We Love Born2be

Як якісно попрасувати сорочку? Процес крок за кроком

Насправді, це дуже важливе питання. Чому? Насамперед, тому, що незалежно від стилю, якому віддаєш перевагу, від типу твоєї фігури або місця, де ти працюєш, твій одяг завжди має бути охайним і доглянутим. Тільки в цьому випадку тобі вдасться представити себе з кращого боку і підкреслити свій гарний смак. Сорочка – це той предмет гардеробу, який потребує особливого догляду. Більшість сорочок, як чоловічих, так і жіночих, виготовлені з делікатних матеріалів, які дуже легко мнуться. Саме тому актуально дізнатися, як швидко і якісно погладити такий одяг. Про це трохи нижче.

При якій температурі прасувати сорочку?

Яку температуру виставити на прасці для сорочки? Відповідей на це питання може бути багато, оскільки все залежить від матеріалу. Перед прасуванням обов’язково подивися на етикетку від виробника – там зазвичай вказано не тільки вид тканини, але і рекомендації щодо прання та прасування. Як прочитати ці символи? Якщо побачиш малюнок праски з однією крапкою, знай, що допускається розігрів максимально до 110 градусів. Дві крапки дозволяють застосування температури до 150 градусів, а три, в свою чергу, до 200. Перекреслений символ праски означає те, що гладити цю сорочку не можна. А що, якщо сорочка не має такої етикетки або вона давно зрізана, а інформація забута? Тут знадобляться загальні рекомендації для того матеріалу, з якого виготовлено одяг. Наприклад, льон можна прасувати праскою від 180 до 220 градусів. Крім того, враховуючи, що це не найпростіша тканина для прасування, перед процедурою краще злегка її зволожити. Як щодо бавовни? Можеш встановити температуру в межах від 150 до 180 градусів. Шовк? У цьому випадку праску можна розігріти максимально до 120 градусів. Синтетичні тканини і віскозу слід прасувати також при 120 градусах.

Як прасувати сорочку, яка на 100% бавовняна?

У тебе є бавовняна сорочка? Багато хто стверджує, що за таким одягом дуже важко доглядати, зокрема гладити. Чи дійсно це так? Якщо у тебе є хороша парова праска і крохмальний спрей, то ні. Цей препарат значно полегшить процес догляду за бавовною і посприяє збереженню ідеального зовнішнього вигляду твого одягу на тривалий час. Тільки пам’ятай, що такий спрей не можна використовувати для делікатного шовку і текстильних матеріалів.

З якого боку слід прасувати сорочку?

Якщо ти хочеш дізнатися, на якій стороні краще прасувати сорочку, то тут також важливо звернути увагу на тканину. Однак, якщо в тебе є сумніви з приводу її складу, тоді безпечніше буде погладити сорочку з виворітного боку. Якщо щось піде не так, наприклад, виникнуть які-небудь забруднення, це буде не так помітно. Крім того, рекомендується, спочатку протестувати праску на тканині, наприклад, внизу, щоб перевірити, чи підходить температура. З виворітного боку слід прасувати сорочки з шовку, віскози, тафти і атласу. З лицьового боку можеш прасувати сорочки, у складі яких є вовна, хоча, цей матеріал спочатку потрібно убезпечити льняним полотном.

Чи можна прасувати вологу сорочку?

Багато жінок, щоб полегшити прасування, попередньо розбризкують воду на одяг. Ця процедура спрямована на полегшення процесу прасування. Чи ефективний цей спосіб? Безумовно, так. Тільки пам’ятай, щоб використовувати для цього теплу воду, оскільки холодна буде набагато повільніше вбиратися в матеріал. Крім того, роби це обережно. Якщо сорочка повністю мокра, тканина може прилипнути до поверхні праски, що стане причиною пошкодження. Саме тому варто використовувати невелику кількість води, але пам’ятай, що цей спосіб дуже ефективний!

Як попрасувати сорочку: інструкція крок за кроком

З чого почати прасування? Як ми вже згадували вище, почни з розпилення води або оброби матеріал паром. Наступний крок? Розстебни всі ґудзики і поклади сорочку на прасувальну дошку. Найбільш безпечно гладити делікатний одяг через тонке полотно (наприклад, лляне). Звідки починати прасування? Краще всього від манжет і коміра, оскільки ці елементи досить жорсткі, вони не помнуться при подальшому прасуванні. Слід завжди пам’ятати, що всі деталі сорочки, які мають більше, ніж один шар тканини, повинні бути випрасувані з обох сторін. Що далі? Почни гладити рукава. Нарешті, погладь передню і задню частини сорочки. Також не забудь про кишені. Ось і все – можеш знову носити улюблену сорочку!

Як випрасувати рукава сорочки?

Прасування рукавів – це заняття не з простих. Саме цей етап займає найбільше часу і нервів. Як уникнути появи непотрібних складок? Насамперед, не випрасовуй стрілки на рукавах. Крім того, прасуй рукава спочатку від ліктя до манжети, а потім від ліктя до плеча. Верхні і нижні частини рукава попрасуй делікатно кінчиком праски. Щоб спростити процедуру, замість класичної дошки використовуй спеціальну підставку для рукавів.

Як попрасувати сорочку без праски?

Чи можна випрасувати сорочку без праски? Так, це можливо. Як це зробити? Незамінною в цьому випадку виявиться парова праска. Що це таке? Пристрій, за допомогою якого пар допоможе розгладити сорочку у вертикальному положенні.

Нові дописи