We Love Born2be

Як випрати костюм? Представляємо основні правила догляду за елегантним одягом

Брючні костюми – улюблений офіційний одяг чоловіків – епатажно увійшли в жіночу моду ще кілька сезонів тому. Оригінальні моделі представили в своїх колекціях такі будинки мод, як Версаче, Босс, Етро і т. д. Про їх величезну популярність свідчать також стилізації всесвітньо відомих модниць – Блейк Лайвлі, Джіджі Хадід, Кейт Бланшет, Ніколь Річі, Емілі Ратаковскі, Меган Маркл і багатьох інших. Любов до брючних костюмів відчувають жінки по всьому світу, а все завдяки їх універсальності, практичності і чудовому дизайну. Крім того, варто також відзначити, що правильно підібраний костюм допоможе приховати недоліки фігури і додасть шику будь-якій жінці. Однак, щоб виглядати в ньому бездоганно, потрібно спочатку подбати про відповідний вигляд. Отже, як почистити костюм?

Чи можна прати костюм в пральній машині?

Відповідь на це питання зазвичай можна знайти на етикетці усередині одягу. Крім того, з етикетки ти можеш дізнатися інформацію не тільки про прання, але також при якій температурі найкраще прасувати виріб. Якщо боїшся, що домашнє прання може зіпсувати костюм, особливо, якщо він виготовлений з делікатного матеріалу, тоді краще довірся фахівцям і здай улюблений одяг у хімчистку.

При якій температурі можна прати костюм?

При якій температурі можна прати елегантний брючний костюм, насамперед, залежить від того, з якого матеріалу він пошитий. І якщо на етикетці немає конкретних вказівок, самим безпечним варіантом стане режим ручного прання, при використанні холодної води і невеликої кількості делікатного миючого засобу. Таким чином, можеш сміливо випрати штани і піджак при температурі 30 градусів, тільки встанови при цьому мінімальну кількість обертів барабана. Додамо, що тільки лляні костюми можуть контактувати з дуже гарячою водою, так як ця тканина стійка до високих температур.

Як часто потрібно чистити костюм?

Як часто слід прати костюм? На це питання немає однієї правильної відповіді. Як і будь-який інший одяг, костюм потрібно прати тоді, коли в цьому з’являється необхідність. Тут мається на увазі не тільки видалення видимих забруднень, але і те, що одяг потрібно час від часу освіжувати. І хоча піджак і штани належать до тих елементів гардеробу, які не потрібно прати після кожного використання, за кожним разом їх найкраще обробити паровою праскою і при можливості провітрити. Якщо регулярно будеш доглядати за своїм одягом і дотримуватися правильного зберігання, то він прослужить тобі багато сезонів.

Як випрати піджак костюма в домашніх умовах?

Твій піджак потребує прання? Якщо на етикетці немає протипоказань, кинь його в пральну машину. Встанови режим ручного прання. Таким чином, піджак буде очищений в прохолодній воді і протягом короткого циклу. Це дасть тобі гарантію, що костюм не буде пошкоджений. Тим не менш, сушка також важлива. Як це зробити? Насамперед, уникай автоматичних сушарок. Мокрий піджак можеш повісити на вішалці. Ні в якому разі не виставляй його на сонце, оскільки він може втратити свій колір.

Як випрати костюмні брюки?

А що робити з брюками, якщо помітиш на них пляму? Тут також рекомендується ручний режим прання та сушіння в затемненому місці. Варто, однак, додати, що у випадку штанів, дуже корисною може виявитися також парова лазня. Тобі не треба відразу використовувати парову праску, просто повісь штани на деякий час над ванною, наповненою гарячою водою. Завдяки цьому не тільки розійдуться складки (волога зробить волокна тканини більш гнучкими), але і усунуться неприємні запахи.

Як видалити пляму з костюма?

Помітила пляму на костюмі? Спокійно, якщо вона невеликих розмірів, не потрібно відразу кидати весь костюм в пральну машину. З маленькими забрудненнями повинен впоратися звичайний мильний розчин – змішай невелику кількість води з милом або іншим м’яким миючим засобом (жирні плями рекомендуємо прибирати за допомогою рідини для миття посуду). Тільки пам’ятай, що після ручного прання необхідно добре сполоснути місце чистою водою, щоб уникнути патьоків. Якщо пляма занадто велика, розміру XXL, що робити? В цьому випадку виявиться незамінним похід в пральню.

Як освіжити костюм без прання?

Як ми вже згадували, машинне прання або хімчистка – це не єдині рішення, які можуть освіжити твій костюм. Дуже ефективною виявляється парова лазня. В цьому випадку можна використовувати парову праску або ж повісити костюм над ванною, наповненою гарячою водою. Пара не тільки розгладить деякі складки, але і позбавить від запахів, які проникли в тканину.

Скільки коштує чищення одягу в хімчистці?

Не хочеш використовувати домашні засоби для чищення улюбленого костюма? Боїшся пошкодити делікатний матеріал? Постав на послуги хімчистки. Це високі ціни? Не обов’язково. Ціни на прання текстильних матеріалів починаються від 150 гривень. Можна знайти і більш дешеві варіанти. Так, наприклад, якщо ти вибереш основну чистку без додаткових послуг, наприклад, освіження кольору, то в результаті знизиш витрати.

Нові дописи