілька простих способів вимити спортивне взуття всередині. Якщо можна, вийміть вставку з взуття. Намочіть її в гарячій воді, а потім нанесіть на поверхню миючий засіб (наприклад, рідина для миття посуду або пральний порошок). Використовуйте тонкі рухи, щоб обтирати верхню сторону, щоб видалити бруд. Ви можете використовувати, наприклад, стару зубну щітку для цілковитого видалення плям. Якщо вам потрібно додаткове освіження, додайте трохи очищеної соди або ароматизованої олії. Це чудовий спосіб зберегти не тільки спортивне взуття, але й босоніжки, балетки та ескадрильї!

 

 

Незалежно від того, чи ви перете спортивне взуття вручну або в пральній машині, процес сушіння такий самий. Пам’ятайте, що ніколи не кладіть вологі туфлі в електричну сушку. Чому? Така помилка може коштувати вам дорого. Машина може деформувати форму або зруйнувати зовсім. Так що будьте обережні! Забудьте й про сушіння їх на сонці – хоча це спокусливий варіант, промені викликають висвітленню або зміна кольору улюбленого взуття. Часто результатом таких дій можуть стати незворотні деформації взуття, що особливо небезпечно у випадку взуття, зробленого зі шкіри. Тому перед сушінням обов’язково заповніть середину папером і шкарпетками. Завдяки цьому ваша взуття збереже свою форму. Хорошим рішенням є також використання спеціальних розтяжок, які крім розширення взуття, також ідеально підходять для їх сушіння. Так як же розібратися із сушінням? Очищення спортивного взуття найкраще починати ввечері, щоб вже мати сухе взуттям вранці. Пам’ятайте, що кращий друг- це кімнатна температура. Тому поставте взуття в темному і сухому приміщенні (уникайте радіаторів і обігрівачів!) і дати їм спокійно висохнути.

Нові дописи