We Love Born2be

Як якісно почистити замшеве взуття? Корисні рекомендації фахівців!

Сучасний ринок пропонує взуття різних фасонів, кольорів і матеріалів. Вибір дійсно великий, тому кожному з нас вдасться легко відшукати ідеальний для себе варіант. Який матеріал вибрати, щоб виглядати стильно і відчувати себе комфортно? Багато хто віддає перевагу гладкій довговічній шкірі або більш дешевому екологічному аналогу. А як щодо замші? Адже вона виглядає дуже ефектно і відрізняється своєю універсальністю. Багато хто відмовляється купувати замшеве взуття через складний догляд за ним. Ти теж так вважаєш? Це більше не повинно тебе обмежувати! Насолоджуйся улюбленим замшевим взуттям, а наші поради дозволять тобі легко позбутися від плям і продовжити термін служби комфортної моделі. Замшеве взуття додає наряду розкішності, воно вважається символічним показником шику і класу. Оригінальні туфлі або ботильйони із замші – ідеальне доповнення до елегантної сукні, як і до простих джинсів. Але, щоб представити себе з найкращого боку, твоє взуття повинно бути ідеально чистим.

Як правильно чистити замшеве взуття?

Звичайно ж, замшеве взуття виглядає дуже ефектно, але воно вимагає особливого догляду. Замша – це тип шкіри з м’якою щетиною. Замша, як і нубук, не є гладким матеріалом, тому вона дуже делікатна і швидко вбирає вологу. Не всі знають, як правильно чистити замшеве взуття, щоб не зіпсувати матеріал, і тому відмовляються від покупки елегантної моделі, яка вже встигла завоювати серце. Ми підкажемо ефективні методи очищення замші, які не заберуть у тебе багато часу і сил. Перш за все, важливо використовувати делікатні матеріали – підійде м’яка губка або тканинна ганчірка – і не агресивні чистячі засоби, щоб не зіпсувати улюблене взуття.

Чи можна прати замшеве взуття в пральній машині?

Ніжна замша вимагає особливого догляду. Однак, якщо ти знаєш, як правильно її зберігати і чистити, то будеш насолоджуватися стильними туфлями протягом багатьох сезонів. Це досить довговічний матеріал. Якщо твоє замшеве взуття забруднилося, слід відразу ж після прибуття додому почистити його. Чим довше ти будеш чекати, тим важче буде позбутися від плям. Замшу не можна мочити. Цей тип шкіри не любить вологи. Саме тому пральна машинка – не варіант. Замшеве взуття можна чистити тільки вручну з використанням мінімальної кількості води. Якщо туфлі або черевики промокли під дощем, поклади в них сухі газети і залиш висихати на ніч при кімнатній температурі. Пам’ятай, що замша, як і нубук, не повинна піддаватися сильним тепловим впливам. Так що, не суши взуття на батареї або під прямими сонячними променями. В іншому випадку, воно може деформуватися і втратити колір. Надлишок води може викликати локальну деформацію шорсткої структури матеріал, через що взуття буде виглядати неестетично. Якщо не вдалося запобігти намоканню замші, тоді потрібно розчесати ворс м’якою щіткою, щоб надати йому правильну форму.

Відкрий для себе домашні способи оновити замшеве взуття!

Чистка замшевого взуття не складає особливих труднощів, проте, необхідно дотримуватися деяких правил. Якщо на ньому з’явилися жирні плями, використай тканинну тряпочку. Замочи її в воді з додаванням рідини для миття посуду, потім добре відіжми. Візьми вологу тканину, щоб акуратно витерти взуття, поки бруд не зникне. Почекай, поки замша висохне, після чого розчеши ворс м’якою щіткою. Дорожня сіль також є великою проблемою для делікатного матеріалу, вона залишає великі білі плями. Це актуально взимку, коли ти помічаєш забруднення на замшевих ботильйонах або чоботах. У цій ситуації, поклади паперовий рушник на взуття, а потім акуратно окропи його водою. Папір промокне, а вода вбере сіль. Почекай, поки папір повністю висохне і насолоджуйся чистими чобітками. Можливо, ти чула про чищення замші содою? Її можна успішно використовувати для невеликих плям. Нанеси на пляму невелику кількість соди і потри щіткою. Якщо забруднення не зникло, спробуй розчинити соду в молоці – це повинно допомогти! Домашні засоби не є шкідливими, тому ними також можна почистити замшеві туфлі яскравого відтінку, не турбуючись про знебарвлення.

Замшеве взуття – як його освіжити?

З часом кожне взуття брудниться, на ньому з’являється не тільки бруд, але і шар пилу. Саме тому потрібно регулярно доглядати за улюбленими туфлями або черевиками, щоб оновити їх колір і структуру. Доглянуте взуття підкреслює стиль, додає елегантності та шику. Чисте, доглянуте взуття також завжди в моді! Замша вимагає особливої ​​уваги. Навіть якщо ти не часто одягаєш ефектні туфлі, пил накопичується в делікатному ворсі, в результаті чого колір стає сіруватим. Регулярно протирай взуття сухою м’якою щіткою, щоб позбавитися від сухих забруднень. Також можеш використовувати звичайну шкільну гумку. Більш професійний спосіб – спеціальні замшеві або нубукові гумки, які можеш купити у взуттєвому магазині. Однак, якщо на взутті вже є потертості, не ризикуй – використай спеціально розроблені засоби для замші.

Як продовжити термін служби замшевого взуття?

Догляд дуже важливий для всіх типів взуття, але замша – це особливий матеріал. Тільки за допомогою правильного догляду і за умови відповідного зберігання, тобі вдасться збільшити зносостійкість улюблених замшевих туфель і чобітків. Запам’ятавши всього кілька важливих рекомендацій, ти зможеш захистити взуття, зберегти привабливий колір і захистити структуру ніжної замші. Спочатку ретельно очисти взуття від бруду, плям, піску та інших забруднень сухою м’якою щіткою. Роби це дуже обережно, щоб не нашкодити матеріалу, не поспішай і акуратно витирай кожну пляму. Переконайся, що взуття сухе, перед початком чищення. Щоб захистити замшеві туфлі, використовуй спеціальні спреї, які знайдеш як в звичайному взуттєвому магазині, так і в інтернеті. Ці засоби не найдешевші, але результат того вартий. Твої улюблені замшеві туфлі повернуть собі правильну структуру, будуть м’якими і приємними на дотик.

Нові дописи